Marillion.com

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
marillion.com
FormatCD
Artist, bandMarillion
UtgittOktober 1999
InnspiltThe Racket Club, Aylesbury, desember 1998 - august 1999
SjangerRock, Progressiv rock
Lengde62:28
PlateselskapCastle Communications
Produsent(er)Marillion og Steven Wilson
Anmeldelse(r)
Plass i kronologi
Radiation
(1998)
marillion.com
Anoraknophobia
(2001)

marillion.com er det ellevte studioalbumet til det britiske progressiv rock-bandet Marillion. Albumet ble utgitt i oktober 1999, og er oppkalt etter Marillions offisielle nettsted. Albumet ble spilt inn i Marillions eget studio The Racket Club i Aylesbury.

marillion.com var det første av Marillions album som det ikke ble utgitt noen singel fra. Det ble bare laget en promo-CD med tre av sangene fra albumet. Albumet var også det første av Marillions album som ikke kom inn blant Top 40 på den britiske albumlista.[1]

De fleste av sangene på albumet ble påbegynt under innspillingen av gruppas forrige album, Radiation. To av sangene ble mikset, men lagt til side og omarbeidet for marillion.com. Dette var «Interior Lulu» og «Tumble Down the Years».

Marillion støtte på tekniske problemer under miksingen av sangene på marillion.com. Nick Davis mikset tre av sangene i et annet studio mens Marillion fikk installert en ny miksepult i deres eget studio The Racket Club. Gruppa likte imidlertid ikke lyden fra den nye miksepulten, og bestemte seg for å sette inn igjen den gamle og mikse resten av sangene på den. Under det videre arbeidet oppsto det feil på datautstyret til den gamle miksepulten, og dette gjorde miksearbeidet vanskelig. Til slutt fikk de Steven Wilson, hovedmann i gruppa Porcupine Tree og dyktig musikkprodusent, til å mikse ferdig de siste sangene til albumet.

Kjøperne av marillion.com kunne sende inn en slipp fra CD-omslaget og få tilsendt en gratis CD med bonusmateriale. Denne CD-en, kalt marillion.co.uk, inneholdt blant annet liveopptak, demo-materiale og en kort video med et promo-intervju av bandet i forbindelse med lanseringen av albumet. Det meste av dette materialet hadde tidligere vært tilgjengelig på spesialutgivelser gruppa solgte på nettsiden sin. marillion.co.uk har siden blitt gjenutgitt to ganger, oppdatert med nyere bonusmateriale.

Nettadressen marillion.com var opprinnelig eid av en av gruppas fans, og inneholdt ei uoffisiell men vel ansett nettside om gruppa. Da gruppa selv tok skrittet ut på nettet, registrerte de først adressen marillion.co.uk, før de under vennskapelige omstendigheter fikk overta .com-adressen og bygde opp den offisielle nettsida der.

I 2002 ga Marillion ut en dobbelt-CD med demo-materiale fra innspillingen av marillion.com, kalt Caught in the Net. Denne utgivelsen inneholder blant annet de opprinnelige versjonene av «Interior Lulu» og «Tumble Down the Years».

Sporliste[rediger | rediger kilde]

marillion.com[rediger | rediger kilde]

  1. «A Legacy»* (6.16)
  2. «Deserve» (4.23)
  3. «Go!» (6.11)
  4. «Rich» (5.42)
  5. «Enlightened» (4.59)
  6. «Built-in Bastard Radar»* (4.52)
  7. «Tumble Down the Years»** (4.33)
  8. «Interior Lulu»** (15.14)
  9. «House» (10.15)

Tekstene er skrevet av Steve Hogarth, musikken av Steve Hogarth, Steve Rothery, Peter Trewavas, Mark Kelly og Ian Mosley, unntatt * tekst John Helmer og ** tekst Steve Hogarth og John Helmer.

marillion.co.uk[rediger | rediger kilde]

(Den opprinnelige versjonen, utgitt mars 2000.)

  1. «The Answering Machine» (live) (3.44)
  2. «Afraid of Sunrise» (live) (4.16)
  3. «The Space» (live) (7.01)
  4. «The Great Escape» (demo) (5.54)
  5. «Afraid of Sunlight» (live) (7.17)
  6. «Berlin» (live) (8.54)
  7. «The Bell in the Sea» (akustisk live) (3.47)
  8. Band-intervju (audioversjon) (8.56)

Dessuten intervju i videoversjon, «Deserve» (live video), «The Bell in the Sea» (akustisk video), band-dagbok og diverse promomateriale.

Personell[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]