Buskerud Kunstsenter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Fra utstilling med Tina Mareen Buddeberg, 2013.

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter for Buskerud fylke. Senteret er en kunstnerstyrt institusjon og er en del av foreningen Kunstsentrene i Norge som består av 15 kunstsentre på nasjonalt plan. Kunstsentrene er et resultat av kunstneraksjonen som fant sted i 1976. I 2015 er 149 profesjonelle billedkunstnere og kunsthåndverkere tilknyttet Buskerud Kunstsenter. Senteret har sin base i Drammen i et produserende miljø for kunst og kultur på Union Scene, men har hele Buskerud fylke som arbeidsområde.

Virksomheten består av å presentere og formidle samtidige uttrykk innen billedkunst og kunsthåndverk gjennom 8 årlige utstillinger i galleriet, samt ulike interne og eksterne prosjekter. Buskerud Kunstsenter utnevner kunstkonsulenter til private og offentlige byggeprosjekter. Senteret har også videreformidling av kunst i egen kunstbutikk.

Videre er Den kulturelle skolesekken et viktig arbeidsområde. Kunstsenteret produserer og formidler vandreutstillinger innenfor visuell kunst gjennom Den kulturelle skolesekken/Pilotgalleriet. Opptil 5 produksjoner turnerer i Buskerud fylke årlig.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]