Diskusjon:Liste over kriger Libya har deltatt i

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg tror Libya har vært involvert i flere konflikter enn de jeg har plassert i denne listen. Jeg har hørt og lest noe om involvering i Den sentralafrikanske republikk, Sierra Leone og Kongo, men finner ikke mer informasjon om dette. Er det noen som har mer kunnskap om dette som kunne tenke seg å se nærmere på det? --Mikrobølgeovn 5. jul 2011 kl. 00:32 (CEST)

Libya bidro med transportfly for tsjadiske soldater for å støtte Kabila under den andre krigen i Kongo, og intervenerte i Sentralafrika til fordel for Ange-Félix Patassé i 2001. Al-Qadhafi støttet også Liberias president Charles Taylor med utstyr og trening for hans soldater. Kanskje bortsett fra i Sentralafrika var det vel få libyske soldater involvert, og det dreide seg mer om materiell støtte. Yonaka 5. jul 2011 kl. 17:46 (CEST)
Jeg skulle gjerne likt å fått mer oversikt over hvilken konflikt Gaddafi intervenerte i på vegne av Patassé i 2001. Jeg har forstått det slik at dette var en turbulent periode med en rekke kuppforsøk, men jeg er usikker på om det kan regnes som en krig. Jeg har for lite kunnskap om det til å si noe, men dersom det var en krig bør den absolutt inkluderes her. Jeg har også hørt og lest rykter om at Gaddafis Islamske legion var delaktig en rekke steder i verden, blant annet i Libanon. --Mikrobølgeovn 6. jul 2011 kl. 01:30 (CEST)
Tja, det var før den sentralafrikanske borgerkrig fra 2004 til 2007, så jeg tror ikke det finnes noe spesielt navn som blir brukt om denne konflikten. Den islamske legion vet jeg ikke noe mer om, engelsk Wikipedia nevner at al-Qadhafi sendte legionærer til Uganda, Palestina, Libanon, Syria og Sudan i tillegg til Tchad (anntar du vet hvilke konflikter som da er aktuelle), men igjen med unntak av Tchad vil jeg tro at deres innflytelse på krigene var nokså liten. Yonaka 7. jul 2011 kl. 22:05 (CEST)
Høres forsåvidt greit nok ut - i så fall er det kanskje greiest å la artikkelen være som den er. --Mikrobølgeovn 9. jul 2011 kl. 23:54 (CEST)