Åsmund Lindal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Åsmund Lindal
Født3. apr. 1953Rediger på Wikidata (70 år)
Færder
BeskjeftigelseFotograf Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Åsmund Lindal (født 3. april 1953) er en norsk fotograf, grafisk designer og kommunikator, bosatt i Drøbak.

Han er oppvokst på Nøtterøy, var ferdig med gymnaset i 1972 og studerte deretter sosiologi ved Universitetet i Oslo.

I årene 1973-1974 arbeidet han som redaksjonssekretær i bladet Miljø-magasinet. Siste halvdel av 1970-tallet arbeidet han med informasjon og reklame i Pax forlag.

Tidlig på 1980-tallet var han sivilarbeider, og samtidig engasjert i arbeidet med fotodokumentasjon fra boligslummen på Oslo østkant. Dette arbeidet resulterte i 1982 i fotoboka Oslobilder.

Lindal var på 1980-tallet sentral i informasjonsarbeidet i forbindelse med aksjonene mot utbyggingen av Alta-vassdraget, da samarbeidet mellom aksjonistene og Miljø-magasinet resulterte i boka Alta-bilder. Denne var redigert av Lindal sammen sammen med Jan Borring, Britt Hveem og fotograf Helge Sunde.

Fram til 1984 arbeidet Lindal med lay-out i ukeavisen Ny Tid, før han startet egen virksomhet innen grafisk design. Han flyttet til Ås i 1987. Derfra leverte bedriften produkter til forlag, bokhandel, humanitære organisasjoner, offentlige etater og departementer. Lindals firma skiftet i 2007 navn til Ilios kommunikasjon, da han flyttet fra Ås til Drøbak.

Lindal er tilsluttet bildebyrået Samfoto. Han er også medlem av organisasjonen GRAFILL og Forbundet Frie Fotografer.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]