Diskusjon:Alv Erlingsson (eldre)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Diskusjon:Alv Erlingsson»)

Jeg vil være litt kritisk: hva er en "oppsitter"? Og jeg er ikke så begeistret for forkortelser som "iflg", vi har ikke plasshensyn på Wikipedia og kan skrive ord helt ut. Det står "sagaen", og jeg tenker hvilken saga? Denne er kanskje mer diskutabel; "...sto Skules bi" - første gang jeg leste tenkte jeg på bier, men setningen er forsåvidt korrekt. Ellers savner jeg at Alv Erlingsson settes i en sammenheng. Definisjonen går stort sett på geografi, ikke personens betydning, skjønt det kommer indirekte fram neste avsnitt. Beklager det kritiske øyet, men det er godt ment - og jeg har sikkert uttrykt meg diskutabelt i egne artikler, men det er ikke alltid man ser slikt selv. --Finn Bjørklid 25. sep 2005 kl.15:13 (UTC)

En oppsitter er en bruker av en gård som ikke eier gården. Står i Bokmålsordboka. Det er en del endringer som bør gjøres i artikkelen; jeg er enig i at vi normalt ikke trenger å bruke så mye forkortelser, og det er viktig at det presiseres hvilken saga det er. Cnyborg 25. sep 2005 kl.15:21 (UTC)
Jeg har grublet på dette. Jeg tror det antageligvis er Håkon Håkonssons saga, men vi bør vel ha det bekreftet. Ellers er artikkelen grei nok hvis man ser den i sammenheng med andre artikler hvor teamatikken blir ytterligere utvidet. --Finn Bjørklid 11. nov 2005 kl.02:20 (UTC)

Har lagt til litt kilder på denne. Bedre sent enn aldri... --IdaLandberg (diskusjon) 13. mai 2016 kl. 11:02 (CEST)[svar]

Flott. 11 år er lite i evighetens perspektiv :) Utvidet referanse noe, slik at vi viser til Bugges forklarende note heller enn bare direkte til sagaen. Finn Rindahl (diskusjon) 13. mai 2016 kl. 13:24 (CEST)[svar]