Hopp til innhold

Lille tambur

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Lille tambur
Forfatter(e)Kjell Ola Dahl
SjangerKriminalroman
ForlagGyldendal
Sider320

Lille tambur er en norsk kriminalroman skrevet av Kjell Ola Dahl og utgitt av Gyldendal i 2003.

Lille tambur er den fjerde boken i serien om Gunnarstranda. De andre bøkene i serien er Dødens investeringer, En liten gyllen ring, Mannen i vinduet, Den fjerde raneren, Svart engel og Kvinnen i plast. Det er i denne romanen at Gunnarstranda får vite at han er alvorlig lungesyk.

Handling[rediger | rediger kilde]

Boka begynner med at Lise Fagernes, en dyktig journalist, finner liket av en ung kvinne i en bil i et parkeringshus. Den døde heter Kristine Ramm. Gunnarstranda blir satt på saken og en obuksjon viser at kvinnen ble myrdet. Samtidig begynner venner og kjente av en kenyansk forsker, Stuart Takeyo, å bli bekymret. Det viser seg at Takeyo kjente den drepte kvinnen. Nå er han ikke å oppdrive noe sted. Politiet blir spesielt interessert i å snakke med ham da det viser seg at han var en av de siste som så Kristine Ramm i live.

Takeyo er biolog og driver et forskningsprosjekt knyttet til hvordan fremmede arter oppfører seg i miljøer hvor de ikke naturlig hører hjemme. I Området hvor han kommer fra, ved Victoriasjøen i Øst-Afrika, er folk svært fattige og miljøet sliter med ubalanse på grunn av overfiske fra en fiskeindustri bygget med bistandsmidler.

Journalisten Lise Fagernes er svært interessert i drapsetterforskningen. Dette fører henne inn i konflikter med politiet.

Når det blir på det rene at Takeyo befinner seg på sitt hjemsted i Kenya, reiser politimannen Frank Frølich dit for å avhøre ham. På flyet sitter også Lise Fagernes. De to blir nødt til å samarbeide.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Forgjenger:
 Mannen i vinduet 
Bøker om Gunnarstranda
Etterfølger:
 Den fjerde raneren 
Autoritetsdata