Raufoss Industripark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Raufoss industripark
Etablert2001
Forgjenger(e)Raufoss Ammunisjonsfabrikker
Eier(e) Skattum Eiendom AS og SKB Eiendom AS
Hovedkontor Raufoss
LandNorge
Styreleder Ted H. Skattum
Daglig leder Øivind Hansebråten
Antall ansatte2500
Nettsted Offisielt nettsted
Bygg 5. tidligere Fyrstikkfabrikken, her har Bentler kontorer og har et kompetansesenter med Læringsfabrikken og Katapultsenteret (MTNC).

Raufoss industripark er et industriforetak på Raufoss, Vestre Toten i Innlandet. som ble stiftet 2001 etter at den Norske staten kjøpte seg ut av Raufoss Ammunisjonsfabrikker.

Raufoss Industripark er en av Norges største industriparker, med et industriområde på 2 864 dekar industriområde. Området strekker seg over i nabokommunen Gjøvik.

Det har vært drevet industri på området i over 100 år (per 2019). I 2004 hadde 35 bedrifter lokaler i industriparken, og i dag[når?] holder nærmere 40 ulike bedrifter til på området, med til sammen ca. 3000 ansatte. Bedriftene produserer høyteknologiske produkter innen mange bransjer til kunder over hele verden.

Raufoss industripark eies av Skattum Eiendom AS med 50 prosent, mens de øvrige aksjene eies av Nammo og Vestre Toten kommune.

Vestre-Toten Brannvesen tidligere Raufoss Brann og Redning skilt ut av vaktselskapet Raufoss Beredskap som fra 1. januar 2020 er eid og driftet av Vestre Toten kommune. Fram til 2021 var stasjonert ved hovedporten i Raufoss Industripark med kompetanse innen industrivern. Men flyttet i nytt bygg ved tidligere felles badet, lokaler til Radio Toten.

Produksjonsbedrifter i Raufoss Industripark[rediger | rediger kilde]

Servicebedrifter i Raufoss Industripark[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]