Larmonien

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Musikselskabet Larmonien ble stiftet 21. februar 1966 av en gruppe studenter i Aktive Studenters Forening, og er i dag det eneste interfakultære studentorkesteret ved Universitetet i Bergen.

Fra høsten 1969 ble øvingene avholdt på Hulen, og der holdt studentorkesteret til de neste 25 årene. Etter det ble øvingene flyttet til Det Akademiske Kvarter, før de til slutt flyttet til det nåværende øvingslokalet i Nygårdsgaten 1B.

Musikselskabet Larmoniens motto er ”Inimicissima musicae”, som betyr ”Musikkens verste fiende”. Orkesterets maskot og høyeste beskytter er Hans Høyhet Nygaardsgubben. Historiene forteller at han er et tykkfallent, lite troll på vel 300 år, som bor inne i Nygårdshøyden. Han er litt sjenert, men ellers veldig nysgjerrig på hva studentlivet i Bergen har å tilby.

Orkesterets uniform består av en iøynefallende rød sjakettjakke, med svarte bukser, hvit skjorte, svart sløyfe og studenterlue til. Musikselskabet Larmonien sørger ellers for å bringe både larm og sjarm til alle i Bergens gater og smau, alltid med sin edle beskytter Nygaardsgubben i spissen.

Øvingene er åpne for alle studenter i Bergen, og orkesteret setter sosial spilleglede i fokus framfor spilleferdigheter. Orkesteret øver hver tirsdag i Nygårdsgaten 1B, fra kl. 18:00-20:00. Repertoaret består av lettfattelig musikk, med innslag av alt fra pop og rock til folkeviser og filmmusikk.

Musikselskabet Larmonien er alltid å se i Hovedprosesjonen på 17. mai, hvor de representerer Universitetet i Bergen. I tillegg til dette kan orkesteret også leies inn til andre spilleoppdrag, og det avholdes semesterlige konserter på Hulen. Utenom dette pleier også orkesteret å delta på studentorkesterfestivalen SMASH hvert semester, og dra på hyttetur på høstsemesteret.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]