Wikipedia-diskusjon:Endring av brukernavn

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Forvirring mellom flytting og endring[rediger kilde]

Har startet en diskusjon på Wikipedia-diskusjon:Flytting av brukere#Bør denne tjenesten få et nytt navn? om hvorvidt de to tjenestene Wikipedia:Endring av brukernavn og Wikipedia:Flytting av brukere har for like navn, og kommet med noen navneforslag. --Eivind (d) 13. mai 2008 kl. 15:09 (CEST)[svar]

Endret betingelse fra 200 000 til 25 000[rediger kilde]

Det ser ut til at det er innført en ny mye lavere begrensning (per diskusjon her) på hvor mange bidrag en konto kan ha før den ikke lenger kan flyttes. Er det rapportert som en bug? nsaa (disk) 19. mar 2011 kl. 23:52 (CET)

Blokkering og så flytting?[rediger kilde]

Det virker noe merkelig å blokkere, for så å be om at den blokkerte brukeren skal be om nytt brukernavn. Da vet jo ingen hvorvidt riktig bruker ber om nytt brukernavn. Kanskje fremgangsmåten bør revurderes? — Jeblad 2. jul 2013 kl. 01:33 (CEST)

Forslag til ny tekst[rediger kilde]

Retten for lokale byråkrater til å endre brukernavn slås av her på nowiki mandag 15. september, se https://no.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Tinget#Change_in_renaming_process Det medfører blant annet at vi bør endre på det som står øverst på denne siden samt noen av malene våre.

Før endringen inntrer bør kanskje bidragsytere oppfordres til å sjekke om de har en global brukerkonto og evt. endre det i innstillingene sine også? A-S. Ofrim (diskusjon) 14. sep. 2014 kl. 16:49 (CEST)[svar]

Forslag til tekst[rediger kilde]

(kopiert fra dawiki, det er fritt frem for hvem som helst å endre. Her har jeg bare tatt med noe.)

English: User account renames are no longer handled here, please go to the username changes page on Meta for more information.

Alle endringer av brukernavn foretas på Meta. Prosedyren på Meta-prosjektet må følges nøye, og merk at deres veilledning er på engelsk.

Begynn med å undersøke om det ønskede brukernavnet er ledig. Det gjøres ved å slå opp brukernavnet via CentralAuth, hvor du skriver det ønskede navn og klikker på knappen. Hvis svaret er "There is no global account for <inntastet brukernavn>", er kontoen ledig.

Under vises et eksempel på en anmodning til innsettelse på Meta-prosjektets omdøpingssside. Eksempelet forutsetter at din anmodning gjelder en konto, som er global (dvs. du kan logge på alle wikier), at du anmoder om et nytt brukernavn, som er ledig (jf. kontroll via CentralAuth), samt at du er innlogget på Meta, når anmodningen opprettes.

=== MittGamleBrukernavn@global ===
{{SRUC
 |status       = <!--don't change this line-->
 |domain       = global
 |Oldname      = MittGamleBrukernavn
 |Newname      = MittNyeBrukernavn
 |reason       = Min begrunnelse. ~~~~
}}

I eksempelet må du gjøre følgende:

  • Bytt ut "MittGamleBrukernavn" to ganger med ditt eksisterende brukernavn.
  • Bytt ut "MittNyeBrukernavn" en gang med det nye brukernavnet du ønsker, og som du vet er ledig jf. ovenstående.
  • Ved "reason" erstattes teksten "Min begrunnelse." med en kortfattet begrunnelse for endringen.
  • Logg på Meta-prosjektet og sett inn det tilrettede eksempelet på omdøpingsssiden, nederst i avsnittet "Requests". Pass på at du ikke kommer til å endre på andres anmodninger eller annet innhold på siden.