Hopp til innhold

Ronny Kjelsberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ronny Kjelsberg
Født14. juni 1977Rediger på Wikidata (46 år)
Røros
BeskjeftigelsePolitiker Rediger på Wikidata
PartiRødt
NasjonalitetNorge
NettstedRonny Kjelsbergs blogg
Fylkestingsrepresentant
ValgkretsSør-Trøndelag

Ronny Kjelsberg (født 14. juni 1977) er en norsk politiker (Rødt). Han var Rødts førstekandidat til Stortinget fra Sør-Trøndelag til Stortingsvalget 2013.[1] Han har vært Fylkestingsrepresentant og gruppeleder for Rødt i Sør-Trøndelag fylkesting i perioden 2007–2015.[2] Kjelsberg satt i Opplæringskomiteen i Sør-Trøndelag, og hadde også en rekke andre verv og roller i fylket, blant annet nestleder i Integreringsutvalget i Sør-Trøndelag og Fylkeskommunens klagenemnd[3]

Ronny Kjelsberg har også flere roller som tillitsvalgt i fagbevegelsen. Han var hovedtillitsvalgt i LO-forbundet Norsk Tjenestemannslag (NTL) ved Høgskolen i Sør-Trøndelag[4] og sekretær i NTL universiteter og høgskoler[5] fram til Høgskolen i Sør-Trøndelag ble fusjonert med NTNU i 2016.

Kjelsberg er utdannet fysiker fra NTNU, og underviser ved ingeniørutdanningen ved NTNU (tidligere HiST).[6] I tillegg til den politiske debatten har Kjelsberg også markert seg i offentlig debatt rundt vitenskap og pseudovitenskap, med en kritisk holdning til blant annet alternativ medisin og konspirasjonsteorier[7][8] og med forsvar for den vitenskapelige konsensusen om globale klimaendringer[9][10].

I 2014 ga Kjelsberg ut boken Sosialisme på norsk på forlaget Rødt!.[11]

I 2017 ga han ut boken Teknologi og vitenskap - Historie, metode, etikk og miljø på Universitetsforlaget.[12]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]