Diskusjon:Arbeidermaktgruppa

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

OM 4. internasjonale og FIN[rediger kilde]

Hvor mange 4.internasjonaler?[rediger kilde]

Den gangen jeg levde (på 1960-tallet) var det FIRE forskjellige trotskistiske internasjonale organisasjoner som kalte seg den 4. internasjonale. Det var det jo en slags poetisk rettferdighet i - og det var lett å huske!

Nå har forlengst den tida passert da de var 44.

Den beste internasjonale autoritative lista er HER (NICOs liste over venstrepartier i verden er ellers en ressurs enhver som skriver om internasjonal politikk vil ha nytte av):

Denne ufullstendige lista gir ved en overflatisk opptelling mellom 30 og 40 trotskistiske internasjonale organisasjoner som alle vil rekne seg som den "sanne" (eller ihvertfall "sanneste" fortsettelsen av den 4. internasjonale), hvorav 17 har med "4 internasjonale" i tittelen (og en er for den 5. internasjonale!)

Å snakke om "medlemsskap i den 4 internasjonale" må derfor enten spesifiseres (knyttes til en egen organisasjon ved navn, evt annen identifikasjon som leder osv) eller generaliseres, som jeg har gjort.

Fins FIN?[rediger kilde]

Som medlem i RV, der jeg er glad for å si at det fins svært forskjellige og uenige raddiser, hvorav en del har sine egne folkedansgrupper på linje med AKP og FIN, og som politisk uenig, men personlig venn og avogtel øldrekker med flere snille og bra FINere, har jeg observert dette:

  • Like etter 2000 var FIN aktivt, organiserte åpne møt2er, oppdaterte nettsida si, kom med innlegg fra medlemmene i RV osv.
  • Nå har ledern flytta til Danmark og gått med i Enhedslisten. Er det valgt noen ny leder? Aldri hørt om det.
  • Nettsida er ikke oppdatert sia sommeren 2003.
  • Jeg har ikke sett noen undertekne seg som medlem av FIN, og heller ikke sett noe utspill fra FIN, på minst 2 år.

Har altså FIN avgått stille ved døden, eller ligger FIN (akkurat som den berømte BJØRNEN) bare og SOVER?

Folk som var medlemmer av FIN er fortsatt aktive i RV, er jeg glad for å si. Om det derimot fins noe FIN som de kan være aktive i, veit jeg faktisk ikke?

Jeg har derfor tillatt meg å skrive inn den ambivalensen i artikkelen.

Om noen FINer eller annen "in the know" kan rette dette (hit eller dit!)- fint!

Togrim 2006-01-08

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Arbeidermaktgruppa. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 25. jul. 2023 kl. 15:30 (CEST)[svar]