Diskusjon:Bhutan/Arkiv1

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Folketall[rediger kilde]

For en drøfting om hvordan man håndterer sprikende folketall-opplysninger, se Diskusjon:Liste over verdens stater etter befolkningsstørrelse

Død lenke[rediger kilde]

Under automatisk robotkjøring blei det oppdaga at følgende eksterne lenker var ødelagt. Vennligst sjekk om disse lenkene faktisk er ødelagt, og fiks eller fjern dem om det er tilfellet.

Tre døde lenker funnet og fjernet / reparert. M Haugen 19. mai 2006 kl.17:46 (UTC)

Dead link[rediger kilde]

During several automated bot runs the following external link was found to be unavailable. Please check if the link is in fact down and fix or remove it in that case!

--Nobot 26. okt 2006 kl. 23:17 (UTC)

Religion[rediger kilde]

Tibetansk buddhisme er hovedreligionen i Bhutan. Det finnes to buddhistiske skoler som er historisk sterk knyttet til Bhutan. Tradisjonen grunlagt av Pema Lingpa (Nyingma-tradisjonen) i 15. århundre og Drukpa-Kagyu-tradisjonen. Idag finnes noen tilhengere av Gelug-tradisjonen i Bhutan også. Kanskje det er nyttig å nevne.--Tarchin 28. des 2006 kl. 23:08 (CET)

Enig! Jeg setter setningen rett inn. Du må gjerne supplere! --MHaugen 28. des 2006 kl. 23:47 (CET)

Opprustning![rediger kilde]

Etter å ha lest artikkelen om Bhutan er jeg noe forbauset over hvor raust man har gitt artikkelen den gylne stjernen, men skjønner nå at det er to år siden den fikk den og at det derfor er på tide å foreta litt vedlikehold. Alle hovedartikler om land (og andre emner) bør ha et minimumsinnhold. I hvilken rekkefølge disse kommer er uvesentlig, men det kan være greit å holde seg til en sjekkliste slik at man ikke glemmer noe. En artikkel om et land som ikke forteller hva folk lever av er etter min mening høyst ufullstendig. Bhutan-artiklene er utvilsomt gode, men jeg synes det er en ubalanse i hovedartikkelen. F.eks. står det fire linjer om Bhutans nasjonalblomst, men ikke ett ord om næringslivet i landet. En fjerdedel av artikkelen dreier seg om naturforhold og da i særlig grad landets dyre- og planteliv. Artikkelen har et godt språk, men likevel kunne man pyntet litt på enkelte detaljer som «vann» (vassdrag), «nepalere» (nepalesere) og hva er nå en «penlop»?!? Alle artikler bør være mulig for folk flest å lese som trykket på papir uten å måtte gå tilbake til pc-en for å slå opp en rekke ord. Det fremgår at dzongkha er nasjonalspråket uten at det nevnes hvilken språkgruppe dette eller de øvrige av landets talte språk tilhører, og dermed høyst sannsynlig også folkets etniske tilhørighet. jakro64 3. feb 2008 kl. 11:16 (CET)

Jeg har begynt å arbeide med denne, og håper på tålmodighet. --MHaugen 24. feb 2008 kl. 13:36 (CET)
Da har artikkelen blitt utvidet de siste dagene, fra ca 21 500 tegn til ca 32 500 tegn. Jeg har omdisponert litt, og lagt til helt nye avsnitt om politikk, økonomi, militæret og kultur, i tillegg til endringer som er gjort i artikkelen Bhutans politiske system og artikler rundt valget i Bhutan 2008 - men det er jo en annen sak. --MHaugen 28. mar 2008 kl. 00:09 (CET)
Meget bra! Jeg synes det er blitt en mye bedre balanse i materialet slik det nå er blitt, men det er fremdeles noe behov for språkvask - likevel ikke så mye at jeg føler dette krever skilting. jakro64 29. mar 2008 kl. 15:36 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 5 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bhutan. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 28. jul. 2017 kl. 01:41 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bhutan. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 21. sep. 2017 kl. 18:52 (CEST)[svar]