Hjelpdiskusjon:Hvordan fungerer Wikipedia

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Publisering[rediger kilde]

Bør ikke denne ligge i brukernavnerommet eller merkes med noe inntil flere stiller seg bak innholdet? Den snakker for veldig mange og virker temmelig spekulativ. Btd 7. sep 2008 kl. 15:47 (CEST)

Dette er i grove trekk hva som er kjent om hvordan slike prosjekter fungerer, og er basert på flere publiserte arbeider. Hvis du mener stoffet er spekulativt så er det bedre at du tar punkt for punkt så skal jeg se om jeg har noen referanser. Boka til Axel Bruns er rimelig sentral, men denne støtter seg i stor grad på tidligere arbeider. Se blant annet artikkelen crowdsourcing. — Jeblad 7. sep 2008 kl. 17:14 (CEST)
F.eks.:
«De fleste som bidrar på Wikipedia er ikke så opptatt av å bli identifisert og assosiert med sine enkeltbidrag. Det viktigste for dem er at de arbeider på en større eller mindre del av Wikipedia. Den kollektive følelsen er dominerende.»
Er det gjort noen undersøkelse blant brukerne våre her eller er det en generell beskrivelse av wikier? Btd 8. sep 2008 kl. 12:22 (CEST)
Finnes noen mindre undersøkelser og en del analyser som indikerer dette. Det er også en forutsetning for tolkingen som ligger til grunn for skifte til en kollektiv lisensiering – det vil si skiftet som ble annonsert sist vinter fra en individuell kreditering til en kollektiv kreditering i lisensen. Jeg har valgt å holde meg til den offisielle tolkingen, men jeg mistenker at bildet er noe mer sammensatt enn det som formidles fra Foundation. Muligens er det en feiltolking hvor det å produsere som en del av et fellesskap blir tolket som at fellesskapet produserer, og dermed at fellesskapet krediteres. Likevel er det nok riktif at fellesskapsfølelsen er dominerende, selv om den ikke er den eneste forklaringen. — Jeblad 8. sep 2008 kl. 12:36 (CEST)

Sitat fra von Hippel[rediger kilde]

Burde ikke det sitatet også inneholde tittelen på hvor det er hentet fra? Er det "Democratizing Innovation" det er fra, eller er det en av de vitenskapelige artiklene hans? Nettrom 30. jan 2009 kl. 23:04 (CET)

En titt i "Democratizing Innovation" på Google books avslørte at det kom derfra, men boken var ikke sitert korrekt. Jeg har endret det til å bruke ordlyden fra boken, samt lagt til boktittelen i henvisningen. Nettrom 4. feb 2009 kl. 21:09 (CET)