Fagerborggata (Oslo)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Fagerborggata
Basisdata
NavnFagerborggata (154)
LandNorge
StrøkFagerborg
BydelSt. Hanshaugen, Frogner
KommuneOslo
Kommunenr0301
Navngivning1874
NavnebakgrunnFagerborg løkke
TilstøtendePilestredet, Rosenborggata, Vibes gate, Industrigata, Suhms gate, Fastings gate, Wolffs gate, Jacob Aalls gate, Gørbitz' gate, August Cappelens gate, Flintoes gate, Ullevålsveien

Kart
Fagerborggata
59°55′47″N 10°43′37″Ø

Fagerborggata (7–45, 6–54) er en gate på Fagerborg i (for det meste) bydel St. Hanshaugen i Oslo.

Beliggenhet og navn[rediger | rediger kilde]

Den begynner som en fortsettelse av Pilestredets gateløp over Stensparken og danner grense mellom bydelene Frogner og St. Hanshaugen før den dreier nordøst ved Døvekirken og ender i Ullevålsveien nord for Fagerborg videregående skole. Gateløpet er skilt i to, slik at trafikken i søndre del ledes inn i Jacob Aalls gate, mens nordre del går mellom Gørbitz' gate og Ullevålsveien.

Gaten het tidligere Sofienberggaten, men fikk navn i 1874 etter løkken Fagerborg, som i sin tid hadde hovedbygning der nr. 52 er.

Bebyggelse[rediger | rediger kilde]

Bebyggelsen er fra slutten av 1800-tallet og senere. Følgende adresser kan nevnes:

Nr. 6 er eneste adresse i bydel Frogner. Det er en funkispreget leiegård, og også andre deler av gaten er preget av funkisarkitektur (nr. 21 og 27, en rekke adresser på 40-tallet samt hus med adresser i tilstøtende gater). Fagerborg videregående skole ligger på østsiden av gaten, men har adresse Pilestredet 109.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]