Daniel Dumile

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
MF Doom

Daniel Dumile (født 9. januar 1971), bedre kjent som MF DOOM er en amerikansk rapper som sies å ha blitt født på slutten av av 1960-tallet eller starten av 1970-tallet.

MF DOOM er det mest brukte og mest kjente aliaset til Daniel Dumile, men han er også kjent under artistnavnene Zev Love X, King Geedorah og Viktor Vaughn. Han har gitt ut mange album, de fleste av dem har blitt svært godt mottatt blant anmeldere, bl.a. Operation: Doomsday, Vaudeville Villain, Take Me To Your Leader og Madvillainy. Det sistnevnte lagde MF DOOM sammen med den kjente produsenten Madlib, duoen kalte seg Madvillain. Selv om det bare er et knapt år siden dette albumet ble gitt ut, har det allerede fått både kult- og klassikerstatus.

På starten av 1990-tallet var Dumile med i rap-gruppa KMD, da under navnet Zev Love X.

2005 ser ut til å bli et lovende år for DOOM. Et nytt album, Live From Planet X ble sluppet den 18. mars, og senere på året vil Doom gi ut albumet DangerDoom i samarbeid med DJ Danger Mouse, kjent for The Grey Album. Et nytt KMD-album er også på vei, i tillegg til The John Robinson Project, som vil være et samarbeid mellom MF Doom og Lil' Sci. Klassikeren Operation: Doomsday vil kanskje bli utgitt på nytt, da den for lengst er utsolgt. Som om ikke det var nok, MF DOOM har også produsert et nytt album for den kjente rapperen Ghostface Killah, medlem av det sterkt innflytelsesrike hiphop-kollektivet Wu-Tang Clan.