Brukerdiskusjon:SOA

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Signering av artikler[rediger kilde]

Hei. Ser du signerer alle artiklene du oppretter. Det er besluttet at man ikke skal gjøre dette. Under arkfanen "Historikk" kan du se hvem som har skrevet hva på en artikkel, slik at signering er overflødig. mali 3. jul 2006 kl.19:01 (UTC)

Stilmanual[rediger kilde]

Kan du vennligst ta en titt på stilmanualen før du redigerer/oppretter flere artikler? Spør gjerne hvis det er noe du lurer på! Toreau 27. aug 2006 kl. 20:52 (UTC)

Realfag[rediger kilde]

Hei. Jeg ser at du har endret artikkelen om realfag. Hva bygger du på at realfag "i første rekke" betegner matematikk, fysikk og kjem og (dermed åpenbart) bare i andre rekke de resterende naturvitenskapene? Jeg har aldri oppfattet at det fins en slik todeling. Hvis denne en gang i tiden fantes, kan det jo nevnes lenger nede i artikkelen, men ikke i definisjonen?! Hanno 6. okt 2006 kl. 17:23 (UTC)

Eg ser du har utvida stubben om Rekker, men eg meiner at artikkelen no ikkje skil mellom rekker og følger. Kva meiner du med setningen "...kalles en tallklynge og faller dermed utenfor den matematiske betydningen av en tallrekke" ? Arnekle 21. nov 2006 kl. 22:36 (CET)

Tallrekker skal være enten aritmetriske eller geometriske. Tallene er da ordnet innbyrdes etter et visst system. Tallmengder som er usystematiske er ikke tallrekker.

Eg har ikkje høyrt begrepet tallklynge før. Har du ein referanse til det? Ellers treng det ikkje vere noko system i ei rekke. Definisjonen eg har sett er at ei rekke er ein sum av ledda i ei tallfølge. Aritmetiske og geometriske rekker er spesialtilfeller. Arnekle 24. nov 2006 kl. 11:28 (CET)

Det finnes mange varianter av tallrekker, som blant annet brukes i data-språk. Jeg vil fortsatt påstå at det må være et system for å kunne kalle det en tallrekke; f.eks Fabionacci-rekke. Ellers må vi kalle det noe annet og tallklynge lærte jeg da vi hadde om tallmengder.

Eg veit ikkje kva som er den ultimate referansen ( kanskje Bourbaki ), men i W. Rudins "Principles of Mathematical Analysis" ( McGraw-Hill 1976 ) defineres den n'te partialsummen av ei rekke som summen av dei n første ledda i ein følge. Det er ingen avgrensingar på følga. Arnekle 26. nov 2006 kl. 23:12 (CET)

Det blir noe annet; da snakker vi om summen av tallene i en rekke. Andre kjente tallrekker er jo titall-systemet, totall-systemet osv.

Et råd[rediger kilde]

Hei, jeg ser at du nettopp har opprettet artikkelen Kompetanse, og andre artikler som problemløsning. Jeg får inntrykk av at du skriver utfra et ståsted som realfaglærer (eller realfaglærer-lærer). Når du skriver om såvidt generelle begrep, så bør du vokte deg for å beskrive dem bare fra den vinkelen. Da blir oppslagsordene (midlertidig) uegnede for leksikonet. Vi merker slike artikler med tag'en {{snever}}.

OK? Håper du tar rådet i beste mening, og fortsatt bidrar til å gjøre wikipedia nyttig og interessant. --MHaugen 23. jan 2007 kl. 15:34 (CET)

Matematikkprosjekt[rediger kilde]

Hei. Jeg ser du skriver en del om matematikk, og det er flott! Det trengs her på norsk Wikipedia. Hvis du er interessert, har jeg startet et prosjekt knyttet til matematikk, og hvis vi får med enda flere kan dette kanskje bli et offisielt underprosjekt etter hvert. Se på Bruker:Remo/Matematikkprosjekt for å se de foreløpige prosjektsidene, hvis du er interessert da :-) --Remo 23. jan 2007 kl. 20:13 (CET)

Et uttrykk jeg merket meg: «”second opinion”-vurderinger». Har vi ikke et norsk uttrykk? --Finn Bjørklid 29. jan 2007 kl. 12:29 (CET)


Hei, SOA. (Kanskje du vil skrive litt om deg selv på siden Bruker:SOA?) Jeg ser det du skriver om at vil utvide denne artikkelen, og at du mener det er naturlige forbindelser mellom artikkelen Verdens syv underverker og artikkelen turisme.

La meg først si at Wikipedias artikkel Verdens syv underverker handler om «den gamle verdens» syv underverk, og at dette ikke omfatter Den kinesiske mur, Macchu Picchu o.l. De fleste av disse stedene du nevner vil du forøvrig finne artikler om ved å gi via artikkelen om Verdensarv. Det er mange av verdensarvstedene som ikke er grundig nok beskrevet ennå, så der er dine bidrag svært velkomne.....

Dernest er jeg glad for at du har begynt å utvide artikkelen om Turisme. Men du bør ha for øye at den artikkelen må handle mest om turisme som sosialt fenomen: kultur, økonomi, sosiologi - og ikke om reisemålene. Du har dessuten noen lister over "mest besøkte reisemål" som jeg er usikker på om kan være riktige. Jeg innbiller meg at verdens mest besøkte reisemål ligger i folkerike områder, og at f.eks. Buckingham Palace, Las Vegas, Niagarafallene og Eurodisney har flere besøkende enn Angkor Wat og Påskeøya. --MHaugen 2. feb 2007 kl. 16:09 (CET)

Hei, igjen. Det er UNESCO som avgjør hvilke steder og anlegg som skal inngå på verdensarvlista, og det er den lista vi gjengir. Vi kan ikke melde inn objekter der etter egen vurdering. --MHaugen 2. feb 2007 kl. 23:32 (CET)

Du skriver innledningsvis i artikkelen om Eiffeltårnet at det regnes blant De syv Underverker, men i artikkelen om De syv Underverker nevnes ikke Eiffeltårnet. En av de to artiklene bør vel da endres? -mats 2. feb 2007 kl. 23:15 (CET)

Dette er nå ordnet. Det finnes mange lister. Den gamle verdens syv underverker er den som gjelder.

Hei, jeg er ikke sikker på om jeg skjønner hva du mener med det du skriver i Kategoridiskusjon:DNO. På Wikipedia samler vi artikler i kategorier for å organisere stoffet: samle artikler om samme emne, og organisere det i forhold til andre emner. Det representerer selvsagt ingen vurdering av hva som er viktig, eller verdt å utdype. --MHaugen 24. feb 2007 kl. 11:02 (CET)

Mener at det nok med en artikkel om DNO med pekere fra Irak, Goliatfeltet og andre virksomheter. Kategorien er norske oljeselskaper.
Jeg vet ikke riktig hvordan jeg skal formulere dette; men jeg tror ikke du har skjønt hva som en hensikten med kategorier i Wikipedia, og hvorfor og når vi oppretter nye under-kategorier. Kan hende du kan ha nytte av å se på Hjelp:Kategorier, selv om den er mest orientert mot de praktiske sidene ved kategori-arbeidet. --MHaugen 24. feb 2007 kl. 11:22 (CET)
ok - så på det igjen... La gå men artiklene Helge Eide og Berge Gerdt Larsen kunne vel vært fettet inn i DNO-artikkelen. Men la nå det være til vi finner annet stoff som kan erstatte det. --SOA 24. feb 2007 kl. 11:42 (CET)

Kan du ikke titte på denne artikkelen igjen? Det er de punktene under «Noen synlige tegn på bulimi» som jeg stusser på om de er riktige, sepsielt de to siste. --Finn Bjørklid 27. feb 2007 kl. 16:52 (CET)

Jeg skrev bare de tre øverste linjene. Punktene under er feil. Det er nettop at pasientene ofte ser normale ut som gjør sykdommen spesielt farlig, og de lurer alle. Dessuten at det fokuseres på anorexi, og at normal kroppsform beroliger omsorgspersonene. --SOA 28. feb 2007 kl. 17:30 (CET)

Jeg stusser på den siste endringen du har gjort her. Jeg reagerer særlig på at det etter min mening er skrevet i tilnærmet stikkordsform og at det ikke klart kommer frem hvor dette stammer fra. Jeg tror det med fordel kunne skrives om. Reinhardheydt 7. mar 2007 kl. 15:50 (CET)

Ser at du fremdeles jobber med den, begynner å se bedre ut. Reinhardheydt 7. mar 2007 kl. 15:56 (CET)
Yssen-saken er lagt ut i avisene, men mange uavhengige instanser har kommentert opplysningene som dermed er troverdige. Mitt bidrag fokuserer kort på forhold som behandles i arbeidsmiljøloven og som dermed kan utløse erstatningsansvar. --SOA 7. mar 2007 kl. 15:59 (CET)

Osebergfeltet[rediger kilde]

Hei. Informasjonen du har oppført her er fra 1999 og er utdatert. Jeg skriver en hovedoppgave om gasstørkeanlegget på Oseberg D, og kom over den samme rapporten du har gjengitt her (uten referanse). Jeg kan godt oppdatere wikipedia-siden når jeg har alle fakta på bordet. Pantu

Det er mye som er utdatert om petroleumsvirksomheten. Spørsmålet er hvor en skal begynne med å oppdatere. Noen burde ta seg litt tid til å skrive noe og lage noen kategorier. --SOA 8. mar 2007 kl. 14:58 (CET)

Dobbeltkategorisering[rediger kilde]

Gamle Aker kirke er en kirke i Oslo og er ligger i den kategorien. Hvis du ser etter ligger kategorien Kirker i Oslo i kategorien byggninger i Oslo. Derfor skal ikke kirkene ligge i den. Det kller vi dobbeltkategorisering. Haros 8. mar 2007 kl. 20:33 (CET)

Noen viktige begreper og prinsipper i wikipedia[rediger kilde]

Hei SOA. Det er flott at du bidrar. Så derfor må du ikke oppfatte det følgende som en personlig kritikk, men som tips om hvordan du bedre bidrar til wikipedia (og hvordan du i fremtiden kan unngå å få irriterte kommentarer). Men basert på dine redigeringer den siste tiden ønsker jeg å gjøre deg oppmerksom på:

  • at opprydning brukes om artikler som er rotete skrevet og/eller avviker fra stilmanualen. Finner man en slik artikkel, plasserer man malen {{opprydning}} i artikkelens første linje. Eventuelt forklarer man på artikkelens diskusjonsside hva som bør endres.
  • at fletting brukes om artikler som har for stort innholdsmessig overlapp til at det bør finnes to av dem. Finner man slike artikkelpar, plasserer man malen {{fletting|«navnet på den andre artikkelen»}} i den første linjen til begge artiklene. Eventuelt forklarer man på artikklenes diskusjonssider hvorfor overlappet er for stort.
  • at flytting brukes om artikler som får endret navnet sitt. Til dette trenger man ikke noe mal. Alle brukere som er logget på, kan enkelt flytte artikler. Man gjør dette ved å klikke på «flytt»-fliken over artikkelen, angi det nye navnet som artikkelen skal få, og å skrive en kort begrunnelse i feltet kalt «årsak».
  • at omdirigering brukes om en side som automatisk videresender brukeren til en bestemt artikkel. Når artikkelen menneske også skal komme opp, når en bruker søker på artikkelen mennesket, må altså den sistnevnte siden være en omdirigeringsside. Alle brukere kan enkelt opprette omdirigeringssider. Man gjør dette ved å redigere den ønskede siden, skrive #REDIRECT [[«navnet på artikkelen som siden skal omdirigere til»]], og lagre siden.
  • at det kan oppfattes som litt irriterende å plassere jobbeoppfordringer på diskusjonssider, når det er minst like fort gjort å gjøre jobben selv. Når man ikke føler seg kompetent nok til å rydde opp i en artikkel, er det helt greit (eller bra!), så det er fullt akseptert å be andre om opprydning (nettopp ved å plassere opprydnings-malen på siden). Men når det gjelder f.eks. flytting og omdirigering, er det enklest å gjøre det selv.
  • at du bør signere slik at underskriften din inneholder lenker til din brukerside. Jeg vet ikke hvorfor signaturen din ikke er klikkbar. Enten skriver du brukernavnet ditt manuelt (dvs. du skriver «SOA» istedenfor «~~~~»), eller så har du manipulert underskriften din i din brukerprofil. Begge deler er uheldige, siden de gjør det unødvendig vanskelig å ta kontakt med deg.

