Kråkerøy ungdomsskole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kråkerøy ungdomsskole
LandNorge
Org.nummer974565560
KommuneFredrikstad
Beliggenhet
Kart
Kråkerøy ungdomsskole
59°11′29″N 10°55′14″Ø

Kråkerøy ungdomsskole er en offentlig ungdomsskole i Fredrikstad, Viken.[1] Skolen ligger 50m i fra Kråkerøy kunstgressbane, og ligger ved siden av Kråkerøy Trial klubb og Blomsterøyhallen.

Kråkerøy ungdomsskole er en skole med om lag 375 elever, hvor studentene vanligvis/oftest kommer fra barneskolene plassert like rundt (Rød-,Lunde- og Rødsmyra barneskole).

17. november 1959 vedtok skolestyret at det skulle innføres 9-årig obligatorisk enhetsskole så snart de nødvendige skolebygg var reist. Kretsskolene skulle bygges ut for de første 6 årene av grunnskolen. Undervisningen for 7. til 9. skoleår skulle samles i en linjedelt ungdomsskole, slik de statlige myndigheter hadde bestemt. De nødvendige bygg til ungdomsskolen for hele Kråkerøy skulle reises på Enhus ved idrettsplassen.

Dette skolestyrevedtaket gikk også igjennom i kommunestyret og ble godkjent av skoledirektør og departement.

Det ble et omfattende arbeid med å forberede overgangen til 9-årig skole, forteller daværende skoleinspektør, senere skolesjef Sigurd Malnes, som sto i spissen for dette. Læreplaner og timefordelingsplaner i folkeskolen måtte legges om så alt kunne klaffe til ungdomsskolen var ferdigbygd og 9-årig skole kunne innføres. Plannemnder og byggenemnder ble valgt, og arkitektene Arthur og Ernst Brynhildsen fikk oppdraget å tegne ungdomsskolen[2]

Skolen stod ferdig til skolestart høsten 1964.

Nåværende rektor ved Kråkerøy ungdomsskole er Tore Andre Johansen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Kråkerøy Ungdomsskole». Skoleporten. Utdanningsdirektoratet. Besøkt 30. januar 2016. 
  2. ^ Roger Kjellvik (2016). «Kråkerøy Ungdomsskole». Kråkerøy.no. Arkivert fra originalen 22. mars 2019. Besøkt 01.11.2018.