Hopp til innhold

Teatro Lirico Sperimentale

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Teatro Nuovo.

Teatro Lirico Sperimentale di Spoleto ble grunnlagt i 1947 av Adriano Belli, advokat og musikkviter, med mål om å hjelpe unge sangere som hadde fullført sangstudiene, men ennå ikke hatt sin debut, til å starte en karriere innen opera. Organisasjonens kontorer er lokalisert i Spoleto, Italia.

Sangkonkurranse[rediger | rediger kilde]

Teatro Lirico Sperimentales konkurranse er en av verdens eldste sangkonkurranser. Det er tre faser: i mars finner konkurransen sted. Vinnerne vil være kandidatene som oppnår en gjennomsnittskarakter på minst 8 av 10. Det følgende trinnet innebærer fem måneders kurs rettet mot den debuten til studentene. De får mesterklasser og daglige timer med repetitør. I den siste forberedelsesperioden studerer sangerne rollene de skal debutere. Operasesongen holdes i Spoleto i august og september og enkelte produksjoner blir sendt på turné i Umbria. Studenter får stipend og bor sammen i Spoleto.

Vinnere[rediger | rediger kilde]

Mange store navn på den internasjonale operascenen har vunnet konkurransen, studert i Spoleto og debutert i institusjonens operasesong; for eksempel Cesare Valletti, Franco Corelli, Antonietta Stella, Anita Cerquetti, Giangiacomo Guelfi, Ettore Bastianini, Anna Moffo, Rolando Panerai, Margherita Rinaldi, Franco Bonisolli, Leo Nucci, Renato Bruson, Mariella Devia, Lucia Aliberti, Nuccia Focile, Sonia Ganassi, Daniela Barcellona, Marina Comparato, Maria Agresta og Eleonora Buratto. De eneste norske vinnerne er sopranene Elizabeth Norberg-Schulz (førstepris 1986) og Susanna Wolff (førstepris i 2018).

Teatro Nuovo.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]