Diskusjon:Problemløsning

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kan ikke se at artikkelen er snever - hvilke andre betydninger finnes det av dette begrepet? Det geniale med denne vitenskapelige metoden er nettop at den kan benyttes i alle typer av problemer. Boken til Polya slo igjennom fordi den på en folkelig måte beskrev komplisert matematisk teori lettfattelig og viste anvendelsen. F.eks. vil psykologen som møter en tungsindig pasient løse opp i floker og derigjennom oppmuntre pasienten til selv å se sin egen situasjon og løsningen ut av vanskelighetene. Dette usignerte innlegget ble skrevet av SOA (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Prosessen som beskrives er meget generell og kan like gjerne kalles saksbehandling, eller med noen modifikasjoner for vitenskapelig metode. "Problemløsning" kan være en eufmisme innen mafiaen, eller i militære operasjoner; det kan beskrive politimessig etterforskning. Det kan gjelde innen alle håndverksfag, og innen f.eks. medisin, farmasi, arkeologi, hundeoppdrett, håndverksfag, edb, dykkesport, orkesterdirigering, sjelesorg, grammatikk, typografi og hjemmesykepleie kan man ha egne prosedyrer for situasjoner som de kaller "problemløsning", og som ikke er definert på samme måte som her.
Dersom denne matematikeren kan sies å ha gitt avgjørende bidrag til en matematikkbasert metode for problemløsning, så bør det skrives i artikkelen om ham, ikke under et så generelt oppslagsord som dette. --MHaugen 10. feb 2007 kl. 23:18 (CET)