Brevik Seilforening

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Koordinater: 59°4′24″N 9°43′00″Ø

Brevik
Brevik Seilforening
Stiftet 15. september 1918
Forbund Telemark Seilkrets
Overordnet forb. Norges Seilforbund
Administrasjon
Styreleder Torunn Helene Semb Sætre
Trener II Frode Johansen
Nils Petter Hovemoen

Brevik Seilforening (stiftet 15. september 1918) er en seilforening fra Porsgunn, som er medlem i Norges Idrettsforbund. Foreningen har som mål å være en seilforening for hele Telemark.

Anlegget Seivall i Eidangerfjorden er kretsanlegg for seiling. På Seivall satser foreningen på å utvikle et ungdomsmiljø for seilere. Klubben er godkjent som "barne- og ungdomsvennlig" i hht NIS-regler.

Foreningen har en aktiv jollegruppe og hvert år tar den i mot 20 talls nybegynnere. Klubben samarbeider bla. med Vestfold seilkrets om å arrangere cup-konkurranser for joller og med Kragerød seilforening om koggseilaser. Årlig arrangeres Hydrostrandacamp med bortimot 100 deltagere fra hele Sør-Norge.

Gjennom dugnadsinnsats de siste årene er seilforeningen rustet opp med nytt klubbhus og naust, slik at den har et moderne og publikumsvennlig idrettsanlegg. Foreningen har et aktivt tur- & havmiljø med regatta hver onsdag og trening på tirsdager i sesongen, dessuten brettseilerkurs og spesielle treningsuker i sommerferien. «Jomfruland Rundt», som foreningen arrangerer hvert år, er i en av landets eldste regattaer. I vinterhalvåret arrangeres en rekke kurs som også er åpne for ikke-medlemmer – fra fritidsbåtsertifikat og ISAF-sikkerhetskurs til båtførerprøven.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]