Erik Stephansen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Erik Stephansen
Født29. apr. 1958Rediger på Wikidata (66 år)
Ålesund (Møre og Romsdal)
BeskjeftigelseJournalist Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Erik Stephansen (født 1958) er en norsk journalist. Han er nyhetsredaktør i Nettavisen.[1] Han var tidligere journalist og programleder i Dagbladet og TV 2.

Erik Stephansen er utdannet musikklærer og journalist fra Høgskulen i Volda og Universitetet i Oslo.[trenger referanse] Han startet som journalist i Sunnmøre Arbeideravis og Sunnmørsposten i 1984. Fra 1985 til 1991 var han journalist og redaksjonssjef i Dagbladet.

Fra 1991 til 1996 var Stephansen redaktør og disponent i Firdaposten i Florø. Han var da også styremedlem i A-pressens Oslo-kontor og leder for A-pressens IT-utvalg. I 1992 skrev han reportasjeserien «Svardal-saken», som ga ham SKUP-diplom for fremragende journalistikk.

Erik Stephansen arbeidet i TV 2 fra 1996 til 2009. I Bergen var han reporter i nyhetsavdelingen og reisende reporter i utenriksavdelingen før han ble redaksjonssjef og programleder i Lørdagsmagasinet. I Oslo var han programleder i God morgen Norge, og reporter i innenriksavdelingen og politisk avdeling. I flere år var han ansvarlig for dekningen av filmfestivalen i Cannes.

I 2002 laget Stephansen samtaleprogrammet «Møtet» med korrupsjonsjeger Eva Joly og Snøhetta-arkitekt Kjetil Thorsen.[2] Året etter laget han dokumentaren «Ghettoskolen» sammen med Hadia Tajik.[3][trenger bedre kilde]

Fra 2009 til 2011 drev Erik Stephansen sitt eget firma Stephansen Produksjoner før han i to år var seniorrådgiver og director i Burson-Marsteller.[trenger referanse]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Erik Stephansen rister i journalistenes selvbilde». Journalisten (norsk). 
  2. ^ «Stevnemøte med korrupsjons- jeger». Aftenposten. 29. juli 2002. s. 30. «I kveld er det duket for et møte mellom Eva Joly og Kjetil Thorsen. (…) - Vi valgte ut Kjetil Thorsen fordi han er interessant. Dessuten er han ikke så veldig kjent som person, samtidig som arbeidene hans er berømte, sier programleder Erik Stephansen.» 
  3. ^ «Fritt skolevalg gir «folkevandring» mot øst Innvandrerelever samler seg i Groruddalen». Aftenposten. 21. oktober 2003. s. 10. 
Autoritetsdata