Relacom

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Relacom Norge»)
Relacom
Offisielt navnRelacom AB
Org.formAktiebolag
Svensk orgnr.556670-2147
BransjeTelekommunikasjonsbransjen
MorselskapOneCo
HovedkontorSolna
LandSverige
Nettstedrelacom.se

Relacom var et internasjonalt konsern og entreprenørselskap med hovedbase i Sverige. Relacom AS var Norges største entreprenør[1] innen installasjon og drifting av telefoni og internett-samband, og hadde samarbeidsavtaler med operatører som Telenor, Allente, Altibox, NextGenTel og GlobalConnect. I 2019 inngikk OneCo en avtale om å overta norske Relacom AS[2] og svenske Relacom AB[3].

Relacom Norge[rediger | rediger kilde]

Relacom Norge AS
Offisielt navnRelacom AB
Org.formAksjeselskap
Svensk orgnr.556670-2147
BransjeEntrepenørselskap innen elektro og telekommunikasjon
Forgjenger(e)Telavie (Bravida Telecom)
Flextronics Network Services
MorselskapOneCo
HovedkontorAlf Bjerckes vei 1 Oslo Norge
LandSverige
Produkt(er)Installasjon og vedlikehold av kobbernett, fibernett, mobilnett, radiolinjer, elektro, AMS og M2M
Adm.dir.Øystein Knudsen
Antall ansatte1100
Nettstedrelacom.se

Relacom Norge AS var et entreprenørselskap med hovedkontor i Oslo. Relacom var en av Norges største entreprenør innen installasjon og drifting av telefoni og internett-samband, og hadde samarbeidsavtaler med operatører som Telenor, Allente, Altibox, NextGenTel og GlobalConnect.

Relacom leverte til både til bedriftsmarkedet og privatmarkedet, og fantes over hele Norge. Selskapet var dessuten en av de største elektroinstallatørene i Norge.

Hovedkonkurrenten var Eltel Networks AS.

Relacom het tidligere Telavie. Altor Equity Partners overtok norske Bravida Telecom (Telavie) ved utgangen av 2004. I mai 2005 ble Altor Equity Partners majoritetseier i Flextronics Network Services. Sammenslåingen av Flextronics Network Services og Telavie, senere omdøpt Relacom, skapte en ledende Nordisk tjenesteleverandør. Altor var ikke i stand til å gjøre det nye selskapet lønnsomt, og ved utgangen av 2009 slo Altor seg sammen med Nordea, DnB og tyske HSH Nordbank, som investerte ytterligere 400 millioner SEK i selskapet. 12. april 2011 tok bankene kontroll over selskapet fra Altor.

Selskapet ble kjøpt av OneCo i 2019. I forbindelse med overtakelsen skrev selskapet: «Relacom har rundt 1100 ansatte og en årlig omsetning på rundt 1.7 mrd NOK med leveranser hovedsakelig mot telekommarkedet. Selskapet har en drifts- og vedlikeholdsavtale med Telenor, som også er den største kunden. I tillegg leverer selskapet fiber-tjenester til flere nettselskap og andre utbyggere.»[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 8. oktober 2014. Besøkt 13. oktober 2014. 
  2. ^ «OneCo kjøper Relacom». OneCo. 26. april 2019. Besøkt 13. april 2021. 
  3. ^ «OneCo kjøper Relacom i Sverige». OneCo. 3. desember 2019. Besøkt 13. april 2021. 
  4. ^ relacom.no Arkivert 23. februar 2020 hos Wayback Machine. - OneCo kjøper Relacom AS