Bingolotto

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

BingoLotto er et svensk spillprogram som går på svensk TV 4 Plus hver søndag kl. 19–21. Det sendes ca. 40 program per år. Overskuddet går direkte til det svenske foreningslivet. Programmet startet sine sendinger i 1989, først på lokal-TV, men fra 1991 på riksdekkende TV.

Den 20. september 2007 kunngjorde Folkspel (som eier BingoLotto) at BingoLotto flyttet sendingsdag fra søndag til den opprinnelige lørdagen. Samtidig kunngjorde de at BingoLotto kom til å sende på kanalen TV 4 Plus. Guldkvällar, påskeprogram samt sesongfinaler kommer fremdeles til å sendes på den ordinære TV 4. Programmet kan også sees via TV 4 Play

For å være med i spillet må man ha en Bingolott (bong). Hovedtyngden i programmet er at man får bingo på bongen sin. Man kan så ringe inn til programmet og vinne en «låda». Man kan også bli trukket ut på serie- og bongnummer, eller bare deler av bongnummeret. Den største premien man kan vinne er ett snurr på «Superchanshjulet», hvor man kan vinne opptil 3 millioner svenske kroner.

Programleder for tiden er Lotta Engberg. Tidligere programledere har vært Rickard Olsson, Gunde Svan, Lasse Kroner, og Leif «Loket» Olsson. I tillegg er det også underholdning, artister og sofagjester. Fra høsten 2001 er ledet av Jan Bylund.

Det er to sesonger per år (vår og høst). Hver sesong har som regel en gullkveld og en oppesitterkveld/sesongfinale, hvor det er mange flere og høyere gevinster. I slutten av hver måned er det også en månedsfinale hvor det også er flere og høyere gevinster, dog ikke så mange og store som på gullkveld og oppesitterkveld/sesongfinale.

Det finnes enkeltbonger som koster 50 SEK. Ved månedsfinaler, gullkveld og oppesitterkveld/sesongfinale finnes det også en dobbelbong som dobler alle gevinster. Denne koster 100 SEK.

I tillegg til bonger har BingoLotto også en julekalender som selges fra ca. 1. oktober til 23. desember, hvor premiene er bl.a. penger, reiser og biler. Man har også SverigeLotten, hvor man kan vinne over 5 millioner SEK.

BingoLotto eies av FolkSpel i Sverige – «foreningslivets eget spelbolag». Programmet produseres for tiden av Eyeworks Gothenburg. Bongene kan bare kjøpes i Sverige, og programmet kan bare sees via svensk TV 4.

Priser[rediger | rediger kilde]

  • Enkelbong 50 SEK
  • Dobbelbong 100 SEK
  • BingoLottos julekalender 50 SEK
  • «Sverigelotten» 25 SEK

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]