Compton

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Compton
Land USA USA
Delstat California California
Fylke Los Angeles County
Tidssone −8
Areal 26,202 km²
Befolkning 96 455 (2010)
Bef.tetthet 3 681,21 innb./km²

Compton er en by i Los Angeles County i California. Byen ligger syd-sydvest for selve Los Angeles, og har 93 493 innbyggere (2000).

Compton er kjent for stor fattigdom og høy kriminalitet, spesielt når det gjelder gjengvold. Byen har tradisjonelt hatt svart flertall, men de siste 15 årene har hispanics kommet i flertall.

Flere kjente rappere som The Game, Eazy-E, MC Eiht , DJ Quik, Kendrick Lamar, MC Ren og Dr.Dre vokste opp i Compton. Det er ofte trodd at Ice Cube var født og oppvekst i Compton, men han ble egentlig født i South Central nabolaget i Los Angeles. Dette kan komme av at han var med i den kjente rappe-gruppen N.W.A., der alle de andre medlemmene, Eazy-E, MC Ren, Dr.Dre og DJ Yella alle var fra Compton. NWA gjorde Compton kjent gjennom hele verden som et paradis for gjeng-kriminalitet, dop-smugling og blind vold gjennom sitt andre album Straight Outta Compton.

USA-stubbDenne USA-relaterte artikkelen er dessverre kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.