Jeg håper dette var nyttig informasjon for deg. Bare spør, hvis noe er uklart. Hanno 18. mar 2007 kl. 14:34 (CET)

ok - skal prøve, men som du sier så er jeg ikke alltid sikker i min sak - ofte er jeg bare innom en artikkel og dermed ikke oppdatert mht kategorier og sånn. Antar at alle kategorier har administratorer som lettere kan redigere. Med hensyn til profilen min så har jeg fått kommentarer på det før og jeg har prøvd å rette på det. Jeg bruker hurtigknappen så det må være noe feil med brukerprofilen. SOA --SOA 18. mar 2007 kl. 14:44 (CET)

Ja, det er ikke noe problem å ikke være sikker, tvert imot. (Men da bør man kanskje formulere sine innspill som spørsmål eller forslag, ikke som oppfordringer.) Ellers kan jeg opplyse om at det ikke er lettere for administratorer å redigere. Administratorer kan gjøre enkelte ting som andre brukere ikke kan (f.eks. slette sider eller blokkere brukere), men redigeringer er akkurat like tidkrevende for administratorer som for alle andre. Hva du mener med kategorier, er også noe uklart for meg. I wikipedia brukes kategorier utelukkende for å sortere artikler i tematiske grupper. Jeg tviler sterkt på at alle kategorier overvåkes av en administrator, men det vet jeg ikke. Uansett bør ting som gjelder en artikkel, ikke tas opp på diskusjonssiden til artikkelens kategori. Da er man nesten garantert at det ikke legges merke til av alle det angår. Det med signaturen din var rart, da vet jeg ikke hva som kan være feil. Hanno 18. mar 2007 kl. 14:56 (CET)

Det som gjør wiki interessant er nettop at meiet er umodent. Ofte er temaene godt dekket på engelsk, og mange artikler kunne med fordel oversettes for å gi den norske utgaven et bedre grunnlag. F.eks. et av mine spesialfelt kjemi så ligger en del arbeid igjen. Dessuten petroleum som har håpløs kategorisering. Har jobbet mye med profilen min uten å finne ut av det. --SOA 18. mar 2007 kl. 15:04 (CET)
For at signaturen skal funke må du slå av «råsignatur» i innstillingene dine. Jon Harald Søby 19. mar 2007 kl. 18:19 (CET)
Takk. Får prøve det. --SOA 19. mar 2007 kl. 19:41 (CET)

Jeg har lagt en kommentar på diskusjonssiden til denne artikkelen hvor jeg foreslår å flytte dine siste redigeringer. Nevner det her i fall du ikke overvåker siden. MVH FinnR 21. mar 2007 kl. 21:35 (CET)

Jeg forsøkte også å legge inn en artikkel i kategorien den norske kirke, men det ble automatisk strøket. Der hører tydeligvis kun artikler om organisasjonen dnk. Men under bispedømmer tror jeg det kan være plass til å legge inn de ulike synspunktene og de viktigste sakene. --SOA 21. mar 2007 kl. 21:46 (CET)

Hei, så du opprettet en lang artikkel om Klæbu og vil bare gjøre deg oppmerksom på at det allerede finnes en artikkel om Klæbu. Klæbu artikkelen er imidlertid kort og den kan bli mye bedre hvis du legger inn stoffet fra Klæbu kommune (Sør Trøndelag). --Anglus 22. mar 2007 kl. 20:37 (CET)

Takk. Det er gjort. Nå kan Klæbu kommune slettes. --SOA 22. mar 2007 kl. 20:49 (CET)
Fint, har merket den med {{hurtigslett}} så får vi vente til en administrator sletter den. --Anglus 22. mar 2007 kl. 20:54 (CET)
Ser at teksten på denne artikkelen er hentet i all hovedsak, fra http://www.fylkesmannen.no/digimaker/documents/KlaebuRapp_hyQRmf70930pp.pdf. Jeg kan ikke finne noen informasjon om hvilke begrensninger som gjelder for gjengivelse/redistribusjon av denne teksten. Har vi tillatelse til å gjengi denne rapporten her på Wikipedia? Jerazol 22. mar 2007 kl. 21:22 (CET)
Dette er allmen tilgjengelig informasjon fra det offentlige. --SOA 22. mar 2007 kl. 21:26 (CET)
Hvis ikke teksten er gitt en lisens som klart angir at den er PD, eller den ikke er gitt en lisens, så bør den håndteres utfra lisensieringen som er påført. I dette tilfellet er det ikke opplagt hva lisensiering som er brukt. Kanskje det finnes noe på sidene hvor rapporten er referert? Forøvrig er det en kategorisert omdirigering på Klæbu kommune (Sør-Trøndelag). Formen uten bindestrek i Sør-Trøndelag er en skrivefeil. Hvorvidt vi bør ha en ukategorisert omdirigering uten bindestrek for kommuner i Sør- og Nord-Trøndelag kan diskuteres. — Jeblad 22. mar 2007 kl. 22:02 (CET)
Har fjernet den teksten du hadde kopiert inn fra Fylkesmannen, du kan ikke legge inn slik tekst uten å ha eksplisitt tillatelse til det. Ulf Larsen 22. mar 2007 kl. 22:06 (CET)

Opphavsrett[rediger kilde]

Jeg ser at det i diskusjonen over nevnes opphavsrett. Jeg har i dag slettet «Depressiv rekasjon» som var kopiert direkte fra http://www.kith.no/sokeverktoy/icd10/html/KV_4.htm og «Bjarne Skeie» som med unntak av siste linje var kopiert direkte fra http://home.hia.no/~senior/Billedserie1/Side4.htm. Det er svært viktig at man ikke legger inn opphavsrettsbeskyttet materiale på Wikipedia; vær så snill å ta en kikk på Wikipedia:Opphavsrett for å lære mer om dette. Cnyborg 22. mar 2007 kl. 22:24 (CET)

Jeg vil gjerne skrive litt mere (på nynorskwikipedia) om Åroselva/Groelva. Kan du gi meg/skrive inn kildene dine? --Ekko 23. mar 2007 kl. 20:58 (CET)

Jeg kom over det litt tilfeldig da jeg laget artikkelen om Åros kirke. Da så jeg at det står nesten ingenting om Drammensvassdraget. Lierelva er nesten ikke nevnt. Dette vassdraget er det jobbet mye med i mange år og trenger fyldig omtale. Jeg brukte sidene til Røyken kommune og NJFF. --SOA 24. mar 2007 kl. 10:15 (CET)
Takk skal du ha. --Ekko 24. mar 2007 kl. 12:03 (CET)

Anna Nicole Smith[rediger kilde]

I artikkelen om Anna Nicole Smith hadde du lagt til informasjon kopiert direkte fra Kjendis.no sin artikkel om Smiths død og obduksjonsrapport. Det er ikke ønskelig (ei heller lovlig). Du hadde i tillegg tatt med informasjon som ikke vedrører hennes død (jfr. sønnens død og «farskapssaken» rundt datteren) under det aktuelle kapittelet. Derfor tilbakestilte jeg artikkelen. Toreau 26. mar 2007 kl. 18:24 (CEST)

Mente bare å ta med referanse til myndighetene i Florida og omstendighetene omkring dødsfallet som nå er oppklart. --SOA 26. mar 2007 kl. 18:27 (CEST)
Bra tenkt, men det er jo allerede nevnt i artikkelen jeg referer til. Uansett skal ikke ren kopiering fra aviser etc. forekomme. Toreau 26. mar 2007 kl. 20:21 (CEST)

Fødselskirken[rediger kilde]

I artikkelen Pilegrimsmål skrev du at Fødselskirken i Betlehem er et pilegrimsmål for jødedommen. Hvor tar du det fra?????????? Dette er jo hinsides tullete!!!! Oppgitt hilsen --MHaugen 31. mar 2007 kl. 23:21 (CEST)

Fødselskirken er langt eldre enn Jesu tid. Kirken er et hellig sted for jødene, som faktisk valfarter til det som de betrakter som sitt hellige land. --SOA 31. mar 2007 kl. 23:29 (CEST)
Dette høres ut som genuint tull for meg. Hvorfor skulle noen bygge en kirke der Jesus etter tradisjonen ble født, før han ble født???? Og hva var det ved dette stedet som jødene helligholdt dengang og fremdeles ønsker å helligholde??? Store Norske sier at den første fødselskirken ble bygget ca år 100, og at dagens kirke er reist etter ødeleggelser i 529. Hvis du mener at «Fødselskirken er langt eldre enn Jesu tid», så må du belegge det med pålitelige kilder. --MHaugen 31. mar 2007 kl. 23:48 (CEST)
Morten bruker sterke ord når han mener noe er grundig feil. Vi kan ikke legge inn tanker og ideer som vi bare antar er riktig. Det må også være riktige. Helt riktige. Wikipedia er ikke åpen for nye forskningsresultater. Det er altså flertallets mening om hva som er riktig som skal stå i Wikipedia. Så du må generelt være forsiktig å legge inn tekster om ting som du ikke er sikker på om det er riktig eller ikke. Folk leser Wikipedia for å finne ut hva som er sant. Og da det være sant. Når det gjelder denne saken om Fødselskirken i Betlehem som Morten tar opp må jeg si meg enig med Morten. --Finn Bjørklid 1. apr 2007 kl. 00:46 (CEST)

Jeg fant litt hellig olje til å helle på opprørt vann. Jeg tror dette rett og slett dreier seg om en misforståelse:

  • Fødselskirken ble reist av Konstantin på 300-tallet. Noe av poenget med plasseringen er at det ikke stod noe tempel eller annen hellig bygning der fra før; det er en hule som ble antatt å være stallen Jesus ble født i. Hadde det vært en bygning der fra før ville det hele umiddelbart vært avslørt som et falsum.
  • Men, jøder valfarter til Betlehem, fordi Rakels grav ligger i utkanten av byen, i retning Jerusalem.
  • Altså: Betlehem er et hellig sted for både jøder og kristne, men det er forskjellige steder i byen de drar til. For muslimers vedkommende regnes Jesus som en profet, og det å reise til hans fødested er aktuelt for en del; de fleste regner det nok ikke som noe viktig pilegrimssted fordi det står en kirke og et kloster der, noe som ødelegger mye av moroa med en pilegrimsferd (litt som å reise til Tusenfryd på vinteren, du kommer til parkeringsplassen, men porten er stengt). Cnyborg 1. apr 2007 kl. 00:57 (CEST)
Det er altså da to kristne religioner som bruker kirken aktivt fremdeles. Det kan hende det er symbolsk for jødene, men de hevder at dette er et hellig sted for dem også. Poenget mitt var at tre religioner bruker samme kirke. Så vidt jeg vet er dette enestående. --SOA 1. apr 2007 kl. 12:42 (CEST)
Tror du bør lese det som står ovenfor her en gang til SOA. For det første: Det er bare én kristen «religion», som rett nok består av ulike kirkesamfunn. Det finnes også andre religioner som vektlegger/tilber Jesus i forskjellige former uten at de dermed annerkjennes som kristne av kristne trossamfunn eller religionsvitere. Jødedommen er ikke en kristen religion! I den grad jøder har Bethlehem som pilegrimsmål er det ikke for å besøke fødselskirken. Om man først skal trekke fram en by som er regnet som hellig og som pilegrimsmål for tre verdensreligioner så er det Jerusalem.
Jeg har nettopp lest ditt innlegg engang til. Dette med at fødselskirken er «symbolsk for jødene», og at «de hevder dette er et hellig sted for dem» også skjønner jeg ikke.FinnR 1. apr 2007 kl. 13:00 (CEST)
Jeg er ingen religionsviter, men jeg har vært i Fødselskirken. Allikevel skjønner jeg at mange er uenige om grunnleggende forhold omkring disse religionene. Dessuten er religionshistorien uklar. Jeg skal spørre min far som har studert dette grundig. Kanskje enkelte av disse spørsmålene kan komme klarere frem når ariklene blir mer gjennomarbeidet. Jeg venter bl.a. spent på mer kirkehistorie og analyse av verdensreligion historisk og geografisk. --SOA 1. apr 2007 kl. 13:15 (CEST)
Her er det mye jeg ikke skjønner. Du skriver at du er 52 år gammel i din egenpresentasjon. Likevel henviser du til din far som autoritet. Jeg vet ikke om du er klar over at både bruker FinnR og bruker Cnyborg er meget velorientert i kirkelige spørsmål!?
Når du skriver at «mange er uenige om grunnleggende forhold omkring disse religionene. Dessuten er religionshistorien uklar», så synes jeg det høres det ut som et forsøk på en bortforklaring. Jeg tror at du best vinner respekt i denne saken hvis du innerømmer at du har skrevet noe feil, og at du (forhåpentligvis) innser at Jesu fødsel ikke helligholdes av jødene.
Og du bør også svare på hva du mente med uttrykket "to kristne religioner". --MHaugen 1. apr 2007 kl. 15:48 (CEST)
Jeg har skrevet noe som ikke er riktig. Jeg kommer ikke til å skrive mer om religion heretter. --SOA 2. apr 2007 kl. 10:30 (CEST)

Hei igjen. Jeg ser at hadde ført opp Moske og Minaret i en liste i artikkelen Kirkesamfunn. (Det er heldigvis fjernet nå, av noen andre) Kan du si noe mer om hvordan du tenkte da du gjorde det? På hvilken måte mener du at Moske og Minaret er (kristne) kirkesamfunn?? --MHaugen 1. apr 2007 kl. 15:48 (CEST)

  • Beklager, det var feil; mente bygninger for religiøse forsamlinger. --SOA 2. apr 2007 kl. 10:29 (CEST)


Hei SOA! Ser du har flyttet ut lenken til 360°-visningen. Er klar over at ting som ligger utenfor systemet skal havne her, men... Slike visninger lar seg ikke legge inn i Commons. Som du ser er det hele laget for Wikipedia, vinduet kommer opp som en mindre del av det hel og brukeren er aldri i tvil om hvor han befinner seg. Jeg mener det hele fortjener en plass i artikkelen.

ok, så jo at det ble noe kluss.
Flyttet den opp i artikkelen. --SOA 9. apr 2007 kl. 14:13 (CEST)
Som adm. vet du om muligheter for å legge slike ting opp på Wikipedia-server. Litt etter hvert kommer jeg til å lage slike visninger. Akershus festning er noen jeg kommer til å ta tak i når træne blir litt grønnerer.
Som astmatiker håper jeg ikke de blir så mye grønnere, men styrken med et medium som dette er nettop lenker. Jeg har også begynt å titte på en og da wiki, og drømmen må være når det finnes lenker mellom disse områdene som fungerer. --SOA 9. apr 2007 kl. 14:23 (CEST)
Vennligst legg inn lenker og signatur. --SOA 9. apr 2007 kl. 14:24 (CEST)
Sorry - skal aldri gjenta seg :-) --Mac 9. apr 2007 kl. 14:27 (CEST)
Sorry Mac, bare hyggelig :-)) --SOA 9. apr 2007 kl. 14:35 (CEST)
Det er en blind link! --SOA 9. apr 2007 kl. 14:42 (CEST)
Fant den og fiksa den (Bro II).--Mac 9. apr 2007 kl. 14:46 (CEST)

Billedhugger vs skulptør[rediger kilde]

Hva inneholder lista Liste over norske billedhuggere? Hva er kilde og kriterier? Og hvordan relaterer denne til Liste over norske skulptører? — Jeblad 9. apr 2007 kl. 14:45 (CEST)

