Wikipedia:Tinget/Arkiv/2012-30

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arkiv
Arkiv
Dette er et arkiv over inaktive diskusjoner fra Wikipedia:Tinget. Vennligst ikke gjør endringer her. Ønsker du å fortsette en gammel diskusjon, ta det opp på den aktive diskusjonssiden.

Grunnlovsjubileet 2014[rediger kilde]

Vi har jo et prosjekt for Grunnlovsjubileet 2014 og jeg har sendt en e-post til prosjektgruppen som arbeider med det på Stortinget for å gjøre oppmerksom på hva vi vil bidra med, gjengitt under:


Hei, jeg vil bare gjøre oppmerksom på at Wikipedia på bokmål/riksmål har et prosjekt om grunnlovsjubileet 2014

http://no.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Underprosjekter/Grunnlovsjubileet_2014

Med tanke på at Wikipedia er det 7. mest besøkte nettsted i Norge (stortinget.no er til sammenligning f.eks nummer 3 853):

http://www.alexa.com/topsites/countries/NO

http://www.alexa.com/search?q=stortinget.no&r=topsites_index&p=bigtop

-så betyr det at vi på Wikipedia ved dette initiativet vil gi et vesentlig bidrag til folkeopplysning i forbindelse med jubileet.

Dersom det fra det offentliges side er ønskelig å få enda mer effekt av dette så kan vi ved enkle midler også mobilisere våre utgaver på dansk og svensk, så hendelsene rundt 1814 er bredt dekket på skandinaviske språk om to år. Wikipediamiljøet har allerede et samarbeide med Norsk Kulturråd:

http://www.norskkulturrad.no/2012/05/kunst-og-kultur-i-wikipedia/

-men vi samarbeider gjerne med flere offentlige instanser i vår kunnskapsdugnad.

Med vennlig hilsen

Ulf Larsen

Frivillig bidragsyter til Wikipedia


Jeg vil anta at vi f.eks ved beskjedne midler kan dra med våre danske og svenske venner via konkurranser, som da kan bidra til en vesentlig bedre skandinavisk dekning av markeringen, i følge dagens utgave av Aftenposten er det for eksempel ingen interesse og ingen midler avsatt på dansk side til Grunnlovsjubileet 2014, «Norge - først tapt, siden glemt».

Slike initiativ som jeg har tatt her kan forøvrig hvem som helst ta, så lenge det er godt innenfor våre rammer (ingen kommersielle aktiviteter, reklame eller brudd på objektivitet osv.). Om en finner et område hvor vi ved enkle midler kan gjøre en innsats er det bare å ta kontakt med en passende instans og legge frem et uformelt forslag, det trengs ingen klarering for det, om en så får respons så kan det diskuteres videre i miljøet. Ulf Larsen (diskusjon) 11. jul 2012 kl. 10:51 (CEST)

Hmmmm!
Gårsdagens BT (ikke Berlingske) kom med en større utredning om hvorfor en kan forvente dårlig respons fra dansk side. De har datidens konges ord for at dette ikke skulle nevnes mere. --Bjørn som tegner (diskusjon) 18. jul 2012 kl. 22:54 (CEST)
Jamen, her er dog frit tilgængelig onlinestof der tyder på at fornærmelsen har tabt sig en lillesmule – og ikke minst at interessen for å forstå de historiske omstendighetene bak øker, og det er jo et godt utgangspunkt: Danskerne har glemt Norge og Sådan mistede Danmark Norge --Kaitil (diskusjon) 19. jul 2012 kl. 07:46 (CEST)
Jeg fikk svar fra Stortinget, så får vi se hva som kommer ut av det. Uansett kan det ikke skade å informere om at Wikipedia har et prosjekt om 2014. mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 25. jul 2012 kl. 07:34 (CEST)

Wikinytt ??[rediger kilde]

Virker som aktiviteten på Wikinytt-prosjektet har dødd ut. Er det noe vits i å videreføre dette prosjektet? Jeg skjønner heller ikke den helt store misjonen med det. Det virker forøvrig som den svenske versjonen også er preget av inaktivitet. Det er ikke akkurat siste nytt som står på forsidene. Har disse prosjektene noen viktig rolle for wikipedia?.--Ezzex (diskusjon) 22. jul 2012 kl. 17:17 (CEST)

