Generalhagen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Generalhagen tidlig i mai 2008 med Carl G. Fleischer-statuen i forkant
Musikkpaviljongen og en liten del av Generalhagen i februar 2008

Generalhagen er en bypark i Harstad. Parken ligger ved siden av Storgata, og dekker to kvartaler mellom Hans Egdes gate og Storgata. Parken dekker 6,2 dekar. Parkanlegget ligger i en svak skråning som er hevet fra bakken og adskilt fra veien med støyvoller. I Generalhagen finnes også en musikkpaviljong.

Generalhagen var opprinnelig den private hagen til generalen, derifra navnet, og ble bygget av forsvaret for kommandøren av 6. divisjon. Generalboligen brant ned i 1941, og etter 2. verdenskrig ble hagen tatt i bruk som offentlig parkområde.

På midten av 1980-tallet ble parken renovert og utvidet med lekeplass, fontene, trapper, amfi og beplantning. Det finnes også en rekke statuer i parken:

Bruk av Generalhagen[rediger | rediger kilde]

Generalhagen er hvert år sted for åpningen av Festspillene i Nord-Norge og det er også mange andre aktiviteter i parken i løpet av festspillene.

Hver vår og under Festspillene holder Forsvarets Musikkorps Nord-Norge (bedre kjent som Divisjonsmusikken) flere konserter i musikkpaviljongen i parken. Også mange andre korps holder konserter i Generalhagen, spesielt på våren og sommeren.

Flytting av musikkpaviljongen[rediger | rediger kilde]

I mai 2008 ble musikkpaviljongen flyttet til skråningen nedenfor fontenen. Prisen for flyttingen ble beregnet til 225 000 kr, men den endelige prisen ble på nesten en halv million.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]