Diskusjon:Amplitudemodulasjon

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Lydfrekvenser[rediger kilde]

Fjernet følgende avsnitt:

"Ved innstilling av en AM mottaker høres de høye lydfrekvensene best når mottakeren er stilt litt unna bærebølgefrekvensen, og de dype tonene høres best når søkeren er innstilt på bærebølgen."

Dette er ikke riktig som en generell regel. Det høres slik ut når båndbredden i mottakerens filter er smalere enn det de trenger å være.

På mellombølgen i Europa ligger senderne med 9 kHz avstand. Den høyeste lydfrekvens som kan sendes ut uten at nabosendere forstyrrer hverandre er da 4500 Hz. Gode mottakere har filtre som slipper gjennom hele lydspekteret, men ikke mer. Hvis filteret er bredere vil nabosendere forstyrre. Et korrekt mottakerfilter slipper gjennom hele det frekvensspekteret senderen sender ut.

Det er vanskelig å lage gode filtre, derfor bruker produsentene smalere filtre. De gir "dårligere" lyd med mindre diskant, men selektiviteten (det at nabokanaler ikke forstyrrer) blir god. Hvis du har en slik radio vil du oppleve den beskrevne effekten. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Oka (diskusjon · bidrag) 16. feb 2010 kl. 22:06 (CET) (Husk å signere dine innlegg!)