Smiodden skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Smiodden skole
LandNorge
Org.nummer974611848
Grunnlagt1983
Region/fylkeRogaland
KommuneStavanger
ByStavanger
StedKvernevik
BydelMadla
AdresseAlkeveien 19 4049 HAFRSFJORD
RektorTerje Moen Rønning
InspektørHege Hagland
Ansatte30
Lærere20
Nettstedwww.minskole.no (no)
Beliggenhet
Kart
Smiodden skole
58°58′05″N 5°36′25″Ø

Smiodden skole er en ren ungdomsskole som ligger i delområdet Kvernevik i bydelen Madla i Stavanger. Skolen har høsten 2023 rundt 230 elever; noenlunde jevnt fordelt på de tre trinnene. De fleste klassene har rundt 25 elever. Smiodden skole har rundt 30 ansatte, hvorav 20 er lærere, mens Terje Moen Rønning er rektor.

Fundament[rediger | rediger kilde]

Skolen består av to bygg. "Gamlebygget" stod ferdig høsten 1983. Mens "Nybygget" Sto ferdig høsten 2001.

Smiodden skole er en skole der tradisjoner og nytenking utfordrer hverandre gjensidig, og der dette samspillet gir et godt grunnlag for elevenes læringsutbytte. De vil at deres elever skal gis de beste muligheter for vekst og utvikling, og de har etter endt skolegang går videre i livet med solid faglig ballast ut fra egne evner og forutsetninger, og med tro på seg selv og andre som positive og verdifulle samfunnsborgere.

Skolen bygger sin virksomhet på opplæringsloven, kunnskapsløftet og Stavanger kommunes plan «God, bedre, best!». De har utarbeidet en handlingsplan for perioden 2007-2010 med visjon, verdigrunnlag og fokusområder.

Verdigrunnlag[rediger | rediger kilde]

Skolens virke skal være forankret i verdier. Tydelig verdistyring reduserer nødvendigheten av ren regelstyring. Foresatte, elever, lærere og ledelse skal erfare ar skolefellesskapet byr på verdier det er verdt å leve etter og kjempe for. Åpenhet, omsorg, lojalitet og deltakelse er verdier som skal kjennetegne Smiodden skole.

MOT-skole[rediger | rediger kilde]

Smiodden er en MOT-skole hvor skolen deltar i programmene «Robust ungdom 12-16» og «Skolen som samfunnsbygger». Gjennom MOT styrker vi ytterligere arbeidet med å gi hver enkelt elev positiv oppmerksomhet. MOT hjelper skolen dessuten med å systematisere det holdningsskapende arbeidet både for ansatte og elever, og gir skolen verdifulle redskaper og perspektiver i møte med den enkelte elev.