Hopp til innhold

Studieforbundet kultur og tradisjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Studieforbundet kultur og tradisjon er et studieforbund for medlemsorganisasjonene som arbeider med folkelige kulturuttrykk,som for eksempel husflid, folkedans, revy- og teater, kulturtradisjoner, kulturminnevern og lokalhistorie. Studieforbundet kultur og tradisjons oppgave er å sørge for å skape best mulige forhold for opplæringsvirksomhet i organisasjonene og er finansiert av Kunnskapsdepartementet, og formidler tilskudd til opplæring i medlemsorganisasjonene. Dette brukes til kurs i alle ledd il medlemsorganisasjonene som driver opplæring. Hovedkontoret for Studieforbundet kultur og tradisjon ligger i Vågå kommune.

Studieforbundet arbeider etter voksenopplæringsloven, og har målene i denne som rettesnor for sitt arbeid: Å bidra til å vedlikeholde og styrke demokratiet og legge grunnlag for bærekraftig utvikling ved å engasjere og utvikle aktive medborgere. Å gjøre det mulig for mennesker å påvirke egen livssituasjon. Å bekjempe utstøting og bidra til inkludering. Å bidra til motivasjon og tilgang til kunnskap og kompetanse for alle og slik møte behov i et samfunn og arbeidsliv i stadig endring. Å styrke kulturelt mangfold og øke deltagelse i kulturlivet. Å være en selvstendig arena for læring og et supplement til offentlige utdanningstilbud for voksne.

Visjon for Studieforbundet kultur og tradisjon er: Det skal være mulig for alle som bor i Norge å bli kjent med og lære kulturuttrykk og folkelige tradisjoner i skapende og trygge fellesskap.

Medlemskap[rediger | rediger kilde]

Medlemmer i Studieforbundet kultur og tradisjon er ideelle organisasjoner med minst 500 studietimer i gjennomsnitt de siste tre årene. Medlemsorganisasjonene er:

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata