Portal:Videospill

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
  rediger Videospillportalen

Videospill eller dataspill er spill der deltakeren bruker elektronisk utstyr og en bildeskjerm. Slike spill innebærer interaksjon med et brukergrensesnitt for å generere en visuell tilbakemelding på en grafisk elektronisk enhet.

«Video» i ordet «videospill» refererer vanligvis til en rasterskjerm. De elektroniske systemene som brukes for å spille kalles plattformer. Dette kan være personlige datamaskiner eller rene spillkonsoller. De rangerer fra store datamaskiner til håndholdte enheter, slik som mobiltelefoner og PDAer. Spesialiserte videospill, slik som arkadespill var tidligere vanlige, men har med tiden blitt mindre populære.

Styremekanismen er kalt en spillkontroller og den varierer etter plattform. En konsollkontroller kan for eksempel bare bestå av en knapp og en joystick eller et dusin knapper og flere joysticker. Mange tidlige dataspill brukte maskinens tastatur som brukergrensesnitt og noen behøvde også en joystick med minst en knapp. De fleste moderne dataspill lar spilleren bruke tastatur og mus samtidig.

Bortsett fra visuell tilbakemelding bruker videospill også andre systemer for å tilby interaksjon og informasjon til spilleren. Et par eksempler er lyd og vibrering i spillkontrolleren.

arkiv   Utvalgt artikkel


Command & Conquer: Red Alert 2, som oftest omtalt som Red Alert 2 eller RA2, er et 2,5D sanntidstrategispill utviklet av Westwood Pacific og sluppet ut for Microsoft Windows 23. oktober 2000, og etterfølgeren til Command & Conquer: Red Alert. Red Alert 2 fortsetter der Red Alert avsluttet. Spillet fikk en utvidelsespakke, Command & Conquer: Yuri's Revenge.

Command and Conquer: Red Alert 2 har to spillbare grupper, sovjetene og de allierte, begge disse var også med i det forrige spillet i serien. Red Alert 2 viste seg å være en suksess, med både gode salg og god kritikk. Spillet fikk 86% fra GameRankings.

Les mer

arkiv   Utvalgt biografi

Xinghan Chen (forenklet kinesisk: 陈星汉;tradisjonell kinesisk: 陳星漢; pinyin: Chén Xīnghàn; født 8. oktober 1981), bedre kjent som Jenova Chen, er en kinesisk videospill-designer. Han er designeren for flere prisvinnende spill, blant annet Cloud, Flow, Flower og Journey. Han er også medgrunnlegger av Thatgamecompany. Chen er fra Shanghai, hvor han fikk en bachelor grad i informatikk. Så han flyttet så til USA, hvor han fikk en mastergrad fra University of Southern Californias Interactive Media Division. Mens han var der lagde han spillene Cloud og Flow, og møtte Kellee Santiago. Etter en kort periode hvor han jobbet for Maxis med Spore, grunnla han Thatgamecompany med Santiago. Selskapet signerte en kontrakt med Sony Computer Entertainment for å lage tre spill for dem. Disse spillene ble Flow, Flower, og Journey. Alle disse spillene ble solgt gjennom PlayStation Network.

Siden Chen ble født i en kultur og lever i en annen, prøver han å lage videospill som appellerer til alle uavhengig av kultur eller andre ting. Målet hans er hjelpe videospill å bli et modent medium, og lage spill som for spillere til å oppleve sterke følelser fra spillet, siden han mener at de fleste spill ikke gjør noe slikt.

Les mer

  rediger Kategorier
  rediger Utmerkede og anbefalte artikler
arkiv   Visste du at ...
  • ... Tennis for Two (bildet) er et tennisspill fra 1958 som vises på et oscilloskop?
  • ... Wolfenstein 3D var det første førstepersonsskytespillet?
  • ... Nintendo startet opp med å lage spillkort i 1889?
  • ... 0x10c skulle vært satt i året 281 474 976 712 644?
  • ... Thatgamecompany er et spillstudio?
  rediger Mais videospillhistorie

Utvalgte hendelser fra mai gjennom årene:


  rediger Ønsker du å bidra?
Oppgaver
Oppgaver

Se Videospillunderprosjektet for å se hva man kan bidra med!