Boracay

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
White Beach, Boracay (2003).
Kart over Filippinene med Boracay markert.

Boracay er en tropisk øy som ligger på Filippinene, rett nord for øya Panay. Øya tilhører kommunen Malay i provinsen Aklan. Boracay delt inn i de tre smådistriktene (barangay) Balabag, Manoc-Manoc og Yapak, og antall innbyggere var oppgitt å være 18 229 ved en folketelling i 2007.[1] Arealet er cirka 10 km².

Boracay er et kjent turistmål med cirka en halv million besøkende hvert år. Øya er cirka 7 kilometer lang og på noen steder er den opp til 2 kilometer bred, og har en cirka 3 kilometer lang sandstrand som kalles White Beach. Hotell og restauranter er hovedsakelig samlet ved White Beach, men det finnes også hotell og restauranter spredt ut på de øvrige delene av øya. White Beach dekker en stor del av øyas sørvestlige side og ligger ofte i le til forskjell fra den nordøstlige siden, som er populær blant vindsurfere da den tilbyr bra vindsurfeforhold.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ National Statistics Office, Philippines; Total Population by Province, City, Municipality and Barangay: as of August 1, 2007; Region VI - Western Visayas (pdf-fil).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons-logo.svg Commons: Kategori:Boracay – bilder, video eller lyd