Brisingr

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Brisingr er tredje roman i «Arven»–serien av Christopher Paolini. Romanen, som er skrevet tenåringer og ungdom, ble gitt ut på engelsk 20. september 2008 og kom på norsk 14. mai 2009. Sjangeren er fantastisk litteratur, det vil si en fiktiv verden bestående av magi og drager.

Boken handler om den 16 år gamle gutten Eragon og dragen Safira. De har gjennom to tidligere romaner kjempet mot den onde kongen Galbatorix som har tatt over hele deres verden Alagesia. Sammen med Varden, en motstandsgruppe mot Galbatorix, dvergene, alvene, og urgalene (rare vesner som har slått seg sammen med Varden) kjemper de mot flere farer Galbatorix har skylda i. Boken er en fortsettelse av Den eldste, som igjen er en fortsettelse av Eragon.

Innholdet[rediger | rediger kilde]

Eragon har lovet fetteren sin Roran at han skal hjelpe han å befri hans forlovede Katrina fra razacene som har tatt Katrina og faren Slogum til fange i Helgrind. De greier å befri Katrina og Slogum, men Eragon har holdt hemmelig at Slogum fortsatt er i live, men razacene har hakket ut øynene hans. Eragon sender Katrina og Roran til Varden på Safira, mens han selv tar seg av Slogum.

Da han er kommet et stykke unna Helgrind vekte han Slogum og brøt seg inn i bevisstheten hans hvor han oppdaget Slogums sanne navn. Han beordret ham med besvergelser for at han skal dra til Ellesmera og aldri få møte Katrina igjen. Da Eragon greide å komme seg til Varden igjen kom Murtagh og dragen Thorn. Forrige gang de kjempet vant Murtagh, men denne gangen er Eragon og Safira uthvilte og de greier å drive dem på flukt.

Etter slaget dro Eragon til Farthen Dûr for å være med i kroningen. I Farten Dur ventet Orik på Eragon. Dvergen er blitt klanens nye leder. Til sist er det avgjort hvem som skal bli den kongen.