Det er vel det samme - men det finnes underkategori for hver av dem. --SOA 9. apr 2007 kl. 14:49 (CEST)

Egyptisk plast[rediger kilde]

Du er forhåpentligvis klar over at du påstår at egypterne hadde plastmaterialer. Det var ukjent for meg, og jeg vil gjerne ha referanse til det. Haros 10. apr 2007 kl. 23:44 (CEST)

Prøvde bare å presisere litt. Blir litt diffust å bare skrive materiale liksom. --SOA 10. apr 2007 kl. 23:47 (CEST)
Kompositt betyr naturligvis bare at det er en legering, men i dag legges det mye i det. Det er meget avanserte stoffer. --SOA 10. apr 2007 kl. 23:49 (CEST)
Nå er det rettet opp. (ttta-a-akk) --SOA 10. apr 2007 kl. 23:55 (CEST)
Kanskje hadde det vært lurere å finne noen kilder til artikkelen. Den er riktignok ikke spesielt god hverken slik den var eller slik den er nå, men synsing er ikke et godt grunnlag for å skrive en leksikonartikkel. For å gjøre det enkelt kan du ta en titt på hva som skrives om komposittmaterialer på engelsk, tysk, fransk italiensk, spansk, portugisisk eller nederlandsk. Såvidt jeg kunne se etter å ta en rask titt er ingen av disse enig med deg i at komposittmaterialer er utelukkende plast slik du påstår. Haros 11. apr 2007 kl. 07:00 (CEST)
Nå har jeg omdisponert artikkelen slik at den favner alt, og med lenker til hver type. --SOA 11. apr 2007 kl. 09:09 (CEST)
Så nå er armert betong blitt plast? Haros 11. apr 2007 kl. 09:11 (CEST)
Mitt utgangspunkt var tannfylling men nå gjelder kompositt for de fleste typer av byggemateriale. --SOA 11. apr 2007 kl. 09:18 (CEST)
I så fall var {{snever}} en mild betegnelse. Flyvinger på jagerfly er ett sted du da ikke hadde tenkt på. Ikke snevre inn en artikkel er du snill selv om du kjenner ørlitegrann til ett lite felt av temaet. Det er en form for vandalisme/forringelse som kan skade prosjektets troverdighet. Ta i alle fall titt på artiklene på de andre språkene jeg nevnte over og se om det er noe å hente som motsier det du tror før du snevrer inn. Haros 11. apr 2007 kl. 09:28 (CEST)
Unnskyld med jeg sklei inn i artikkelen på et bananskall. Mange har kjempa seg gjennom dette stoffet i lengre tid og tydelig ikke visst hva dette egentlig er. Du foreslo fletting men rettet ikke opp verken feil eller unøyaktigheter. --SOA 11. apr 2007 kl. 09:33 (CEST)
Jeg kun flettet ja, fordi jeg ikke føler jeg kan nok om området til å yte det rettferdighet. Det er greit å skrive om områder man ikke kjenner, men da må man være ekstra på vakt og forsiktig. Mao. man må kjenne sin begrensning. Ellers kan bananskallene ligge tett. Det er imidlertid ok å gjøre feil hvis man er villig til å lære av dem. Haros 11. apr 2007 kl. 11:06 (CEST)

Seksualmoral[rediger kilde]

Seksualmoral er ikke synonymt med seksualitet, så jeg hurtigslettet redirectstikkordet. (Jamfør: Skattemoral - ikke samme som skatt, finansmoral ikke det samme som finanser) Ctande 13. apr 2007 kl. 23:53 (CEST)

Historisme-Historisisme[rediger kilde]

Lurer på om du ikke blander disse to begrepene litt sammen. Historisme er en periode i arkitekturhistorien. --Nina 16. apr 2007 kl. 00:27 (CEST)

Det er også en idehistorisk retning som oppsto tidligere enn kultur og arkitektur. --SOA 16. apr 2007 kl. 00:30 (CEST)
Kan du ta en titt på denne: http://en.wikipedia.org/wiki/Historicism vær så snill der er en forskjell --Nina 16. apr 2007 kl. 00:40 (CEST)
Artikkelen refererer til filosofiske retninger representert ved bl.a. Hegel, og definisjonene faller jo sammen med de kulturelle og arkitektoniske uttrykkene. Historisme og historisisme er det samme. --SOA 16. apr 2007 kl. 00:44 (CEST)
NEI Historisme er arkitektur Historisisme er alt det andre vær så snill la meg tilbakestille arkitekturartikken. Jeg har jobbet en del med den perioden utenfor wp. --Nina 16. apr 2007 kl. 00:48 (CEST)
La gå, Nina, men da må vi se litt mer på den idehistoriske retningen og filosofene for å sette dette inn i sin historiske sammenheng. --SOA 16. apr 2007 kl. 00:51 (CEST)
Selv om uttrykkene har en skrivemåte til felles kan vi godt løse dette med to forskjellige artikler og en notis med lenke i historisme. Ellers skal en "også-betydning" ned i artikkelen, hvertfall ikke først. Btd 16. apr 2007 kl. 00:57 (CEST)

Vi har det: Historisme og Historisisme --Nina 16. apr 2007 kl. 00:58 (CEST)

Nettopp :) Btd 16. apr 2007 kl. 01:00 (CEST)
Nemlig. Men. Kanskje det burde nevnes øverst, slik som svenskene har gjort, for at ikke man ikke blander begrepene? Se «Historicism» --Finn Bjørklid 16. apr 2007 kl. 14:03 (CEST)

La Nina få fred frem til mai[rediger kilde]

Kan du la være med å forstyrre Nina frem til mai, hun har viktigere ting å gjøre enn å måtte forklare sitt fag til oss andre som er dilettanter på det området. Haros 16. apr 2007 kl. 14:23 (CEST)

Kilder/ litteratur[rediger kilde]

Flott at du skrev om Knud Gislesen, det ble en rød lenke mindre til biskopene i Den norske kirke. Jeg la inn henvisning til artikkelen av Gudrun Gvåle som du hadde hentet informasjonen fra, går ut fra at du bare hadde glemt det. Det er ellers greit og også legge henvisning til slike kildeartikler under eksterne lenker. MVH FinnR 19. apr 2007 kl. 11:15 (CEST)

Stilmanualer[rediger kilde]

Jeg så såvidt på en ny artikkel du la inn, og den ser ut som om den er laget av en nybegynner som ikke har lest stilmanualene eller sett på hvordan andre artikler er skrevet. Du har lenke til stilmanualene øverst på denne siden. Jeg vil anbefale deg å lese dem for å se hva som skal til for at dine bidrag skal se ut som Wikipedia-artikler. Haros 20. apr 2007 kl. 08:45 (CEST)

Jeg har slettet artikkelen om Otto Valstad, ettersom den var kopiert fra http://akershus.kulturnett.no/Kunstner/kunstbild/valstad_o.html. Du har fått nokså mange advarsler nå om at du ikke skal kopiere tekst som du ikke har rettighetene til. Jeg håper du snart lærer.

Hvis du tar utgangspunkt i en annen tekst, så må du skrive den om så den blir din egen. Du som er lærer burde vel ha en viss erfaring med den prosessen hos elevene dine!? --MHaugen 20. apr 2007 kl. 09:03 (CEST)

Tilla Valstad var også kopiert fra samme nettsted. --MHaugen 20. apr 2007 kl. 09:09 (CEST)

Jeg hadde lagt ved referanse og begynt å redigere. Det finnes svært mye kultur omkring de miljøene som Tilla og Otto Valstad var en sentral del av. Nå er artiklene lagt inn på nytt og skrevet litt om men mye kan fremdeles tillegges. --SOA 20. apr 2007 kl. 11:25 (CEST)

Jeg merket denne med {{Under utvikling}}, går ut i fra at det var en forglemmelse at du som erfaren wikiredigerer forlot denne delvis oversatt fra nynorsk og uten wikiformatering. Det er et spennende tema, så lykke til med tilretteleggingen av dette for wiki:no
MVH FinnR 21. apr 2007 kl. 00:26 (CEST)

Kategorier av personer og sortering[rediger kilde]

Kunne du være så snill å lese litt i de veiledningene som finnes om hvordan ting skal redigeres. Du redigerer fortsatt som en nybegynner som ikke har fattet de minste av hvordan ting skal gjøres. Haros 22. apr 2007 kl. 20:35 (CEST)

Østerdalslågen[rediger kilde]

Hvorfor finner du opp ord slik som du gjør her?? Det er da ikke noe som heter Østerdalslågen? Hvorfor ikke Skienslågen og Drammenslågen med det samme?? --MHaugen 24. apr 2007 kl. 07:37 (CEST)

Beklager, jeg ser at det ikke er i bruk nå, men Lågen har hatt mange lokale navn, og det ble bl.a. skilt mellom nabodalene Østerdalen og Gudbrandsdalen. --SOA 24. apr 2007 kl. 07:49 (CEST)

Norske pedagoger[rediger kilde]

Vi vil ikke at du skal gjøre artikkelen pedagog til en samleside for norske lærerbiografier. Jeg lagrer stoffet for deg på "undersiden" /pedagoger, og så kan du selv hente det derfra og spre det utover på artiklene om de enkelte personene, hvis det ikke allerede står der. OK? --MHaugen 24. apr 2007 kl. 16:14 (CEST)

Ove Eide[rediger kilde]

Hvorfor vil du ikke ha Ove Eide kategorisert under «Norske pedagoger»? Han sitter i utvalget for utvikling av norskfaget, og er meget sentral i forhold til læreplanene for Norsk-faget i Kunnskapsløftet. Chell Hill 25. apr 2007 kl. 22:54 (CEST)

Kunne nesten tatt med alle rektorer, kunnskapsministre og universitetspedagoger, men da blir det mange tusen bare av de vi har i dag. Listen over norske pedagoger har markert seg internasjonalt faglig og satt historiske spor. --SOA 25. apr 2007 kl. 23:04 (CEST)
Jeg ser poenget med at man må ha et visst nivå for å være i kategorien, men Eide har en artikkel i Wikipedia fordi han er pedagog; er han «pedagog nok» til å ha artikkel må det holde til å komme i kategorien. Cnyborg 27. apr 2007 kl. 14:47 (CEST)
Jeg er enig i at Eide ikke er offentlig kjent hovedsakelig som pedagog, men han er en ok mertittliste også der. Hva med andre yrkes-kategorier, f.eks: Kategori:Norske fysioterapeuter? Det er ikke alle her som har revolusjonere Fysioterapiyrket. De flere her er kjent for helt andre ting enn utdannelse og, nevnes likevel. Skal det være høyere standarder for å kategorien pedagog, enn fysioterapeut? Chell Hill 28. apr 2007 kl. 00:41 (CEST)

Ser at du ikke ønsker å oppgi e-post, men du kan lenke til Spesial:Emailuser/SOA, så folk kunne kontakte deg der, uten at du må oppgi adressen. (samme funksjon ligger under søkeboksen til venstre) Mvh Røed (d · en) 27. apr 2007 kl. 01:50 (CEST)

Takk - forsøkte det nå :-) mvh --SOA 27. apr 2007 kl. 08:05 (CEST)

Sletting av artikler[rediger kilde]

Hei. Artikler du ønsker slettet, må også føres opp på WP:S. mali 1. mai 2007 kl. 10:46 (CEST)[svar]

ok, takk, ser du førte den opp. mvh --SOA 1. mai 2007 kl. 10:50 (CEST)[svar]

Etterretningstjenesten[rediger kilde]

Hm, jeg tilbakestilte endringen din på Etterretningstjenesten, men det var før jeg så at det var deg. Jeg antar at du hadde en mening med det, så jeg skal tilbakestille meg selv igjen... - Soulkeeper 2. mai 2007 kl. 19:52 (CEST)[svar]

Må visst gjøre noe med FOE. Det kan misforstås. --SOA 2. mai 2007 kl. 19:55 (CEST)[svar]

Litt kjapt med fransk president[rediger kilde]

Hei, det offisielle skiftet har ennå ikke funnet sted, så formelt er fremdeles Chirac president. Vi må vente til det er offisielt. mvh - Ulf Larsen 7. mai 2007 kl. 17:28 (CEST)[svar]

Psykofarmaka er en gruppe legemidler som først ble oppdaget på 1950-tallet og fremover. Derfor kan ikke historien være i denne artikkelen med må flyttes til en egen artikkel f. eks. Behandling av sinnslidelser gjennom tidene. Droge er plante og dyrestoffer og ikke en paralell til det engelske Drugs som er mer likt legemiddel så det må du ikke bruke om narkotiske stoffer.

Jeg håper du vil flytte det du har skrevet til en ny artikkel slik at denne ikke blir feil slik den er nå. --Nina 7. mai 2007 kl. 18:56 (CEST)[svar]

Utført - men jeg er ikke enig - også psykofarmaka har en forhistorie. Det interessante her er at primitive stoffer brukes illegalt og delvis legalt. --SOA 7. mai 2007 kl. 19:02 (CEST)[svar]
Jeg syns det var feil og ha det historiske stoffet under tittelen Psykofarmaka, men det kan gjerne være lenke til den nye artikkelen under en overskrift se også. --Nina 7. mai 2007 kl. 19:08 (CEST)[svar]

ok - da gjør jeg det. --SOA 7. mai 2007 kl. 19:10 (CEST)[svar]

Det ble visst en bra gjennomgang foreløpig, det kan kanskje fylles inn litt etter hvert. Lingjærde bruker droge som plantestoff til rus og medisin. --SOA 7. mai 2007 kl. 19:28 (CEST)[svar]

En droge er en lite bearbeidet råvare fra plante- eller dyreriket, beregnet til medisinsk bruk. I denne definisjonen vil ikke krydder være en droge. I praksis brukes begrepet droge også om krydder, fett, stivelse o. a. De aller fleste droger kommer fra planter og er oftest tørkede plantedeler. De kan også være mer eller mindre flytende sekreter. Droger har en kompleks og delvis varierende kjemisk sammensetning. De blir ofte brukt som legemidler. Dette er en nøyaktig definisjon av droge. Brukere her på wp har ikke brukt begrepet riktig, så jeg er litt feilaktig nåte om rusmidler så jeg er litt obs på bruken. (Om du er interessert i hvordan det var å jobbe på apotek på 1970-tallet så kan du se på denne: [1]. Jeg sto blant annet og veiet droger brukt i urteblandinger) --Nina 7. mai 2007 kl. 20:32 (CEST)[svar]

Å. Jeg visste ikke at du var så gammel. Men det blir vel ikke så mye bedre å kalle det stoff isteden... --SOA 7. mai 2007 kl. 21:41 (CEST)[svar]

Hølonda og opphavsrett.[rediger kilde]

Advarsel
Advarsel

Det er ikke lov å legge ut tekst som er underlagt opphavsrett, altså fra sider du har funnet på Internett. Teksten er nå blitt slettet. Du bør lese litt om Wikipedia, f.eks. rettningslinjene om opphavsrett og stilmanualen vår før du prøver å redigere på nytt. Haros 8. mai 2007 kl. 17:48 (CEST)[svar]

Hei, jeg ser at du stadig tar innholder i kategorier og lager lister av det. Kan du si noe mer om hvorfor du gjør det?

