Melvin Taylor

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Melvin Taylor på scenen i Kiev, Ukraina

Melvin Taylor (født 13. mars 1959 i Jackson, Mississippi) er en amerikansk blues og jazz-gitarist.

I ungdomsårene hans grunnla Taylor bandet The Transistorer, et band som ble forvaltet av hans fremtidige svigerfar, og som spilte populær-musikk fra 1970-tallet på forskjellige talent-show og på nattklubber. Etter at The Transistors brøt opp i 1980, har Taylor viet det meste av sin oppmerksomhet til å spille blues i Chicago's West Side-klubber.

I løpet av halvdel av 1980-tallet sluttet han seg til klubbene Pinetop Perkins og The Legendary Blues Band som han hadde en ett år lang Europa-turné sammen med, og siden slutten av 1980-tallet har han vært på regelmessige turer i Europa med sin egen musikk- gruppe, der de blant annet har åpnet konserter for kjente musikere som f. eks. BB King, Buddy Guy og Santana.

Taylor's innspillinger omfatter de to første som han spilte inn for ett fransk plateselskap: Blues on the Run, opprinnelig innspilt i 1982, og Playing Blues for You fra 1984. Da han kom tilbake i USA fra Europa, signerte Taylor en kontrakt med Evidence Music og han spilte inn flere sanger sammen med blant annet John Snyder, Melvin Taylor og The Slack Band som han også skrev flere låter sammen med. Sent i 1996 spilte han inn sitt andre amerikanske album, Dirty Pool.

Han deltok på Kongsberg Jazzfestival i 2002.