Diskusjon:Arfan Bhatti

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kategori[rediger kilde]

Denne artikkelen er ikke riktig kategorisert: Kategori:Norsk-pakistanere Kategori:Nordmenn kjent for lovbrudd Kategori:Personer fra Oslo Kategori:Fødsler i 1972

Hva med å åpne for oss som forsøker å rydde? - Mr. Hill 21. jul 2008 kl. 22:05 (CEST)

Struktur og avsnittet om TV2-journalisten[rediger kilde]

Denne artikkelen fortjente ein skikkelig struktur (avsnitt), så det laga eg.

Eg meiner at den debatten om offentliggjering av namna til vitner og forholdet mellom journalistar og kildene deira er riktig å referere til i denne artikkelen, sidan det var nettopp terror-anklagane mot Bhatti som starta nemnte debatt.--Larswiki 25. apr 2008 kl. 18:41 (CEST)

Strukturen hadde vært grei nok, men den referansen du brukte leder tilbake til wikipedia. Det var her det ble plukket opp av andre og outingen gikk videre. Noorse 25. apr 2008 kl. 19:32 (CEST)
Noorse, den opprinnelege leiar-artikkelen til Hegnar seier ikkje eit pip om at han har brukt Wikipedia som kjelde for namnet til TV2-journalisten. Derimot seier han at namnet har blitt offentleggjort av ein ikkje-namngitt TV2-tilsett. Då er artikkelen til Hegnar å rekne som ei heilt grei kjelde (Finansavisen er ei vel ansett norsk avis), og det er Hegnar sitt ansvar at informasjonen som han trykker er riktig. Det er dermed ikkje riktig av deg å slette kjeldehenvisningar til leiaren til Trygve Hegnar i Finansavisen. Eg mistenker deg for å vere svært uenig i offentleggjering av namnet, men det gjer det ikkje greit å slette viktige kjeldehenvisningar i ei svært godt kjent nyheitssak. Du får komme med bedre argumentasjon, eller legge inn igjen kjeldehenvisninga.
Ein annan sak er at du også sletta alle versjonar som henviste til leiaren til Hegnar frå historikken. Kva er begrunnelsen din for noko såpass radikalt? --Larswiki 28. apr 2008 kl. 10:59 (CEST)
Revisjonene har blitt slettet da vi – ikke kun Noorse – ikke anser kilden for troverdig nok i forhold til den påstanden den skal dekke. Vi publiserer stadfestet informasjon og kunnskap, og er derfor automatisk langt mer nøkterne enn massemedia. --Eivind (d) 28. apr 2008 kl. 12:23 (CEST)
Etter litt indre debatt så er eg enig. Det er sjølvsagt bra at Wikipedia er meir nøkterne enn massemedia, og regelen at informasjon av denne typen skal vere publiserte i meir enn ei avis er i alle fall ein viktig tryggheit. Dette er imidlertid eit mykje bedre argument enn det Noorse lanserte (Wikipedia som opprinneleg kjelde), og eg synes at avsnittet om «TV2-reporteren» ser fullstendig håplaust ut med referanse til ein sletta revisjon av artikkelen. Kanskje ein administrator kan fjerne denne setninga? --Larswiki 28. apr 2008 kl. 12:35 (CEST)
Hjertelig takk for forståelsen! Jeg håper du bestemmer deg for å bli på no.wiki :)
Hva den setningen angår: Enig i at den ser merkelig ut, og jeg har vanskelig for å tro vi har noen kilde som kan påvise at de brukte wikipedia som referanse ... eller? Jeg fjernet følgende: «,mens redaktør Trygve Hegnar i Finansavisen valgte å offentliggjøre navnet til journalisten basert på et bidrag som ble lagt inn på Wikipedia på bokmål/riksmål. Dette lå ute i et kvarter før det ble fjernet grunnet mangel på referanser fra andre kilder.». --Eivind (d) 28. apr 2008 kl. 12:49 (CEST)
Den var en IP-adresse som tilhører TV2 som her på Wikipedia la inn en påstand om hvem det dreide seg om. Dette er antagelig det første stedet navnet stod. Haros 24. okt 2008 kl. 00:00 (CEST)

Kan nokon legge inn følgjande til slutt i avsnittet om TV2-reporteren og media? Eg føler at denne debatten er ein viktig spin-off av denne saka, og har fått manglande omtale i wiki-artikkelen. TV2-reporteren er ikkje namngitt i nokon av referansene, som er innlegg frå ein redaktør og ein journalist i debatten.