Det er i alle fall ikke nødvendig å lage se-henvisninger til lista (slik du hadde gjort i artikkelen Austrått fort), ettersom brukerne våre får den samme oversikten (og mer ajourført) ved å velge kategorilenken nederst i artikkelen. Mvh --MHaugen 14. mai 2007 kl. 00:37 (CEST)[svar]

En liste kan være nyttig eller unyttig. En nyttig liste tilfører Wikipedia informasjon som ikke finnes noe annet sted på wikipedia. F.x. kan det skje ved å skape en oversikt eller en sammenheng. En liste som er en alfabetisk opplisting av lenker er nyttig hvis den viser at en rekke av disse lenkene er røde. Da er den nyttig som et hjelpemiddel til å finne at dette er artikler som bør skrives. Når alle artiklene finnes har en slik liste utspilt sin rolle.
Men det finnes andre måter å lage slike lister på. Hvis det er mere informasjon i listen, årstall for konstruksjon, kommune, fylke, antall kanoner, bare for å ta noe jeg kommer på i farten uten å ha tenkt grundig på det, kan listen være nyttig i seg selv også når alle artiklene finnes. Slike lister gi en oversikt som det kan være vanskelig å skaffe seg enkelt hvis man må gå inn i de enkelte artiklene og se på faktaboksene eller teksten.
Så for slike lister bør du tenke gjennom hva vil du oppnå. Lage en liste som viser hvilke fort som mangler. Legg i så fall inn alle fort som ikke har en artikkel. (Det bør du gjøre i alle fall). Eller utvid listen til en tabell som fungerer nyttig. Det siste er teknisk sett noe krevende så gjør gjerne noen kladdeforsøk i sandkassen før du gjør det i hovednavnerommet. Haros 14. mai 2007 kl. 01:00 (CEST)[svar]
Jeg har alltid funnet både feil og mangler og dobbeltoppføringer når jeg har satt opp disse listene - så også her. I dette tilfellet mangler flere hundre festninger, og de få som er omtalt er ikke systematisert slik Haros skisserer. Summa summarum presenterer listen en totalt forskjellig både måte og innhold som i tillegg gir treff når en klikker på lenker i teksten her og der, både under 2. verdenskrig og bygninger og verneområder. --SOA 14. mai 2007 kl. 12:48 (CEST)[svar]

Ligning (matematikk)[rediger kilde]

Hei. Jeg slettet de to setningene fordi de var mer egnet til å skape forvirring enn å bidra med god informasjon. Om du kunne skrive mer utfyllende om forholdet mellom formler, funksjoner og ligninger, ville det være fint, men artikkelen om ligninger trenger en kraftig opprydding. Jeg ser at den tyske siden de:Gleichung er god. Kanskje man kunne oversette denne, og tilpassse den til norske forhold. TAKro 2. jun 2007 kl. 00:04 (CEST)

Høres fornuftig ut. Jeg kom også på at lignelse kanskje bør nevnes på pekersiden og at artikkelen ligning (matematikk) øverst må ha peker til perkersiden. --SOA 2. jun 2007 kl. 00:07 (CEST)

Dobbeltkategorisering[rediger kilde]

Kategori:Elver i fylke er en underkategori av Kategori:Fylkes geografi. Dette er dobbeltkategorisering som ikke trengs, og jeg kommer til å tilbakestille deg. Se Hjelp:Kategorier#Dobbeltkategorisering for mer. --Torstein 5. jun 2007 kl. 09:17 (CEST)

ok - takk for bryderiet. --SOA 5. jun 2007 kl. 09:20 (CEST)

Når begynte de å skyte og henge folk i USA? -- Marius 6. jun 2007 kl. 13:30 (CEST)

USA gjeninnførte dødsstraff i 1976, og de neste 27 år ble 877 personer henrettet - 3 ved hengning og 2 ved skyting. --SOA 6. jun 2007 kl. 13:37 (CEST)

Jeg tilbakestilte til tillegg av lynsjing som henrettelsesmetode. Lynsjing er drap/henrettelse uten dom, og kan utføres ved mange metoder. FinnR 6. jun 2007 kl. 14:13 (CEST)

Lynsjing kan også omfatte offentlig henrettelse etter rettslig domsavsigelse. --SOA 6. jun 2007 kl. 14:18 (CEST)

Kan du gi eksempler/kilder på dette? Hvordan foregår en offentlig henrettelse ved lynsjing?FinnR 6. jun 2007 kl. 14:42 (CEST)
Jeg - og ordbøkene - er enige med FinnR; lynsjing er pr def. "uten lov og dom". --MHaugen 6. jun 2007 kl. 14:42 (CEST)
Som jeg sa tidligere så ble dette ført opp under avsnittet om tidligere henrettelsesmetoder - den gang det var helt cowboy. --SOA 6. jun 2007 kl. 14:45 (CEST)
Selv om dødsstraff ikke er noe vi liker, så er det nok ryddig å skille mellom mord, drap og lynsjing på den ene siden, og henrettelser som følge av rett og dom på den andre siden. Alt annet blir nokså kåbbåi, ja :-) Mvh --MHaugen 6. jun 2007 kl. 19:12 (CEST)
De to amerikanske dommerne Lynch var kjent for summariske rettssaker og domsutførelser (pisk o.a.) men ikke for hengninger. Iflg. enWP er lynsjing utenfor enhver lov og rett utenom den sterkestes. Men en annen sak: Siden bambusmetoden er nevnt, så fortalte en guide på Grand Canaria at de store aloene, med «blomstermaster» på flere meters høyde visstnok ble brukt av guancheadelige til avhør og / eller henrettelser. Offeret ble plassert på toppen av en plante som skulle til å sette blomst. Stilken er sylskarp og hard og vokser utrolig fort, nærmest over natten, så enten en tilstår eller dør har en bare timer på seg før en er blitt til skrekk og advarsel. - Jeg bare nevner det her.--Bjørn som tegner 6. jun 2007 kl. 19:43 (CEST)

Det er fint om du gjør ferdig stoff som skal oversettes, eventuelt merker det med uoversatt. — Jeblad 7. jun 2007 kl. 15:54 (CEST)

Jeg holder på --SOA 7. jun 2007 kl. 15:56 (CEST)

Med fare for å skrive noe alt for banalt og selvsagt: Jeg antar at du er inneforstått med at artikler som nomineres i Wikipedia:Artikkelkonkurransen er artikler som du selv påtar deg å skrive fram til et høyt nivå!? Jeg bare nevner det, siden du har meldt på tre nokså omfattende artikler i løpet av ett døgn. Mvh --MHaugen 13. jun 2007 kl. 10:40 (CEST)

Jeg har nok tenkt det samme. Problemet er at jeg for et år siden begynte å fylle inn litt på disse temaene og håpet at flere skulle henge seg på, men mange kategorier og fagfelter er tynt bedekt fremdeles. Den naturlige enden å begynne må vel være i den ene enden, så derfor ankerartikler. Håper flere trår til. --SOA 13. jun 2007 kl. 10:44 (CEST)
For å være helt tydelig: Hvis en artikkel meldes på til Artikkelkonkurransen, så kan du være helt sikker på at ingen andre «trår til» før konkurransen er slutt i november/desember. I mellomtiden har du påtatt deg eneansvar for artikkelen. --MHaugen 13. jun 2007 kl. 10:48 (CEST)
Jeg skal skrive så godt jeg kan, og som sagt har jeg ikke oppdaget noen som kan gjøre det bedre enn meg i løpet av det året jeg har holdt på. En del stoff finnes dog på andre språk men også der er det variabelt og enkelte steder skjevt fremstilt. Jeg har tenkt å følge kategorisering og oppbygning internasjonalt for de ulike temaer så langt det synes fornuftig. Jeg savner også artikkel om lokalhistorie. --SOA 13. jun 2007 kl. 10:53 (CEST)

Ringerikssandstein[rediger kilde]

Ringerikssandstein skal skrives med liten forbokstav når det ikke kommer etter punktum, ref. http://www.khm.uio.no/samlinger/runearkiv/rune_gb2.shtml Obs glemte Tbjornstad 24. jun 2007 kl. 19:02 (CEST)

Innen geologisk faglitteratur brukes stor forbokstav på navn, som her som er navnet på en geologisk formasjon. Tror ikke denne artikkelen har reflektert så mye på det. --SOA 24. jun 2007 kl. 19:06 (CEST)

Ikke sett inn uoversatte engelske maler, det gjør bare at det lille som er av informasjon i teksten blir borte. Du kan se av diff'ene hvordan jeg har oversatt deler av den malen som fulgte med på kjøpet da du limte denne inn fra engelsk. Oversett resten eller fjern de delene som ikke skal brukes på norsk. FinnR 25. jun 2007 kl. 15:38 (CEST)

Brukersiden din[rediger kilde]

Hei. Brukersiden din har blitt miskategorisert. Den ligger i Kategori:Brukerbokser. — H92 (d/t · b/c · @) 9. jul 2007 kl. 16:43 (CEST)


Hei. Jeg har tillat meg å fjerne Kategori Feminisme på artikkelen siden de ikke driver kvinnesak, men mye humanitært arbeide, se ellers diskusjonssiden på artikkelen. Selvom jeg kunne ønske mer "mannesak" i motsetning til "kvinnemakt" og "Vaginalstatstendenser" vil jeg ikke beskylde Sanitetsforeningene for feminisme. Mvh --Reodor 23. jul 2007 kl. 04:47 (CEST)

Kategori:Feminisme er i det hele tatt ikke enkel, siden Kvinnesak i opprinnelig forstand egentlig gjelder Menneskerettighet, Utdannelse osv. Som Reodor bemerker har dette tatt helt av til skranglende eggstokkmakt. --SOA 23. jul 2007 kl. 07:40 (CEST)

Ringerikssandstein[rediger kilde]

Hei, du la til Kolsås som et sted med større menger ringerikssandstein, men er det belegg for å hevde det? Det finnes naturligvis mange steder som har denne sandsteinstypen, men teksten referer altså til steder med store mengder. Finnt om du har en referanse. Tbjornstad 23. jul 2007 kl. 16:19 (CEST)

Jeg gjorde om litt på dette, siden jeg ikke kan finne referanser til at Kolås har store mengder av denne bergarten. Skulle du finne slike referanser får vi heller gjøre om på det igjen. Enn så lange har jeg lagt til Kolås og Lierdalen som steder med mindre forekomster. Tbjornstad 23. jul 2007 kl. 16:40 (CEST)
Ringerikssandtein er en geologisk formasjon som danner øverste del av silur-avsetningene i Oslofeltet. Avsetningene er tykkest i nord, siden sedimentene kom derfra. Mange steder er sanden erodert bort, siden den er mykere enn vulkanske bergarter. Referanse f.eks. Johannes Dons: Oslo-traktenes geologi med 25 tubeskrivelser. Side 136. --SOA 23. jul 2007 kl. 16:47 (CEST)

Nytt prosjekt[rediger kilde]

Hei. Har du kunnet tatt opp diskusjonen om Kategorisering på det offisielle prosjektet? Du finner underprosjektet her. Fredrifj 26. jul 2007 kl. 12:38 (CEST)

Hvilke kart/artikler sikter du til? — H. E. Straume 29. jul 2007 kl. 12:03 (CEST)

Langøya i Breviksfjorden. --SOA 29. jul 2007 kl. 12:07 (CEST)
Kartet finnes i de fleste artiklene om øyer i Grenland, og har vært der siden opprettelsen i september 2005. Noe galt? — H. E. Straume 29. jul 2007 kl. 12:14 (CEST)
Nei, det var fint - skulle gjerne hatt kart i alle hovedartikler om geografi. Det er problem med opphavsrett, skulle gjerne laget og avfotografert egne kart til illustrasjon. --SOA 29. jul 2007 kl. 12:17 (CEST)
Enig, kart er svært illustrerende i geografiartikler, men vanskelig å oppdrive. Det aktuelle kartet tror jeg oppsto i forbindelse med at jeg kom over kartet som finnes i artikkelen om Rjukan, og arbeidet meg ut derifra, men jeg er ikke sikker. — H. E. Straume 29. jul 2007 kl. 12:25 (CEST)
Hvis du jobber med CAD så kan du kanskje lage kart? --SOA 29. jul 2007 kl. 12:32 (CEST)

Jo, jeg gjør også det, men bare til privat bruk, fordi det nesten alltid vil bli "kopi" av andres verk, og så er det ganske tidkrevende. Ønskedrømmen er en kartdatabase til fritt bruk, men det blir nok med drømmen, er jeg redd. — H. E. Straume 29. jul 2007 kl. 12:42 (CEST)

