Slântsjev Brjag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Slântsjev Brjag (bulgarsk: Слънчев Бряг, engelsk Sunny Beach) er et turistby i Bulgaria. Den ligger ved Svartehavet, ca. 4 km fra Nessebar og omtrent 35 km nord for Burgas. Sunny Beach er Bulgarias største reisemål, med over 200 hoteller og 130 restauranter.

Slântsjev Brjag ble bygd ut som turiststed på 1950-tallet. Stedet har bare en liten lokalbefolkning, men blir i sommermånedene besøkt av mange titalls tusen turister.

Sunny Beach, som er navnet Slântsjev Brjag markedsføres som internasjonalt, er direkte oversatt fra det bulgarske navnet.

«Bloody beach»[rediger | rediger kilde]

I 2007 førte mange tragiske hendelser på feriestedet stedet ble kalt «Bloody beach» skandinaviske medier[1]. Saken ble aktuell etter at en svensk turist ble drept, en dansk ungdom døde og en nederlender druknet. I august 2007 ble situasjonen så alvorlig at norske myndigheter sendte sin ambassadør i Bulgaria til møte med de bulgarske, for å diskutere kriminaliteten som forekommer i Sunny beach.


Panorama tatt fra Hotel Kuban


Referanser[rediger | rediger kilde]

BulgariastubbDenne Bulgariarelaterte artikkelen er dessverre kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.