Fagskolen i Ålesund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Fagskolen i Ålesund
LandNorge
Nettstedfials.no
Beliggenhet
Kart
Fagskolen i Ålesund
62°28′20″N 6°13′59″Ø

Fagskolen i Ålesund er en fagskole eid av Møre og Romsdal fylkeskommune. Skolen ble etablert i 2004 ved en sammenslåing av Ålesund maritime skole og Møre og Romsdal tekniske fagskole. Skolen het Ålesund maritime og tekniske fagskole fra 2004 til 2008. Skolen har tilbud innenfor anleggsfag, byggfag, elektrofag som elkraft og automasjon. For maritime utdanning innenfor dekksoffiserer og maskinoffiserer.

Ålesund maritime skole regner sin historie tilbake til Navigasjonsskole for fiskere som startet som en kommunal skole i 1907. Dette førte til etableringen av Ålesund Maskinistskole i 1916, og Ålesund sjømannsskole (senere Ålesund Navigasjonsskole) fra 1918. På 1970-tallet maskinistskolen og navigasjonsskolen samlet i et nytt bygget på Volsdalsberga under navnet Ålesund maritime skole.

Møre og Romsdal tekniske fagskole startet i 1968 som en teknisk fagskole med landbaserte fag: anleggslinje og maskinlinje. De første årene holdt skolen til på Ålesund yrkesskole på Nørve, men fra årsskiftet 1971/72 ble skolen en del av teknisk skole i Fogdegården under navnet Møre og Romsdal tekniske skoler.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]