Jeg skjønner at kart er tidkrevende, men nowiki kunne klare seg med enkle kartskisser. Kanskje du kunne prøve med et prosjekt på en del artikler? --SOA 29. jul 2007 kl. 12:45 (CEST)
Kart, og tegning, intresserer meg ganske mye, så nå frister du meg til å se på muligheten for en evt. løsning som kan tilfredsstille "vårt" behov. — H. E. Straume 29. jul 2007 kl. 12:56 (CEST)
Bra. Du kan sikkert få prosjektmidler til en sånn jobb. Snakk med Bruker:Jeblad. --SOA 29. jul 2007 kl. 12:59 (CEST)
For øyeblikket finnes det ikke prosjektmidler til noe som helst, så en av de viktige tingene er å finne ut hvordan vi kan skaffe til veie noen og så hvordan vi eventuelt skal bruke dem. Jeg tror uansett at det er vanskelig å få aksept for betaling til innholdsproduksjon. — Jeblad 31. jul 2007 kl. 20:33 (CEST)

Navn på øyer[rediger kilde]

Det er «Langøya i Breviksfjorden», «Langøya (Breviksfjorden)» eller «Langøya (Bamble)». — Jeblad 31. jul 2007 kl. 20:28 (CEST)

Driver akkurat og sjekker - ikke lett den der - dette er ved Holmestrand. --SOA 31. jul 2007 kl. 20:30 (CEST)

Flytting av artikkel[rediger kilde]

Bør gjøres ved å flytte siden. Ikke ved å kopiere sidens innhold til ny side. Har derfor tilbakestilt og bedt Jeblad rydde. Mvh C 14. aug 2007 kl. 13:58 (CEST)

Greit nok, men det finnes ikke noen metode til å flytte en artikkel. --SOA 14. aug 2007 kl. 14:00 (CEST)
Du har en knapp øverst på siden din (ved siden av rediger, historikk etc. som sier flytt. Den er det du burde ha brukt. --Stigmj 14. aug 2007 kl. 14:02 (CEST)
Sjekk Wikipedia:Hvordan_flytte_en_side C 14. aug 2007 kl. 14:04 (CEST)
Å? --SOA 14. aug 2007 kl. 14:05 (CEST)
Ja. Hvordan vil du ellers beholde artikkelens historikk? C 14. aug 2007 kl. 14:14 (CEST)
Hvorfor spør du, når du veit svaret? --SOA 15. aug 2007 kl. 11:33 (CEST)

Stikkord[rediger kilde]

Vi skriver ikke stikkordsartikler, så det hjelper ikke å utvide en allerede for kort artikkel med nøkkelord uten kontekst. Skriv hele setninger. Btd 15. aug 2007 kl. 14:00 (CEST)

Opphavsrett[rediger kilde]

Du kan fortsatt ikke kopiere tekst fra andre nettsider uten passende lisens. Btd 30. aug 2007 kl. 12:48 (CEST)


Jeg har begynt å oversette ferdig søvnforstyrrelse før jeg så at du og Bruker Lipothymia har gjort endel av det samme under dyssomni. Disse bør vel flettes og lages redirect fra den ene. Mvh --Reodor 9. sep 2007 kl. 22:40 (CEST)

en:wiki har separate artikler, men det er vel det samme... --SOA 10. sep 2007 kl. 13:58 (CEST)

Demonstrasjonsskole for skoleårene 2004-2006[rediger kilde]

Demonstrasjonsskole for skoleårene 2004-2006 er slik den står nå kopiert fra http://www.regjeringen.no/nb/dokumentarkiv/Regjeringen-Bondevik-II/Utdannings--og-forskningsdepartementet/233191/251920/nye_demonstrasjonsskoler_og_bedrifter.html?id=252262. Pressemeldinger fra staten er ikke unntatt opphavsrett. Å fjerne et par avsnitt holder ikke til å få den under sitatrett, og man må også sitere i en sammenheng, så det må være egen tekst der. Den bærer også veldig tydelig preg av at det er en pressemelding, og ikke en leksikonartikkel. Jeg slettet den som copyvio, men gjenopprettet den da jeg la merke til at det var deg som hadde lagt den inn – jeg regner med at du kan få omskrevet den slik at vi unngår problemet med opphavsrett. Cnyborg 14. sep 2007 kl. 17:25 (CEST)

Tenkte å fylle på med begrunnelse og litt om hver skole, men det blir jo mye på en side og ville passet bedre å ta under artikkelen om hver skole. Det må vel gå an å finne noen stikkord el. motto ved hver av skolene. --SOA 14. sep 2007 kl. 21:35 (CEST)
Fra første revisjon stiller man seg ansvarlig som redaktør og utgiver av stoffet man publiserer her, og revisjonen blir stående så lenge WP eksisterer. Derfor er det uansett et problem, og når man bruker andre som kilde må stoffet bearbeides før man legger det ut. Btd 14. sep 2007 kl. 21:42 (CEST)
Opplysningene foreligger mange steder, blant annet på hver skole sin hjemmeside. Dette bør være av interesse, men det er ganske mye stoff så det vil ta tid å få dette skikkelig. Ikke minst for lærere og foreldre burde denne informasjonen vært mer tilgjengelig enn det er i dag. --SOA 14. sep 2007 kl. 21:55 (CEST)

Sinnets filosofi[rediger kilde]

Hei! Artikkelen om Sinnets filosofi bør merkes med "under arbeid" eller som "uoversatt". Vennlig hilsen Guaca 28. sep 2007 kl. 20:12 (CEST)

Hei. Skal ta ei økt til så den blir nogenlunde og så setter jeg språkvask. --SOA 28. sep 2007 kl. 20:17 (CEST)

Kunne du ha begrunnet hvorfor du ønsker å flette lese- og skrivevansker inn i Dysleksi? Jeg har hatt en forståelse av at dysleksi er en spesifikk lese– og skrivevanske, selv om det i dagligtale virker som mange tror at de er to sider av samme sak. Dysleksi er en lese– og skrivevanske, men lese– og skrivevansker er ikke dysleksi. Jeg har hatt en del elever med lese– og skrivevansker, men svært få med dysleksi. Dersom dette stemmer, kan jeg ikke forstå fletting... Shauni 28. sep 2007 kl. 23:47 (CEST)

Du har rett. Men som du ser under beskrivelsen av dysleksi, så har vi alle graderinger og derfor betegnes ofte lese- og skrivevansker også som dysleksi på tross av at det ikke er noen nevrologisk forstyrrelse involvert. --SOA 28. sep 2007 kl. 23:50 (CEST)
Jeg la merke til at definisjonen av dysleksi i artikkelen var svært vid, slik den populært ofte er... Men faglig sett tror jeg ikke den holder. Shauni 29. sep 2007 kl. 00:06 (CEST)
Riktig. Jeg har fjernet fletta. Dette blir litt forskning, men dette er et interessant tema som kunne være nyttig å jobbe med. Blant annet er det uenighet om det har noe med nevrologi å gjøre i det hele tatt. Det blir som med ADHD også. --SOA 29. sep 2007 kl. 00:12 (CEST)

Klassisimen[rediger kilde]

Jeg ser på denne redigeringen [2] kan du oppgi en kilde som sier at klassisimen har noe å gjøre med Pyramidene i Egypt, for det har jeg aldri sett i mine bøker. Den går tilbake til Gresk og Romersk kunst. --Nina 29. sep 2007 kl. 11:16 (CEST)

Vi har visst ikke samme bokhylle. Jeg har en fra Ikea med Jeremy Melvin: ...ismer. Arkitekturens stilarter. Oversatt av Trine Otte Bak Nielsen. Orion 2006. --SOA 29. sep 2007 kl. 11:22 (CEST)
På side?--Nina 29. sep 2007 kl. 11:30 (CEST)
Dette er tidlig klassisisme fra mer enn 2000 år f. Kr. da bl.a. Nilen var fruktbar et stykke innover områder som nå er ørken. Sivilisasjonene levde adskilt, men i Midt-Østen var det gode tider og kulturene hadde mange fellestrekk. Se side 12-13. --SOA 29. sep 2007 kl. 11:37 (CEST)
Dette er før den greske og romerske kunsten og har ingenting med perioden Klassisime å gjøre. Den boken du referer til er ikke så veldig bra, så vær litt forsiktig. Jeg fjerner dette fra artikkelen for det er feil. --Nina 29. sep 2007 kl. 11:41 (CEST)
Ofte kalles det preklassisisme, og stilarten har sine røtter fra denne byggekulturen. --SOA 29. sep 2007 kl. 12:32 (CEST)
Arkitekturen i Egypt fikk ikke betydning før langt ut på 1800-tallet da en søkte inspirasjon både i Østen og i Egypt. Husk at en hadde glemt alt dette under de tidligere periodene som Barokk og Rokokko. Jeg kan om du vil gi deg en liste over arkitekturhistorier som jeg har lest men du kan begynne her: http://www.geocities.com/SoHo/Coffeehouse/3570/empir.html Dette siden er skrevet av Marianne Nielsen som har hovedfag i bygningsvern og har skrevet hovedoppgave om Byarkitekt Kaspar F. Hassel UiB 1999. --Nina 29. sep 2007 kl. 12:42 (CEST)
Både enwiki og de bøkene jeg har, tar med antikkens byggverk i klassisismen og enkelte ganger endog pyramidene. Dine litteraturhenvisninger beskriver nyklassisisme og modernisme. --SOA 29. sep 2007 kl. 12:55 (CEST)
Du blander begrepene de er veldig like så det gjelder å holde tungen beint i munnen. --Nina 29. sep 2007 kl. 13:01 (CEST)

Fint om du kunne vente noen minutter lenger - til jeg lukket artikkelen. krg 14. okt 2007 kl. 12:50 (CEST)

Sorry. --SOA 14. okt 2007 kl. 12:52 (CEST)

Omdirigeringer[rediger kilde]

Hei. Jordras omdirigerte til ikke-eksisterende artikkel, Leirskred. Det blir litt feil, så jeg slettet den. Mvh Soulkeeper 18. okt 2007 kl. 22:36 (CEST)

Ja takk, jeg ble bare litt oppgitt siden begrepet ikke har noen artikkel på tross av de mange artiklene over norske leirras og naturkatastrofer. --SOA 18. okt 2007 kl. 22:38 (CEST)
Vi har noe men det er litt rot i stoffet. Har mailet litt med en ved NTNU og det ser ut til at vi kan beholde en artikkel hvor en del stoff er kopiert inn fra en artikkel han har skrevet og inn i en artikkel om Rissaraset.— Jeblad 23. okt 2007 kl. 10:48 (CEST)

«Nå surrer du fært.» Lektorhumor eller elevert retorikk? Uansett: Nei. --Ekko 29. okt 2007 kl. 18:26 (CET)

Landskap er et uttrykk i geologi og geografi som beskriver geomorfologien i et område. En region er et distrikt innenfor en offentlig forvaltning. Distrikt er uspesifikt uttrykk for et geografisk område. --SOA 29. okt 2007 kl. 18:31 (CET)
Sitat Wikipedia på bok- og riksmål (om landskap): «I Norge er begrepet knapt brukt i geografisk sammenheng.» Sitat bomålsordboka (om landskap): «om e el. utenl forh: landsdel, provins» («e el. utenl» betyr eldre eller utenlandsk). Og om du mener at region har et presist innhold i offentlig forvaltning ser jeg fram til ei kilde, så lærer jeg noe nytt i dag òg. Og at distrikt er uspesifikt var et av poengene mine.
Dersom du ønsker å bli tatt seriøst, bør du ordlegge deg noenlunde seriøst. --Ekko 29. okt 2007 kl. 19:24 (CET)

rulle inn?[rediger kilde]

lurer på hvem som bør rulle inn? tror du kan spare deg for den sarkastiske tonen overfor meg gitt--Ezzex 29. okt 2007 kl. 18:32 (CET)

Først må du bla litt i det gamle testamentet og se hva som skjedde før 1948. --SOA 29. okt 2007 kl. 18:36 (CET)
før det bør du klø deg litt i hodet for så å tenke på når nasjonalstaten ble unfanget--Ezzex 29. okt 2007 kl. 18:41 (CET)
Det er ikke bare opp til noen og enhver å plante flagg i hytt og pine og opprette nasjonalstater her og der. --SOA 29. okt 2007 kl. 18:42 (CET)
jeg tenkte på nasjonalstatten som historisk fenomen--Ezzex 29. okt 2007 kl. 19:05 (CET)
Jeg forslår begge teller til ti og tar en kopp kaffe til dagsrevyen som starter om 20 min. ---Fredrifj 29. okt 2007 kl. 18:43 (CET)
Ærlig talt folkens, bruk heller kreftene deres på å opprette gode artikler. Tpb007 29. okt 2007 kl. 18:46 (CET)

Dine oversettelser[rediger kilde]

Heisann. Jeg har lagt merke til at du oversetter artikler fra engelsk, og har i den anledning et par småting jeg lurer på. Noen av dem blir nemlig ikke fullført, og skal/bør dermed ha {{uoversatt}} satt inn øverst. Jeg kan gjerne hjelpe til med å oversette, men vil nødig begynne på noe arbeid som kommer i konflikt med ditt eget.

