Blåfjellhytta (Asker)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Blåfjellhytta i 2023
Skiltstolpen ved hytta i 2023

Blåfjellhytta er Gui Sportsklubb sin hytte i Øvre Hallenåsen i Kjekstadmarka, 2,5 km sørvest for Heggedal og tre km nord for Røyken. Eiendommen ligger på 275 moh med utsikt over Indre Oslofjord. Fra hytta er det tilgang til turstiene og skiløypene innover i Kjekstadmarka.[1]

Hytta ble bygget i 1925 av Heggedal Ungdomslag, og ble raskt et viktig samlingssted for ungdom i området. Under krigen ble hytta brukt til «ulovlig» 17. mai-feiring i ungdomslaget, og ved noen anledninger som møtested for en lokal Milorg-gruppe som opererte i området.

Blåfjellhytta har i dag 16 sengeplasser i køyesenger på firemannsrom, med mulighet for seks sengeplasser på feltsenger. Peisestuen har sitteplass til 45 personer, og grillhytta Lille Blå til 15. Det er bilvei helt opp til hytta, med to parkeringsområder som til sammen har 30 plasser.[2]

Frem til 2017 var det servering på søndager fra september til ut april.[3] Gui Sportsklubb driver nå utleie av hytta til ulike arrangementer, og hytta brukes flittig av lokale foreninger. For eksempel har Heggedal og Blakstad skolekorps hver høst en overnattingstur til hytta for de eldre musikantene sine.

Kilder[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Finstad, Sissel (13. mai 2023). «Blåfjellrunden i Kjekstadmarka». Budstikka (Innlegg om «ukens tur»). Besøkt 12. august 2023. 
  2. ^ «Velkommen til Blåfjellhytta!». Gui Sportsklubb. Besøkt 12. august 2023. 
  3. ^ «Mangler vaffelselgere – må holde stengt». Budstikka. 2. januar 2018. Besøkt 12. august 2023. 

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]