=> Endre avsnittsoverskrift til "TV2-reporteren og medias rolle i saken".

«Denne beslutningen startet en allmenn debatt om forholdet mellom media og kilder, samt om offentliggjøring av navn på vitner i straffesaker. Valget om å ikke offentliggjøre navnet til reporteren kunne tolkes som et utslag av en laugsmentalitet blant journalister, noe som ikke ble fullstendig avvist i flere kommentarer fra media[1][2]

--Larswiki 29. apr 2008 kl. 14:24 (CEST)

Jeg siterer fra Wikipedia:NPOV:
All Wikipedia articles and other encyclopedic content must be written from a neutral point of view (NPOV), representing fairly, and as far as possible without bias, all significant views that have been published by reliable sources.
Jeg ser vanskelig at du kan benytte ovenstående argumentasjon for å fjerne navnet til journalisten fra artikkelen. HegnarOnline er en pålitelig kilde, og informasjonen kan verifiseres. 79.142.225.74 23. okt 2008 kl. 22:51 (CEST)
Hegnar fikk sin informasjon fra Wikipedia, dermed er informasjonen ubrukelig her. Wikipedia kan ikke være sin egen referanse. Noorse 23. okt 2008 kl. 23:23 (CEST)
Beklager å måtte si dette, men denne argumentasjonen faller på sin egen urimelighet. Fra Wikipedia:Verifiserbarhet:
«Verifiserbarhet» betyr i denne sammenheng ikke at det forventes at skribenter skal verifisere hvorvidt for eksempel innholdet i en Aftenposten-artikkel er sann. Det frarådes å gjøre denne typen bakgrunnsforskning fordi original forskning ikke kan publiseres i Wikipedia. 79.142.225.74 23. okt 2008 kl. 23:42 (CEST)
Påstanden er bestridt, det er kjent at den er bestridt, og da kan vi ikke hevde at vi er i god tro. — Jeblad 24. okt 2008 kl. 00:31 (CEST)
Se svar på Wikipedia:Torget. Foreslår vi fortsetter diskusjonen der. 79.142.225.74 24. okt 2008 kl. 00:39 (CEST)
Setningen "Et stort flertall av landets TV-stasjoner og aviser valgte å ikke offentliggjøre navnet." motstrider med argumentasjonen om at det ikke finnes troverdige kilder for å skrive navnet på journalisten. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 84.215.58.184 (diskusjon · bidrag) 12. feb 2012 kl. 22:59 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)

Det burde vel være på tide å ta inn over seg at bekreftelsen på identiteten til journalisten har kommet fra flere hold for mange år siden nå, og at dette er velkjent. Å underslå hennes navn videre fremover kan vel ikke gavne etteretteligheten til de som tilbakeholder dette.

Ser ikke noen grunn for å gå ut med det navnet, vi underslår ikke, men uvesentlig informasjon som kan skade enkeltpersoner er det ingen grunn til å ha i et leksikon. Ulf Larsen (diskusjon) 14. mar 2013 kl. 15:11 (CET)

[1] - denne kan vel brukes som kilde på at han var med i Young Guns? Zaarin 25. apr 2008 kl. 19:45 (CEST)


Referanser[rediger kilde]

Lenke til Osama Bin Laden[rediger kilde]

Lenken skal nok rettes til Osama bin Laden med liten b. Abu ari 9. mai 2008 kl. 15:02 (CEST)[svar]

Rettet. Mollerup 27. jan 2009 kl. 12:40 (CET)

Smør på flesk[rediger kilde]

„Den jødiske synagogen“. Det finnes ikke synagoger som tilhører andre religioner. H92 (d · b · @) 3. jun 2008 kl. 18:30 (CEST)

Rettet. Mollerup 27. jan 2009 kl. 12:40 (CET)

Objektivitet[rediger kilde]

Siden er redigert av Bhattis forsvarer,[2] og det er grunn til å tro at vedkommende ikke har et objektivt syn på hva som bør med i artikkelen. Når artikkelen i tillegg fremstår som referanseløs så bør det gi saklig grunn til å kreve gjennomgang av artikkelen og alle påstander referansebelagt. Dette gjelder selvfølgelig også Eldens påstander om hans klient. — Jeblad 2. jul 2009 kl. 20:19 (CEST)