Et eksempel er denne:

Har du brukt et slags oversettelsesprogram, eller er du bare glad i å oversette tilfeldige ord? :-) Skal jeg oversette den ferdig for deg, eller planlegger du å gjøre det selv? Det samme gjelder for Skottlands geologi. De står jo ikke under Under utarbeidelse på brukersiden din. Mvh Tpb 13. nov 2007 kl. 00:31 (CET)

Takk. Det er jo kjempebra om du vil jobbe med dette. Jeg ser på wp som et dugnadsarbeid, og ofte jobber jeg litt nå og da og hopper fra den ene artikkelen til mange andre og noen ganger tilbake igjen innimellom alt det andre. Jeg ser på mine bidrag først og fremst som faglige innenfor de områder jeg er utdannet og fordypet meg i, mens språket og layout i det hele tatt som du sier blir noe nedprioritert. Når jeg kommer over andres artikler så retter jeg opp det jeg ser der og da. --SOA 13. nov 2007 kl. 10:31 (CET)
Det er godt. Da kan du regne med at jeg vil hjelpe til fra tid til annen. Mange interessante artikler du starter. Tpb 13. nov 2007 kl. 22:07 (CET)
Takk takk. Det er ofte interessant å gå inn og se andres bidrag, og det er fort gjort da å rette opp det som åpenbart er uferdig. Litt oppretting fra hver som er inne gir raske resultater. --SOA 14. nov 2007 kl. 12:11 (CET)
Jeg har funnet flere artikler og merket dem. Jeg mener du bør oversette ferdig artiklene før du legger inn en ny artikkel på et annet språk. Uws 17. nov 2007 kl. 07:49 (CET)
Har tatt noen artikler til nå - jeg har også jobbet en del på andre uferdige artikler. Der hvor det bare er noen få ord som står igjen skal det ryddes direkte uten å sette på tag. --SOA 17. nov 2007 kl. 14:35 (CET)
Jeg er ikke flink nok i englesk til det. Jeg vet jeg kunne ha fikset de med norske skrivefeil, men.... Uws 17. nov 2007 kl. 15:49 (CET)

... er tilbake :) Håper den blir mer norsk enn engelsk nå ;) God söndag! Noorse 2. des 2007 kl. 19:27 (CET)

Takk. Jeg er i det petrokjemiske hjørnet mitt i dag. --SOA 2. des 2007 kl. 19:28 (CET)

De gjenopprettede :)[rediger kilde]

er: Bruker:SOA/Acepromazin‎, Bruker:SOA/Acenaftokinon og Bruker:SOA/Antracen‎. Lykke til! Noorse 8. des 2007 kl. 14:32 (CET)

Semiologi[rediger kilde]

semiologi (av gr. semeion, tegn, og logos, lære), semiotikk, vitenskapen om tegn, ord, symboler i kommunikasjon mellom mennesker. I språkvitenskapen en del av semantikken.

Caplex

Se også:

Av og til så er det ikke mulg å innkludere alt i en artikkel og da bør stoffet legges i en egen artikkel for at ikke den opprinnelige skal bli for upresis.--Nina 12. des 2007 kl. 15:29 (CET)

Grafisk semiologi jeg fant en veldig god kilde og om du kan skrive mer så vil dette bli en bra artikkel. Begrepet fortjenet å være et eget oppslagsord. --Nina 12. des 2007 kl. 17:18 (CET)

2-heksanol[rediger kilde]

Jeg har merket 2-heksanol med forbedringspotensial og uoversatt, den er litt merkelig slik den er nå :) Kiire 12. jan 2008 kl. 14:23 (CET)

Takk, veien blir til mens man går. --SOA 12. jan 2008 kl. 14:25 (CET)

Hei. Jeg har tatt meg friheten å oversette resten av enkelte av artiklene dine og rette litt på noen andre. Jeg håper du ikke har noe imot forandringene mine. Det er gjort i beste mening. Mvh. --Reodor 12. jan 2008 kl. 16:32 (CET)

Hei. Jeg titta på det. Det ble fint. Jeg har litt mange baller og litt få hull å putte dem i. --SOA 12. jan 2008 kl. 16:38 (CET)

Jeg slengte på litt tekst. Håper du ikke har noe imot det. Jeg måtte bare skjekke informasjonen om at hun var var fra Norge. --Finn Bjørklid 11. feb 2008 kl. 19:13 (CET)

En bruker har merket artikkelen pornomodell for forbedring. Du bør se litt mer på den, eksempelvis står Dina Jewel oppført som dansk mens din artikkel om henne sier at hun er norsk. Ikke alt er oversatt til norsk, eks.: «Udenlandsk». Det er heller ikke noe mål for oss å liste flest mulig danske pornomodeller som sikkert vil forbli røde lenker, jeg foreslår at du bare beskjærer artikkelen noe, spesielt på listene, inkludert litteraturen. --Finn Bjørklid 12. feb 2008 kl. 10:22 (CET)
Syns det var litt rart at pornomodell ble sensurert. Riktignok er hjemmesidene grovt pornografiske men de eksterne lenkene kan vel da heller utelates? --SOA 12. feb 2008 kl. 23:50 (CET)

Mangelfull oversettelse[rediger kilde]

Hvorfor oversetter du bare enkeltord i artikler slik at setninger blir stående med både norsk og utenlandsk? Det optimale hadde vært om du oversatte alt du tok med, men det hadde også vært ryddigere om du tok for deg hele setninger når du oversatte deler av artikler. Da blir det lettere for andre som må rydde opp etter deg. Også fint om du merker artikkelen "uoversatt" når du ikke har oversatt den fullstendig.

Setninger som «Sleipnerfeltet er det eldste prosjektet (1996) and is located i Nordsjøen where Norway's StatoilHydro strips karbondioksid fra naturgass with aminløsninger and disposes of this karbon dioxide i en salin formasjon.» blir stående igjen som rent rot og helt meningsløse.

Nå opprettet du enda en uoversatt, med innledningen «Europeiske flommer 2005 rammet hardest Romania, Sveits, Østerrike and Tyskland, as well as several other countries i Sentral-Europa and Øst-Europa i august 2005.»

Kan du ikke oversette alt eller ingenting? Det er ikke arbeid over tid/prosjektarbeid, for det står mange halvoversatte artikler igjen. Så hva er grunnen til dette? Btd 15. feb 2008 kl. 21:56 (CET)

Du kunne gjerne tatt resten av artikkelen; i denne redigeringen var det fortsatt mye igjen, også der du hadde oversatt noe. — H92 OOOO (d/t · b/c · @) 15. feb 2008 kl. 22:25 (CET)

Oversettelse - igjen[rediger kilde]

Det ville være fint om du kunne ta en tur innom en del av de siste kjemiartiklene du har opprettet. Mange av dem er en blanding av svensk eller engelsk og norsk, en slettet jeg, fordi den var bortimot annethvert ord engelsk og norsk. Jeg kommer til å se over de nye artiklene fra slutten av januar til nå, prøve å kvalitetssikre for såvidt jeg kan. Det kan være at flere blir slettet, husker du sist? Noorse 18. feb 2008 kl. 11:55 (CET)

Har du en liste over de så kan jeg gå gjennom en gang til. Det er mye jobb med kategorisering innen kjemi som gjør det vanskelig å opprette artikler - alle lenker blir røde. Fint hvis du legger artikler som underside her i stedet for å slette dem så slipper jeg å opprette samme artikkel flere ganger. --SOA 18. feb 2008 kl. 12:09 (CET)
Har svart deg hos meg, her ligger de gjenopprettede, og de merkede er:
Katalytisk reforming, Herman Nilsson-Ehle og Liste over banker i Tyskland.
Bruker:SOA/CO2-rensing

Vær snill å opprette ting på undersider hos deg selv om du ikke har tid til å gjøre dem ferdig... Noorse 18. feb 2008 kl. 13:00 (CET)

Her trenger jeg nok filologisk og naturvitenskaplig bistand, jeg har vurdert å opprette Wikipedia:Underprosjekter. Innen kjemi jobbes det, men som du ser er det en del å henge fingrene i. --SOA 18. feb 2008 kl. 14:50 (CET)
Det har du helt rett i, det er mye igjen - og mye å ta i. Kanskje du kan få litt hjelp hos f.eks. Johannes? Noorse 18. feb 2008 kl. 15:34 (CET)
Takk for tipset. Ved nærmere sjekk av Kategori:Banker ser jeg at selv verdens største banker ikke har noen artikkel. Etymologien vil nok løse seg noe når hovedartikler kommer på plass - jeg har jo jobbet litt med makroøkonomi også. --SOA 18. feb 2008 kl. 15:57 (CET)
Bornholmstrafikken er uoversatt dansk. Jeg merket den og minner deg om den, du var eneste bidragsyter. --Harald Haugland 18. feb 2008 kl. 23:51 (CET)
Jeg er fremdeles eneste bidragsyter. På nåschk... --SOA 19. feb 2008 kl. 14:38 (CET)

Hei. Jeg har oversatt og lagt til litt på denne, men jeg er usikker på de forskjellige fettsyrene med varierende lengder. Kan du ta en titt og rette det siste. Da kan den vel kalles oversatt. Mvh --Reodor 23. feb 2008 kl. 16:04 (CET)

Patroller[rediger kilde]

I lys av diskusjonen som skjer på Tinget tenkte jeg at jeg kunne spørre deg: kunne du tenke deg å hjelpe til i patruljeringsarbeidet? Det vil si at du i siste endringer-loggen får opp røde utropstegn på alle endringer som ikke er patruljert, og mulighet til å merke de du kontrollerer som patruljert. Du får også tilgang til tilbakestillingsfunksjonen som gjør det enklere å tilbakestille vandaler. Dette betyr ikke at du må bruke mye mer tid på Wikipedia, men at du nå og da er med på å ta en del av patruljeringsjobben, slik at det skal bli mindre på de få som per dags dato gjør store deler. --Eivind (d) 2. mar 2008 kl. 19:17 (CET)

ok --SOA 2. mar 2008 kl. 20:45 (CET)
Hjertelig takk, da er det ordnet! Bare spørr hvis det er noen funksjoner du ikke forstår (: --Eivind (d) 2. mar 2008 kl. 20:49 (CET)
Kan tipse deg om at du med fordel bør bruke «tilbakestill»-knappen istedenfor «Fjern endring»-knappen når du bekjemper vandalisme. Hvis du bruker riktig knapp vil de fjernede revisjonene bli merket som patruljert i loggen. --Eivind (d) 3. mar 2008 kl. 12:24 (CET)

Liste over fjell i Storbritannia etter høyde[rediger kilde]

Fin liste, ser den er hentet fra engelsk, rimelig nok det. Men : etter min mening er Storbritannia IKKE synonymt med De Britiske Øyer -

Originalen heter List of mountains and hills of the British Isles by height og det inkluderer Irland, mens Storbritannia IKKE gjør det.

TorSch 14. mar 2008 kl. 05:01 (CET)

Mitt poeng, om det ikke går frem av kommentaren over, er at irske fjell og bakketopper er inkludert i lista, selv om Irland IKKE er en del av Storbritannia.
Jeg ser ingen grunn til å vente at de irske høydene blir tatt ut av lista, men at artikkelen flyttes/ omdøpes til Liste over fjell på de Britiske øyer etter høyde.
TorSch 15. mar 2008 kl. 03:44 (CET)

Oversettelse[rediger kilde]

Hei jeg ser at du bare delvis oversetter artikler. Se på denne London_Clay, Liste over personer som har tent den olympiske ild (som nå er oversatt helt av andre personer), Subprime-lånekrisen 2008 og mange flere artikler du har opprettet. Det er fint om du enten oversetter helt eller merker uoversatte artikler med {{uoversatt}}, {{uoversatt-start}}, {{uoversatt-slutt}}, {{under arbeid}}, {{arbeid pågår}} ... nsaa 24. mar 2008 kl. 01:13 (CET)

Hei Patroller! Det er nå utarbeidet retningslinjer samt råd og tips for patruljering. Fint hvis du tar deg tid til å lese, slik at kvaliteten på patruljeringen kan bli enda bedre! Se Wikipedia:Patruljering. --Eivind (d) 29. mar 2008 kl. 23:53 (CET)

Hei, og beklager å måtte tømme kategorien «din». Jeg gjorde det for å flette med Kategori:Periodesystemet, og valgte hvilken kategori jeg la ting i ut fra når den ble opprettet (altså dato). Håper du skjønner. Forøvrig (for å skrifte tema helt), takk for tilbakemeldinger på Israel. Mvh. Mewasul (d) 4. mai 2008 kl. 16:18 (CEST)[svar]

Hei igjen, bra at noen rydder i Kategori:Kjemi. Det mye igjen, men mye er også på plass etter hvert. Og Israelartikkelen er fyldig og fin. --SOA 4. mai 2008 kl. 16:22 (CEST)[svar]
Nå rydder jeg vel egentlig i iw-lenker, men ... det går vel opp i hverandre noen ganger. :-) Mvh. Mewasul (d) 4. mai 2008 kl. 16:27 (CEST)[svar]
Når en ser på enwp så er den ganske fyldig og komplett, men ofte kan det være vanskelig å finne fram på grunn av dobbelt opp med artikler og kategorier på kryss og tvers. Det er viktig at flere prosesser blir til på en orntli måte mens man går. --SOA 4. mai 2008 kl. 16:31 (CEST)[svar]

Plattform[rediger kilde]

Hei, sjekket med elektronisk ordbok på UiO, og de sier plattform er med dobbel t, da må vi vel gå ut fra at det er korrekt. mvh - Ulf Larsen 19. mai 2008 kl. 18:18 (CEST)[svar]

Ikke lett å være plattfot i dag. --SOA 19. mai 2008 kl. 18:20 (CEST)[svar]
Hei, jeg endret det tilbake til din versjon, og la til en ekstra t - jeg så ikke det siste du hadde tatt med om Kunnskapsdepartementet og det var bra + det om verktøy for utdanning. Skriveskole er et annet ord, men vi driver jo faktisk en god del utdanning internt her ved vår gjensidige påvirkning. mvh - Ulf Larsen 19. mai 2008 kl. 19:51 (CEST)[svar]
Man lærer så lenge man har elever. --SOA 19. mai 2008 kl. 21:58 (CEST)[svar]

Guantanamo[rediger kilde]

Hei,
Jeg ser at du har fjernet omdirigeringen av Guantanamobasen til Guantanamo Bay Naval Station (26. desember 2007).
Har du en plan med dette? Slik det står nå er artikkelen om Guantanamobasen bare delvis oversatt, og de to artiklene overlapper hverandre. Jeg mener de burde slås sammen. Djevelunge 2. jun 2008 kl. 14:36 (CEST)