For fem år siden foreslo jeg å stenge norske Wikinytt. De som gikk imot stengingen har vel ikke akkurat fulgt opp ord med handling og gjort noe for å lage et levedyktig prosjekt. På tide å foreslå stenging igjen? Mvh. --Kjetil_r 22. jul 2012 kl. 22:02 (CEST)
Så lite oppdatert som det er nå, er det dårlig reklame for relaterte prosjekter. Man finner flere "nyheter" på forsiden av wikipedia. Det kan være at prosjektet er levedyktig en gang i framtiden, men er enig i Ezzexs vurdering. Bedre å allokere eventuelle bidragsytere til andre prosjekter. Grrahnbahr (diskusjon) 22. jul 2012 kl. 22:10 (CEST)
Nå er det ikke så lett å allokere bidragsytere i wikiprosjektene :-) Hvis det var det så kanskje de som nå skriver Wikinytt-type artikler på Wikipedia kunne blitt allokert til å skrive dem på Wikinytt istedet. Det er nok en del av nyhetsartiklene her som godt kunne startet som Wikinytt-stoff, og med leksikalsk gjennomgang når man fikk litt oversikt. Jeg var villig til å ha overlatt aktueltboksen på forsiden vår, eller deler av den til Wikinytt. Men nå er det antagelig for sent. Mangel på synlighet gir mangel på deltagelse som igjen gir liten grunn til synlighet. Vi må ikke glemme at det ikke var noen selvfølge at Wikipedia skulle bli stor heller. Flere andre forsøkte før, uten å lykkes. Wikimedia prosjektene må ha lov til å forsøke noe, for så å feile. Men det er lett å se at prosjekter som støtter opp under Wikipedia har lettere for å få suksess enn de som står helt for seg selv. Commons lykkes, Wikinytt lykkes ikke. (Nå er Commons selvsagt også et multispråkprosjekt.) Haros (diskusjon) 22. jul 2012 kl. 22:58 (CEST)
Poenget var at ved en nedleggelse av wikinews, vil de som evt brukte tid der, forhåpentligvis bidra på de andre prosjektene. Er vel uansett poengløst, da det ikke ser ut til å brukes mye tid der. Jeg håper prosjektet kan gjenopptas på et senere tidspunkt, men ser ut som at verken brukere eller lesere er klar for noe slikt ennå. Et mer "komplett" wikipedia (blir aldri ferdig, men artikkelantall vil nok flate ut en gang, se wikipedia på engelsk), eller noe som gir grunnlag for et wikinytt-miljø, kan nok tenkes gi en ny start. En annen mulighet hadde vært dersom journaliststudenter eller annet "miljø" hadde hatt interesse for å være motor i prosjektet. Tror prosjektet kunne gått på et vis med to-tre aktive brukere. Grrahnbahr (diskusjon) 23. jul 2012 kl. 00:39 (CEST)
Det er veldig lite som indikerer at en kan få brukere til å flytte mellom prosjekter, snarere tvert imot. På Wikinytt oppstod det flere problemer, noen nokså åpenbare og noen ikke fullt så lett gjenkjennelige. Tror kanskje det bør bli en avklaring på Wikinytt først, i den grad de firtsatt har tilstrekkelig aktivitet, en avgjørelse om prosjektet kan uansett ikke tas her. Diskusjoner som gikk på Meta for snart seks år siden (startet i november 2006) tror jeg ikke har så mye relevans lengre, de er nok gått ut på dato, men det er bare min mening. — Jeblad 23. jul 2012 kl. 01:48 (CEST)
Er det meningen at wikinews skal kunne brukes som kilder/referanser for artikler på wikipedia?--Ezzex (diskusjon) 23. jul 2012 kl. 15:47 (CEST)

Wikinytt er et eget prosjekt, det er altså opp til de - eller Wikimedia Foundation - om det skal videreføres, vi har ikke noe å gjøre med den saken. Hva vi gjør her er å bidra til Wikipedia og det er det. Ulf Larsen (diskusjon) 23. jul 2012 kl. 15:51 (CEST)