Hopp til innhold

Elfrid Nøttestad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Elfrid Nøttestad
Født19. sep. 1904Rediger på Wikidata
Trysil
Død29. nov. 1998Rediger på Wikidata (94 år)
NasjonalitetNorge

Elfrid Nøttestad (født Bue 19. september 1904 i Trysil, død 29. november 1998) var en norsk billedkunstner i Bærum.

Nøttestad var født i Trysil og oppvokst på Hamar. I 1926 flyttet hun til USA hvor hun bodde i seks år. I denne perioden drev hun med tegning og maling og deltok blant annet på en kollektivutstilling i Brooklyn.

Tilbake i Norge tok hun senere en rekke studier og kurs. Hun studerte blant annet med Rigmor Holter, som var en viktig inspirasjonskilde. Hennes arbeider bestod i hovedsak av oljemalerier, akvareller samt applikasjoner. Hun var en typisk figurativ kunstner. Nøttestad var sterkt knyttet til Morskogen i Eidsvoll, hvor hun hadde hytte i mange år, og mange av hennes motiver og inspirasjon er derfor hentet fra Mjøsområdene. Forøvrig er mye av inspirasjonen hentet fra norsk litteratur.

Nøttestad var en aktiv billedkunstner i mange år, men gjennombruddet kom først i 1974 da hun debuterte med en separatutstilling i Galleri Musk i Bærum, 69 år gammel. I 1975 deltok hun på en kollektivutstilling med blant andre Kai Fjell i regi av Kunstnerforbundet.

Senere ble det en rekke separatutstillinger både i Bærum, i Eidsvoll og på Hamar. Hun stilte ut både i gallerier og i offentlige lokaler som kino og bibliotek. Det var alltid pressedekning ved utstillingsåpning. Nøttestad var produktiv fram til siste halvdel av åttitallet. Sin siste utstilling hadde hun i Bærum i 1989, 84 år gammel.