Jeg mener det må være to separate artikler. Begge har en historie, og historiene er veldig spesielle så de bør ikke blandes sammen. Dette er videre en pågående hendelse der vi venter på avklaring. --SOA 2. jun 2008 kl. 14:43 (CEST)
Ja, forsåvidt. «Fangeleiren på Guantanamo» er ikke det samme som «marinebasen på Guantanamo». Men «Guantanomobasen» er synonymt med «Guantanamo Bay Naval Station»...
Jeg er enig i at fangeleiren bør ha sin egen artikkel, men jeg syns ikke det fungerer slik det står nå. Djevelunge 2. jun 2008 kl. 14:52 (CEST)
Artiklene er ikke ferdige. Det er masse historikk og lenking som bør flettes inn. --SOA 2. jun 2008 kl. 15:01 (CEST)
Joda, men det burde gjøres noe med navnene for å skille de bedre. Forslag? Btd 2. jun 2008 kl. 15:05 (CEST)
Det måtte være å tilføye fangeleir på den ene og amerikansk marinebase på den andre. --SOA 2. jun 2008 kl. 15:07 (CEST)
Kan ikke begge ligge på offisielt navn? Btd 2. jun 2008 kl. 15:10 (CEST)
Jeg er enig i at de bør ligge på offisielt navn. Eventuelle vanlig brukte synonymer kan det omdirigeres fra. Djevelunge 2. jun 2008 kl. 15:22 (CEST)
Hvem flytter? Eller trenges det hjelp? Noorse 2. jun 2008 kl. 15:28 (CEST)
Flaut å si det, men det overstiger mine kunnskaper å gjøre det uten å rote det til... Djevelunge 2. jun 2008 kl. 15:34 (CEST)
Er vel ikke flaut, vel! :) Hva heter børnene og hva skal de hete? Noorse 2. jun 2008 kl. 15:38 (CEST)
Jeg tror SOA har den mest nøyaktige kunnskapen på området. Om ønsket kan jeg evt kikke litt på det i kveld, og gi deg en tilbakemelding da :) Djevelunge 2. jun 2008 kl. 15:51 (CEST)
Sniker meg ut i margen igjen, slik at ikke dette blir helt kinesisk (vertikalt) :) - jeg har tid til å vente mens du/dere finner ut hva som er mest rett. Si evt. fra på diskusjonssiden hos meg - så fikser jeg - eller får jeg hjelp til å fikse :) God mandag! Noorse 2. jun 2008 kl. 15:54 (CEST)

Hmm ... det var ikke meningen å fornærme deg, SOA. Jeg kan ikke annet enn å beklage om du føler jeg trakket ut i ditt domene.
Og endringen du har gjort er grei nok, selv om artikkelen ikke ble liggende på sitt offisielle navn.
Men den inneholder endel faktafeil. Er det greit om jeg jobber litt med den? Djevelunge 2. jun 2008 kl. 21:56 (CEST)

Ja takk, jeg har ikke brukt noe tid på den men ser at det er et viktig felt som bør være med. --SOA 2. jun 2008 kl. 22:03 (CEST)
Ok :)
Jeg hadde egentlig lovet meg selv sommerferie, men jeg skal gjøre en liten innsats Djevelunge 2. jun 2008 kl. 22:17 (CEST)
Pekerside er satt opp, og da jeg så artiklene og deres innhold ba jeg Kjetil om hjelp til dem siden jeg regnet med at dere hadde litt ferie her :) Slik det var ble fangeleiren behandlet i alle artiklene. Det virket bare ikke logisk, for å være ærlig synes jeg det så ille ut. Det er greit nok med lenking, men... Håper ikke at planene ble for alvorlig kullkastet her og at det skal gå greit å gå videre med jobbing. Noorse 4. jun 2008 kl. 19:02 (CEST)

Oversettelse 2[rediger kilde]

Det hadde vært flott om du kunne oversatt de artiklene du kopierer fra engelsk wikipedia ordentlig, i stedet for å bruke maskinoversettelse. Det blir veldig uryddig med masse artikler hvor det plutselig dukker opp hele setninger på engelsk.

For eksempel: katalytisk reforming

«Flytende feed (at bottom left i diagrammet) is pumpet opp til reaksjonstrykk (5 til 45 atm) og is joined by a strøm of hydrogen-rik resyklert gass. The resulting flytende-gas blanding is forvarmet by flowing through a varmeveksler.»

--Cloverfield 11. jun 2008 kl. 10:22 (CEST)

SOA, se Brukerdiskusjon:SOA#Oversettelse. nsaa 11. jun 2008 kl. 16:13 (CEST)
Nå er katalytisk reforming nogenlunde ferdig oversatt. SOA 16. jun 2008 kl. 20:59 (CEST)
Med norske uttrykk som «The hot reaksjon produkts fra tredje reaktor blir delvis avkjølt av flowing gjennom varmeveksleren»? Haros 16. jun 2008 kl. 21:02 (CEST)
Søk og erstatt-funksjonen i Notisblokk er sjelden en god måte å oversette på, det blir sjelden et bra resultat. Jeg anbefaler deg å oversette avsnitt for avsnitt, der du skriver teksten på nytt. Da får man et ordentlig språk med flyt og rettskrivning (jevnfør kallt). Det tar kanskje lang tid men dette er frivillig arbeide. Dette har blitt påpekt flere ganger nå, vær så snill og rett deg etter tipsene. H92 (d · b · @) 16. jun 2008 kl. 21:12 (CEST)

Uferdige prosjekter[rediger kilde]

Hei, sett litt utenfra kan det se ut som om du begynner på flere store artikkeloversettelser, uten å fullføre dem: For et år siden var det Europeisk utdanningshistorie; for en drøy uke siden var det Jordhistorie; nå i dag har du begynt på en minst like omfattende artikkel med Kjemiens historie. For et halvt år siden begynte du å oversette Liste over flommer, uten å bli ferdig, og jeg kunne sikkert nevnt flere eksempler.

Det er ikke god reklame for wikipedia hvis vi har mange åpenbart uferdige artikler. Jeg håper du kan ta deg tid til å fullføre noen av de artiklene jeg har nevnt ovenfor. Dersom de blir fullstendig oversatt vil de være et vesentlig pluss for oss alle her på wp. Så: stå på! Mvh MHaugen 17. jun 2008 kl. 00:25 (CEST)

Det ligger stadig og gnager baki der. Jeg får se om jeg får tiss nok etterhvert. SOA 17. jun 2008 kl. 09:30 (CEST)
Du har ikke gjort noe mer med oversettelsen av Liste over flommer siden jeg minnet deg om denne i juni. Mvh MHaugen 17. feb 2009 kl. 16:00 (CET)
Nå er den klar bortsett fra at røde lenker må fikses og artikler opprettes for disse flommene. SOA 17. feb 2009 kl. 16:22 (CET)

Hei, flyttet den hit slik at du får mer tid og ro på deg til oversettelsen. God sommer! Noorse 8. jul 2008 kl. 12:25 (CEST)

Mer tid og ro fikk jeg ikke men jeg flyttet den tilbake igjen. SOA 14. jul 2008 kl. 11:43 (CEST)
Leste de siste svarene dine på diskusjonssiden; nyter du sommeren? ;) Morsomt var det. God sommer. Mvh Fredrifj 24. jul 2008 kl. 23:21 (CEST)

Wikinytt[rediger kilde]

Hei, gidder du å kikke på wikinytt? Jeg måtte fjerne nyheten din for å få tilbake den du skrev over... Djevelunge 24. jul 2008 kl. 22:44 (CEST)

Dekker ikke disse to kategoriene det samme? I så fall er det vel best å bare har en, uten at jeg er sikker på hvilken det skulle være. Stusser også på kategoriene til Kategori:Kronjuveler, etter navnet gjelder den alle kronjuveler, men etter kategoriene og innholdet er det bare britiske kronjuveler som er relevante. Reinhard Heydt 8. aug 2008 kl. 19:21 (CEST)

Kategorisering[rediger kilde]

Hei! Jeg ser du kategoriserer OL-svømmere. For sportsutøvere pleier vi alltid å innlede kategoriseringen med xxx yyy, der xxx er nasjonaliteten og yyy viser til til idrettsgrenen. F.eks. kategoriseres Jan Egil Storholt først under Kategori:Norske skøyteløpere. Dette er praktisk talt konsekvent gjennomført, selv om det ikke er nedfelt i noen offisielle retningslinjer, etter det jeg vet. Guaca 14. aug 2008 kl. 17:09 (CEST)

Denne diskusjonen har vi nettop vært gjennom for Kategori:Syklister under sommer-OL 2008. Det finnes som du ser der argumenter for å kategorisere olympiere, og i mange tilfelle kan artikler være hensiktsmessig å samle under egne kategorier for øvelser på tvers av nasjonalitet. Deltagelse i OL bør gi en høy status for kategorisering og leksikalitet spesielt i øvelser der vi etterhvert får norske utøvere. SOA 14. aug 2008 kl. 17:14 (CEST)
Den diskusjonen har jeg sett, og er enig. Det jeg tenker på, er rekkefølgen på kategoriene. Guaca 14. aug 2008 kl. 17:49 (CEST)
Åja. Så det nå. Men fødsels-, dødsår, opprinnelsessted og lignende personalia pleier å stå helt sist. Ifølge retningslinjene skal fjernere kategorier stå først og økende nærhet til artikkelen nedover. Men her blir det litt andre regler. SOA 14. aug 2008 kl. 17:52 (CEST)

Vesterled[rediger kilde]

Hei. Jeg ser at du opprettet denne artikkelen for litt siden og lurer på om du kunne årøvd gjort den litt mer lesbar? Lillingen 29. sep 2008 kl. 02:26 (CEST)

Jeg må innrømme at det var en spøkefugl. Den hisset på seg mange slettere uten at det kom noe ut av det. Likefullt er jeg enig i at det er et sentralt tema og det var igjen som så mange ganger snodig at den ikke fantes - altså en rød klut i hverdagen. Jeg skriver ikke så mye på Wikipedia nå om dagen men jeg skal se om jeg finner noe. SOA 29. sep 2008 kl. 20:49 (CEST)

Jeg fjernet Fatwa fra kategorien Rettsvitenskap. Fatwa er en religiøs lov og har fint lite med rettsvitenskap å gjøre. Vitenskap og religion er to adskilte begreper som holdes adskilt.

Tull. Det er ikke få land som bygger sitt lovverk og sine rettsregler på religioners hovedbøker. Den norske grunnloven bygger for eksempel på bibelen. Prinsipielt er der ingen forskjell. ImanI 16. okt 2008 kl. 20:29 (CEST)
Ikke nok med det. Enkelte land bruker religiøse lover som sitt offisielle lovverk. SOA 18. okt 2008 kl. 09:56 (CEST)

Hei. Denne artikkelen er merket som under utvikling, men det er lenge siden aktivitet på artikkelen. Er merkingen korrekt? mali 19. okt 2008 kl. 12:43 (CEST)

Den har visst desverre blitt liggende uutviklet. SOA 19. okt 2008 kl. 12:48 (CEST)
Skal jeg flytte den til ditt brukerområde eller slette den? mali 19. okt 2008 kl. 12:51 (CEST)
Du kan gjerne lage en underside hos meg for jeg synes artikkelen bør være med i leksikonet. SOA 19. okt 2008 kl. 12:52 (CEST)
Jeg har flyttet artikkelen til Bruker:SOA/Jordhistorie. Artikkeln om jorden historie er interessant, så jeg ønsker deg lykke til med skrivningen. mali 19. okt 2008 kl. 12:59 (CEST)

Dette ser ut til å være to artikler om det samme, hvor den siste er den klart mest omfattende/fullstendige. Kan du ta en kikk på dem og se om ikke Skottlands berggrunn kan flettes in og gjøres om til en omdirigering. Mvh, Finn Rindahl 13. nov 2008 kl. 09:45 (CET)

Det er to sider av samme sak - fakta og tolkning. En sammensatt fremstilling av geologien er komplisert, og jeg valgte derfor å opprette en egen artikkel der en kan beskrive landskapet og blotninger, naturparker, gruver osv. SOA 13. nov 2008 kl. 09:55 (CET)
Jeg skjønner at geologisk framstilling er komplisert, men jeg tror vi vil være best kjent med å ha beskrivelse av geologisk utvikling og dagens berggrunn i samme artikkel, slik det så vidt jeg vet er gjort i forhold til alle andre land. Uansett: dersom vi skal ha to artikler som tilsvarer Geology of Scotland må vi bestemme oss for hvilken av dem som skal ha iw-lenke (nå lenker begge til samme). Dessuten må Skottlands berggrunn oversettes ferdig. Finn Rindahl 13. nov 2008 kl. 10:09 (CET)
Enig. Berggrunnsartikkelen slik den fremstår nå, er overflødig. Det ville være bedre å lage artikler for Highlands, Islands osv. SOA 13. nov 2008 kl. 11:13 (CET)
Det høres bra ut. Som du har sett sysler jeg litt med Skottlands geografi så her vill sikkert våre spor krysse hverandre igjen ;) Finn Rindahl 13. nov 2008 kl. 11:20 (CET)
Så bra. Flyktninger på kryss og tvers. SOA 13. nov 2008 kl. 11:21 (CET)

Moray Firth er oljeførende og en del av Nordsjøen, noe som bør være interessant nok. Likeledes er Great Glenforkastningen sentral for utviklingen av den nordlige del av Nordsjøen. Jeg la til litt geologi her. SOA 13. nov 2008 kl. 15:57 (CET)

Hei. Ser du nettopp har opprettet artikkelen Austreim. Er ikke dette en feilstavelse av kommunen Austrheim, som vi allerede har en artikkel på? mali 23. nov 2008 kl. 22:00 (CET)

Stemmer. Det var meningen med Austrheim. SOA 23. nov 2008 kl. 22:14 (CET)

Kan du prøve å fikse litt på denne? Lillingen 24. nov 2008 kl. 18:55 (CET)

Onkidonk. Jeg skal se hva jeg kan gjøre. Det ligger allerede noe på dawp og svwp. SOA 24. nov 2008 kl. 19:08 (CET)
Kjempebra. Lillingen 24. nov 2008 kl. 19:24 (CET)

Politikk versus politiske system – eller begge deler?[rediger kilde]

Hei, ser dere har hatt en diskusjon der dere kom frem til at alle artikler som omhandler enkeltlands politikk skal omgjøres til artikler om landenes politiske system.

