Hellvik (Nesodden)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hellvik

Hellvik
59°50′28″N 10°41′18″Ø

Hellvik er et strøkNesoddens østside, med strandlinje til Bunnefjorden, den avgrening av Oslofjorden som demarkeres av Nesoddhalvøyen. Hellviktangen, litt nord for Hellvikstrand, er med strand og kunstkafé sikret som offentlig friluftsområde med egen forvaltningsplan[1]. Tettstedet bindes hovedsakelig sammen av Hellvikskogveien, Hellvikveien og (veien) Hellvikstrand.

Topografisk er Hellvik ganske bratt i retning ned mot sjøen, noe som gjør hus- og tomtplanlegging til en arkitektonisk utfordring. I de seneste tyve år, ettersom historisk mange har flyttet til Hellvik, er det blitt bygget både arkitekttegnede hus tilpasset topografien, men også en del standardiserte boliger, såkalte ferdighus. Å utvikle bebyggelsen til et villaområde med større naturtomter rundt hver bolig, regnes av mange som en viktig utfordring, hvor de to fallgruvene er at området enten forblir skogsaktig, eller utvikler seg til en anonym tettbebygget forstad.

Hellvik grenser til Berger i sør, Skoklefall i vest og Ursvik i nord. Da Nesodden er en halvøy, er kjøretid til Oslo sentrum med bil ca. 50 minutter. Det er imidlertid bare 10 min med buss til Nesoddtangen brygge, der det går båt til Oslo (23/12 min) og Lysaker (8 min)

Hellvik kan også staves Helvik, og selv om denne skrivemåten regnes som mer gammeldags, er den fortsatt i bruk.[2]

Berger skole er der de fleste barna fra Hellvik går på, og barn fra Berger er selvfølgelig inkludert.

Referanser[rediger | rediger kilde]