Robsrud

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Coca-Cola har sitt hovedkontor på Robsrud. Kommunen har avgrenset området mot Visperud i sør ved riksvei 159 (midt på bildet)

Robsrud er et næringsområde i Lørenskog kommune i Akershus, helt på grensa mot Oslo kommune ved Bydel Stovner, og sånn sett også betraktet av enkelte som øverst i Groruddalen. Det oppkalt etter en gammel gård i området, som nå er nedlagt og bygningsmassen er revet, og hvor Posten Norge i 2006 kjøpte grunnen. Områdenavnet ble bekreftet av Lørenskog kommune i deres navnefastsetting 3. februar 2010.[1] Det er også noe småhusbebyggelse her.

Her finner man blant annet Lørenskog stasjon, som frem til 1909 het nettopp Robsrud, samt to store bedrifter:

Stedsavgrensning[rediger | rediger kilde]

Som nevnt bestemte Lørenskog kommune avgrensningen av området 3. februar 2010. Der heter det: «Robsrud grenser til Oslo kommune i vest langs Stovnerbekken og Ellingsrudelva. I sør grenser Robsrud til Visperud og Thurmannskogen langs Rv 159. I sørøst grenser området til Kjenn i det området som i dagligtalen går under navnet Biermannskogen. I øst grenser Robsrud til Fjellhamarskogen langs Ellingsrudelva sør for jernbanen. Kun Robsrud, gnr. 105, ligger innenfor området.»

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]