Hopp til innhold

Pietro Canzio

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Pietro Canzio
Født26. februar 1998 (26 år)
Italias flagg Italia
BeskjeftigelseAlpinist Rediger på Wikidata
NasjonalitetItalia
SportAlpint
Medaljeoversikt
Konkurrerte for Italias flagg Italia
i alpint:
De olympiske ringer Vinter-OL for ungdom
Sølv2016 Lillehammer Super-G
Bronse2016 Lillehammer Kombinasjon

Pietro Canzio (født 26. februar 1998) er en italiensk alpinist. Han har sølv i super-G og bronse i kombinasjonen ved Vinter-OL for ungdom 2016Lillehammer som fremste internasjonale meritter.

Idrettskarriere[rediger | rediger kilde]

2014/15

Canzio deltok i sitt første FIS-renn (lavterskel, Entry league) i Passo dello Stelvio/Liurio i oktober 2014, der han kom på 12. og 16.-plass i storslalåm. Han deltok ved European Youth Olympic Festival, men fullførte verken slalåm og storslalåm der. Vet italienske juniormesterskapet fikk han 6.-plass i storslalåm og 7.-plass i super-G som beste resultater. Han deltok også i det italienske mesterskapet for seniorer, der han kom på 6.-plass i kombinasjonen, 16.-plass i super-G, 24.-plass i storslalåm og 40.-plass i utfor.

2015/16

Han debuterte i europacupen i alpint i desember 2015, og kom der på 30.-plass i slalåm i et renn i Pozza di Fassa. Han vant sitt første FIS-renn i januar 2016; han vant et kombinasjonsrenn i Pila-Gressan.

Han deltok i Vinter-OL for ungdom 2016, der han fikk to medaljer; han kom på 2.-plass i super-G, bak River Radamus, og han kom på 3.-plass i kombinasjonen bak River Radamus og Manuel Traninger. I tillegg kom han på 5.-plass i slalåm, og han ble slått ut i åttendedelsfinalen i parallellslalåm mikslag, der han kjørte sammen med Carlotta Saracco.

Ved det italienske juniormesterskapet i mars fikk han én medalje; han kom på 2.-plass i slalåm. Ved det italienske mesterskapet for seniorer kom han på 13.-plass i kombinasjonen, 14.-plass i slalåm, 18.-plass i storslalåm og 32.-plass i utfor.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata