Hopp til innhold

Fredrick Howard

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Fredrick Howard
Født15. nov. 1979Rediger på Wikidata (44 år)
BeskjeftigelseFilmprodusent Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Fredrick P. N. Howard er en norsk film- og TV-produsent, kjent for sitt arbeid som leder av produksjonsselskapet Storm Film AS. Tidligere var han leder av Svensk Filmindustris produksjonsavdeling i Norge.

Utdanning

Howard er utdannet som filmprodusent fra Den norske filmskolen og Atelier De Cinema European i Paris og Amsterdam. Han har også vært filmpolitisk aktiv, blant annet gjennom styreverv i Virke Produsentforeningen, Den norske filmskolen og flere selskaper i Stormgruppen, inkludert Storm Studios, Nordisk Film Shortcut, og Euforia Film Distribusjon.

Karriere

Howard har bidratt til flere kjente produksjoner, som "Tre Nøtter til Askepott", "Julekongen", Disney-serien "Vikingskolen", "Kaptein Sabeltann" og "Slipp Jimmy Fri". Spesielt bemerket han seg i 2021 med "Tre Nøtter til Askepott", som ble den nest mest sette filmen i Norge med over 570 000 solgte billetter, kun slått av "No Time to Die"

[oai_citation:1,Rutinert trio til Storm Films | Rushprint](https://rushprint.no/2021/09/rutinert-trio-til-storm-films/) [oai_citation:2,Krigs- og barnefilmene dominerer ny tildelingsrunde. | Rushprint](https://rushprint.no/2023/12/krigs-og-barnefilmene-dominerer-ny-tildelingsrunde/).

Filmpolitisk Arbeid

Som en aktiv stemme i filmindustrien har Howard vært engasjert i diskusjoner om finansiering og organisering av filmutdanning og produksjon. Han har blant annet påpekt viktigheten av å satse på markedsfilmer for å sikre økonomisk overlevelse for produksjonsselskapene [oai_citation:3,– Markedsfilmen vil dominere med de nye kuttene | Rushprint]

(https://rushprint.no/2013/12/markedsfilmen-vil-dominere-med-de-nye-kuttene/). Howard har også tatt til orde for en mer radikal kvotering for å sikre kjønnsbalanse i filmbransjen.

Referanser

- [Rushprint.no om Fredrick Howard og Storm Films](https://www.rushprint.no)

- [Norsk Filminstitutt (NFI)](https://www.nfi.no)

- [Filmweb.no](https://www.filmweb.no)

- [NRK.no](https://www.nrk.no)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata