Diskusjon:Antirasistisk Senter

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

(flytta fra Diskusjon:Tor Bach)

Antirasistisk senter og kildebruk[rediger kilde]

Hallo alle!

Ettersom jeg er for teit til å skjønne åssen jeg starter en ny diskusjon, henger jeg dette på debatten om Bach. Det er beslekta åsså, forresten.

TB-historia fikk meg til å kikke litt rundt. Jeg fant denne greia i artikkelen om Antirasistisk senter,

sitat:

I dag er Antirasistisk Senter en paraplyorganisasjon med mer enn 100 ansatte

sitat slutt

Jeg har vært i Antirasistisk Senter kanskje tre ganger, tror jeg. (En gang gjalt det en artikkel de hadde bestilt men ikke brukte, det blei jeg ganske sur for.) Jeg er altså ikke noen ekspert. Men jeg skjønte ikke det der med de 100 ansatte? På meg virka det heller som ei bitte lita greie.

Jeg slo opp på hjemmesida deres, og der oppgir de 7 ansatte:

http://www.antirasistisk-senter.no/ars/ansatte.html

Hva er KILDEN til påstanden om de "mer enn 100 ansatte"?

Jeg lurer dessuen på hva det betyr at de er en "paraplyorganisasjon"? Trodde det skulle bety at de hadde andre organisasjoner som medlemmer. I så fall, hvilke da?

Kan skriveren av denne artikkelen hjelpe oss med å forklare hvorfor han/hun (på finsk kan de si dette kjønnsnøytralt, noe a la "hen"!) har skrivi dette?

(PS. Digresjon: Ja, når jeg skal gjøre tungt, langt arbeid foretrekker jeg fortsatt WP 4.2!)

med beste hexer Togrim 9. des 2005

Har retta opp en del feil i artikkelen. --Lundefugl 13. des 2005 kl.13:56 (UTC) Henrik Lunde informasjonsleder Antirasistisk Senter

Antirasistisk Senter[rediger kilde]

Ifølge den offisielle hjemmesiden heter organisasjonen «Antirasistisk Senter»[1]. Bør ikke artikkelen flyttes dit (altså med stor s), selv om det ikke er korrekt norsk (Språkrådet – Stor eller liten forbokstav?)? nsaa 1. des 2006 kl. 00:22 (CET)

Flyttet til Antirasistisk Senter. nsaa 2. des 2006 kl. 17:21 (CET)

Vi heter Antirasistisk Senter, selv om vi er klar over at det er feil norsk i følge Språkrådet. Hilsen Kari Helene Partapuoli, leder Antirasistisk Senter.

Två frågor[rediger kilde]

Det finns nu en artikeln på svenskspråkiga Wikipedia också. Två frågor: finns det någon källa på att organisationen er Norges største og eldste organisasjon? Och det verkar finnas olika uppgifter om när organisationen grundades, Store norske leksikon skriver i 1983?--Ankara 10. jan 2012 kl. 15:03 (CET)

«størst og eldst» er det nesten alltid vanskelig å finne gode kilder på. Ift. etableringen, skriver Aftenposten 14. juni 1984, (s. 2)[2]):

Det er antirasistisk uke i Oslo denne uken. Til og med søndag skal byen preges av politiske møter, arbeidsgrupper og en rekke kulturelle aktiviteter. Det nystartede Senter for Antirasistiske Aktiviteter har tatt initiativet til "uken" , som blir støttet av Oslo kommune, Akershus fylke, Norad, Utenriksdepartementet, Kommunaldepartementet og endel fagforeninger. Immigrantenkollektivet står bak det nye antirasistiske senteret, som er blitt til som en følge av truslene mot elever ved Sagene skole før 17. maifeiringen ifjor.

Så det er kanskje riktigst å si at senteret ble etablert i 83, men som en videreføring av Immigrantenkollektivet, som startet i 1978 (tidsskriftet Immigranten er omtalt i 1978.[3]). – Danmichaelo (δ) 26. okt 2012 kl. 21:32 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Antirasistisk Senter. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. apr. 2023 kl. 15:09 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Antirasistisk Senter. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 25. jul. 2023 kl. 12:41 (CEST)[svar]