Fjernet mal referanseløs, angitte utsagn fjernet[rediger kilde]

Jeg har fjernet mal referanseløs, ser ut som alle påstander er belagt med referanser. Om nye påstander uten referanser legges inn så bør de enten umiddelbart underbygges med referanser, eller de bør fjernes. mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 3. apr 2012 kl. 17:52 (CEST)

Høres rimelig ut. Keanu (diskusjon) 3. apr 2012 kl. 18:58 (CEST)

Noe opprydning[rediger kilde]

Jeg har ryddet opp i endel feilaktige og/eller unøyaktige påstander. For å ta rene faktafeil først, er ikke Bhatti dømt til åtte års forvaring, slik det fremgikk av denne saken. Høyesterett opphevet denne dommen, se f.eks denne NRK-saken og saken i Nettavisen. Videre har jeg lagt inn en presisering mht. T5PC-skyteepisoden, som Bhatti riktignok har innrømmet, men ikke er dømt for. Knivstikk-episoden er fra 1994, ikke 1992. Se Dagbladet. Til sist er Bhatti heller ikke wahhabi, men sunni-muslim som tilhører Ahl sunnah wal jama'h-bevegelsen. Dette siste har jeg imidlertid ikke funnet gode annenhånds kilder for, så jeg har rettet det fra «radikal wahhabi» til det mer nøytrale «sunni-muslim». Asav (diskusjon) 23. sep 2012 kl. 18:44 (CEST)

Synes tempo i oppdatering bør roes ned[rediger kilde]

Det er vel mange nordmenn som har posert med våpen, uten at en havner på Wikipedia, foreslår at det som er referert fra Svenska Dagbladet slettes. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 7. nov 2012 kl. 21:03 (CET)

Fjernet. Keanu (diskusjon) 7. nov 2012 kl. 21:20 (CET)

Ingressen[rediger kilde]

Første setning bør endres. At han er sunnimuslim er ikke relevant. Religiøs tilhørlighet blir vanligvis ikke informert om i første setning. Dette kan heller endres til "islamist" eller noe lignende, da det er dette som er det relevante. Det er heller ikke særlig relevant at han er "av pakistansk opphav". Mannen er født og oppvokst i Norge. Om man skulle være interessert i hvor slekten hans kommer fra, sier navnet nok. Slike religiøse og etniske plasseringer i ingressen mener jeg ikke hører hjemme. Det er ikke vanlig å ha med slike i andre artikler. Vi omtaler for eksempel ikke noen som "norsk idrettsutøver av norsk opphav" o.l. 3s (diskusjon) 21. jan 2013 kl. 12:37 (CET)

Godt innspill. Det er justert. Om han er Sunni kan ha interesse siden han er islamist, men skal det inn i artikkel under Bakgrunn må det være kildebelagt. - Mr. Hill (diskusjon) 21. jan 2013 kl. 13:05 (CET)

Faktaboksen er misvisende[rediger kilde]

Bhatti har i følge Aftenposten vært straffet åtte ganger; faktaboksen gir inntrykk av at han kun ble dømt i 1998. Fjerne eller gjøre komplett? Bjornte (diskusjon) 14. jan. 2015 kl. 21:43 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Arfan Qadeer Bhatti. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. jul. 2017 kl. 15:38 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Arfan Qadeer Bhatti. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. apr. 2019 kl. 23:34 (CEST)[svar]

Redigeringsforslag 5. juli 2022 (Semi-protected)[rediger kilde]

Bhatti innledet forhold med Karianne Solbrække: https://www.vg.no/rampelys/tv/i/28rEb4/tv-2-ikke-endret-mening-om-nyhetsredaktoerens-habilitet-i-saker-om-arfan-bhatti 194.120.84.9 5. jul. 2022 kl. 14:02 (CEST)[svar]

Jeg tror ikke dette er spesielt relevant i artikkelen om Arfan Bhatti. Det er vell eventuelt mer relevant i artikkelen om Karianne Solbrække der det kan stilles sprørsmål om habilitet. Jeg forsøker uansett en opplåsning av artikkelen. Tholme (diskusjon) 10. jul. 2022 kl. 11:39 (CEST)[svar]


Det er forresten feil at Bhatti hadde et forhold til Solbrække tidlig på 1990-tallet. Da var jo han tidlig i tenårene. Riktig skal være at forholdet var i 2006.