Astri Tonoian

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Astri Tonoian
Født5. sep. 1984Rediger på Wikidata (39 år)
BeskjeftigelseKunstner, billedhugger Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Astri Tonoian (født 5. september 1984) er en norsk kunstner. Hennes hovedmedia er skulptur. Hun har tidligere jobbet innen smykkekunst og metallfaget som hun utdannet seg i ved Kunsthøgskolen i Oslo fra 2003 - 2009.[1]

Tonoian kom inn på Kunsthøgskolen i Oslo 18 år gammel og fullførte sin mastergrad i kunstfag i 2009 etterfulgt av pedagogisk utdannelse ved Høgskolen i Oslo i 2011.

Tonoian debuterte på den årlige Novemberutstillingen som avholdes i Drammen i 2001. Hun har videre deltatt på Novemberutstillingen flere ganger, samt Østlandsutstillingen[2] og Rådhusgalleriet. Hun var juryleder ved Østlandsutstillingen 2013 og 2014.

Astri Tonoian var initiativtager og prosjektleder for samtidskunstprosjektet LandSkapt som har natur som sin visningsarena. Prosjektet ble gjennomført for første gang i 2014 der tilsammen 10 norske kunstnere bidro til å skape en natursti med kunstneriske opplevelser langs ruten ved Vestre Kjærnes Gård i Østfold. Projektets formål er å skape en tverrfaglig samarbeidsarena innen fagene kunst og natur med hensikt å skape positive opplevelser i og for naturen.

Tonoian er medlem av Norsk billedhoggerforening og Østfold Bildende Kunstnere.[3]

Astri Tonoian er datter av grafikeren Lena Akopian og skulptøren Ashot Tonoian.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]