Jeg har lagt inn et spørsmål rundt dette i den aktuelle diskusjonen (Diskusjon:Storbritannias_politiske_system#Politikkartikler:Navngivning). Kunne du gitt en kommentar? ImanI 26. nov 2008 kl. 18:17 (CET)

Takk for tipset. Det forbauset meg at Tinget kom til den konklusjonen, spesielt fordi det var kyndige folk som uttalte seg. SOA 26. nov 2008 kl. 18:33 (CET)
Ikke helt sikker på om jeg missforstod konklusjonen selv. Takk for kommentar :) ImanI 26. nov 2008 kl. 22:55 (CET)

Hvilken dag er det i dag?[rediger kilde]

Greit at vi venter med å stryke over til tidspunkt er passert. svaret på spørsmålet i overskriften står rett bak navnet mitt i signaturen Finn Rindahl 27. nov 2008 kl. 19:18 (CET)

Og jeg som hele tiden trodde det var fredag i dag.... SOA 27. nov 2008 kl. 19:27 (CET)
Selv da er det egentlig greit å vente til tidspunktet er over. Men du er ikke eneste "synder" i så henseende. :-) Haros 27. nov 2008 kl. 19:38 (CET)
Ok - og takk for trøstende ord. SOA 27. nov 2008 kl. 19:41 (CET)

Omdirigeringer for å fange opp skrivefeil[rediger kilde]

Det er nok en del feil på navnelista fra Caplex som er rene skrivefeil. Jeg ryddet noe i lista, men mye av det er nok slikt som vi ikke bør ta med omdirigeringer på. En av de jeg støtte på var «Bern.» Det er nokså mange steder hvor det brukes en komma-form og hvor vi bruker parentes. Det er også det her problemet med ubestemt vs bestemt form. Hold et øye med hva som er riktig skriveform og rett i lista om du mener det er riktigere. Ellers er det fint at vi får korrigert lista, og ikke minst komplettert vårt eget stoff! Pass bare på at det brukes åpne kilder, vi har lov til å gjøre sammenligninger og thats it. — Jeblad 28. nov 2008 kl. 17:31 (CET)

Jeg foreslår at rent ordlistestoff fjernes fra lista og at den kuttes ned til leksikalt relevante oppslagsord. Den virker litt uoversiktlig slik den er nå. SOA 28. nov 2008 kl. 17:41 (CET)

Den usynlige hånd[rediger kilde]

Fint om du kan få på plass kilde for det sitatet, sidetall eller lenke, så slipper man å lete gjennom hele boka. Mvh Harald Haugland 30. nov 2008 kl. 13:19 (CET)

Kilden står til slutt i sitatet; det er hentet fra Nasjonenes Velstand. Jeg skal legge inn en lenke i den artikkelen også, som er en stubb. SOA 30. nov 2008 kl. 13:21 (CET)

Hei! Fint om du sørger for at tekst du henter fra andre språk er godt nok oversatt før du publiserer det her (teksten du publiserte var bare halvveis oversatt). Jeg tilbakestilte deg også da det meste av det du tilføyde artikkelen allerede var nevnt. --Eivind (d) 8. jan 2009 kl. 12:46 (CET)

Kapitelet er litt uoversiktlig. De andre språkversjonene har delt inn i flere underkapitler slik at det blir lettere å forstå forløpet, og dessuten er vel planlegging og opptrapping i forkant viktig for situasjonen i dag. SOA 8. jan 2009 kl. 12:54 (CET)
Ja, du må gjerne gjøre noe med oversikten, og ja, planlegging og opptrapping i forkant viktig å få med, men vi trenger ikke gjentakelser av tekst i artikkelen. Bare pass på at du ikke gjentar tekst som allerede står, og at teksten du legger inn er på korrekt norsk. Du er selvfølgelig mer enn velkommen til å bidra på artikkelen (: --Eivind (d) 8. jan 2009 kl. 12:57 (CET)
Takk for tilliten. SOA 8. jan 2009 kl. 12:58 (CET)

Flyulykken i Andes-fjellene 13. oktober 1972[rediger kilde]

Beklager, min «hjelp» med engelsk referanse var utidig. Men jeg lar deg slette referansen. TorSch 8. jan 2009 kl. 20:26 (CET)

ok, bare fint at du følger med. Referanser er viktig men det følges ulik praksis. For denne artikkelen må en nok gå over alle lenker og bibliografi for å forsøke å fornorske. SOA 8. jan 2009 kl. 20:28 (CET)

Manipulering av innlegg via endring av innrykk[rediger kilde]

Jeg har rettet opp den feilen du introduserte da du la til innrykk på mitt innlegg. Jeg svarte ikke deg men ZorroIII, og vil sette stor pris på at du avstår fra å flytte innlegg slik. Noorse 9. jan 2009 kl. 16:40 (CET)

Vanligvis brukes innrykk for å skille innlegg, og det kom klart frem at det var Zorro du svarte. SOA 9. jan 2009 kl. 21:08 (CET)

Flyttet artikkel[rediger kilde]

Hei, flyttet notisen om CC på digi fra Tinget til Torget. Flums 10. jan 2009 kl. 18:02 (CET)

Burde ikke denne ligge på Aluminiumhydrid? Mvh Mollerup 15. jan 2009 kl. 11:26 (CET)

Jeg laget en omdirigering. Det er greit å bruke handelsnavnet der det finnes. SOA 15. jan 2009 kl. 13:59 (CET)

Frivilllighet Norge[rediger kilde]

Har en kommentar på diskusjonssiden til Frivilllighet Norge. Ser du har puslet litt med den. PS: Idag er det Torredag, iflg. din kalender #8-D TorSch 23. jan 2009 kl. 20:58 (CET)

PS! Ser jeg kunne spart meg kommentaren om Torredag, fant ikke noe om den på Wikipedia.. men TA har omtale : [3] TorSch 23. jan 2009 kl. 22:31 (CET)

Trenger litt hjelp[rediger kilde]

Hei. Kan du si din mening på Brukerdiskusjon:Fredrik_Ookubi#Avveiningen_mellom_strikte_definisjoner_og_lettfattelige_artikler. Jeg har forsøkt å gi et svar, men ønsker at du også ytrer din mening om temaet. Mvh Fredrik Ookubi 25. jan 2009 kl. 15:39 (CET)

Askers historie[rediger kilde]

Askers historie ser ut til å være en påbegynt artikkel nesten uten innhold, men med en struktur. Kan du forsøke å enten legge inn stoff eller fjerne strukturen? nsaa (disk) 28. jan 2009 kl. 21:35 (CET)

Jeg skal løfte artiklene for Asker og Bærum en etasje opp; beklager at de har blitt liggende så lenge. SOA 9. feb 2009 kl. 12:48 (CET)

Redigeringsforklaringer[rediger kilde]

Hei SOA! Ville bare oppfordre deg til å gi redigeringsforklaringer. Det hjelper alle som er inne å se på endringer dersom du bruker noen sekunder på å gi en forklaring på det du gjør. Mvh Prillen 30. jan 2009 kl. 08:32 (CET)

Møbelindustri[rediger kilde]

Hei. Vil bare informere deg om at jeg har nominert listen Møbelindustri til sletting. Jeg ser ikke helt behovet for å ha en slik liste, særlig når den er full i røde lenker som denne. Mvh Hoppedal 11. feb 2009 kl. 23:32 (CET)

Sjømil og fyr[rediger kilde]

Hei, ser du har brukt begrepet sjømil i en artikkel om rekkevidden for et fyr. Det korrekte er nautisk mil, sjømil er en gammel betegnelse som i Norge ikke lenger brukes profesjonelt i maritim sammenheng. mvh - Ulf Larsen 15. feb 2009 kl. 17:31 (CET)

Hei! Det sto «sømil» på dansk Wikipedia, så det må kanskje være nautiske mil. SOA 15. feb 2009 kl. 17:44 (CET)
Ja det er nautiske mil, danskene bruker tydeligvis fremdeles betegnelsen sømil, men altså ikke vi, i denne sammenheng. mvh - Ulf Larsen 15. feb 2009 kl. 18:06 (CET)

fjernet din påstand om at Golden Ocean Group har varslet milliardemisjon. før du editerer artikler bør du som bruker på wiki virkelig sjekke fakta. gogl har på ingen måte varslet milliardemisjon, det er avisene som har gjort det... wiki skal da bruke litt mer håndfast informasjon enn løse rykter.

Hvem er du? SOA 1. mar 2009 kl. 09:45 (CET)
Hemen Holding tilbyr den 4. mars 2009 å kjøpe to tredjedeler av det utestående obligasjonslånet selskapet utstedte i 2007, og som løper til 2012. Obligasjonslånet er på 200 millioner dollar. Fredriksens tilbyr seg å betale 40 millioner dollar. Likviditetsproblemene anses med dette for løst. SOA 4. mar 2009 kl. 16:16 (CET)

Denne artikkelen bør helst få en annen form om den skal bli stående. Den er oppført som en artikkel om gården, men har form som en personartikkel om en person jeg tviler på har notabilitet. Personopplysningene kan lett redigeres inn i en mer utfyllende artikkel om gården, men er usikker på hvor du har tenkt å ta den. – Erik, 15. mar 2009 kl. 21:52 (CET)

Gården og slekten er også nevnt i artikkelen Røkke. Både gården, slekten og drukningsulykken er lokalhistorisk notabelt, men jeg er enig i at artikkelen bør få en annen form. SOA 16. mar 2009 kl. 11:38 (CET)
Om du ikke vil gjøre det selv, så kan jeg forsøke å gjøre om artikkelen til en artikkel om gården, som samtidig inneholder alle opplysninger som allerede er der, samt informasjon om øvrige gårdsbrukere der opp gjennom historien. Jeg kan i det minste prøve å fikse bilde(r) av gården. – Erik, 22. mar 2009 kl. 19:46 (CET)
Tusen takk. Jeg har jobbet en del med Skatval og Stjørdal i det siste men har fått en downperiode. Fint at du vil gjøre dette. mvh Svein

Denne artikkelen fins allerede under navnet Malayahalvøya. Haakon K 26. mar 2009 kl. 09:24 (CET)

Sorry. SOA 26. mar 2009 kl. 09:26 (CET)
Den får bli en omdirigering. Haakon K 26. mar 2009 kl. 09:27 (CET)
Allerede gjort. SOA 26. mar 2009 kl. 09:28 (CET)

Omtale av selvmord[rediger kilde]

Vi omtaler ikke selvmord utover i spesielle tilfeller i artiklene der det er essensielt og allment kjent. Du kan eventuelt ta det opp med en annen administrator, eventuelt ta det som en ordinær slettediskusjon. Tidligere diskusjoner finner du blant annet på slettediskusjoner knyttet til kategorisering av selvmord. — Jeblad 7. apr 2009 kl. 23:23 (CEST)

Kriteriene for omtalen står øverst i Liste over selvmord fra engelsk wikipedia. SOA 7. apr 2009 kl. 23:27 (CEST)
Dette er ikke engelsk Wikipedia. Var det meningen å lenke en ikke-eksisterende artikkel? — the Sidhekin (d) 7. apr 2009 kl. 23:35 (CEST)
Jeg hadde oversatt englisk. SOA 7. apr 2009 kl. 23:40 (CEST)
Det her ble diskutert på Tinget i 2006, og har vært diskutert på adminlista om jeg ikke husker feil. At det ikke er så mye om det på Tinget er vel litt uheldig, for det er ikke helt klart hva som er praksis.[4] Det er en artikkel som tar opp noe av dette; Jon Bing: Personvern og biografier. Kanskje vi kunne være noe mer åpne om dette, men da tror jeg vi må få til noen form for konsensus om hvordan vi skal sette grensene. Lista ble slettet av meg på bakgrunn av hva jeg oppfatter er konsensus, kategorien kan jo settes på slettesiden så kan det etableres noen form for konsensus? — Jeblad 7. apr 2009 kl. 23:43 (CEST)
Eventuelt må hver enkelt biografi diskuteres, men jeg ser ikke grunnlag for diskurs her. Disse eksemplene skulle være godt dokumentert og kjent. SOA 7. apr 2009 kl. 23:51 (CEST)

Skolefaghistorie[rediger kilde]

Jeg synes historiedelen av Matematikk i skolen var spennende, og fikk lyst til å gjøre noe liknende for Naturfag. Forkunnskaper hadde jeg lite av, så jeg var avhengig av kilder jeg fant på nettet. Kunne du tenkt deg å ta en titt på det jeg har skrevet, og eventuelt komme med rettelser og utfyllende tekst? Bitjungle 10. apr 2009 kl. 09:13 (CEST)

Meget grundig og bra! Du kunne kanskje legge til litt litteratur: Dokka og Wikibøker f. eks. mvh SOA 10. apr 2009 kl. 11:43 (CEST)

Wikimania 2009[rediger kilde]

Det er et par feil i oversettelsen din av innkallelsen til Wikimania 2009, bl.a. apostrof for å markere genitiv, og stor forbokstav for måneden august. Siden man ikke skal rette andres innlegg gir jeg deg en vennlig beskjed her. ;-) V85 11. apr 2009 kl. 01:55 (CEST)

Takk for din kommentar - det er rettet. mvh SOA 11. apr 2009 kl. 11:24 (CEST)

Oslofeltets berggrunn[rediger kilde]

Hei SOA. Jeg kom bare over Oslofeltets berggrunn som du har skrevet. Bare lurer på om du har glemt artikkelen – det ser litt rart ut med en masse overskrifter uten innhold. Tenker du å fylle mer på artikkelen er det supert, hvis ikke tror jeg det hadde vært finere å liste på et annet vis enn med overskrifter – det kan jeg gjerne gjøre hvis du ikke kommer å skrive mer. Mvh Prillen 14. aug 2009 kl. 11:06 (CEST)

Hei. Jeg tenkte jo å beskrive lagrekken. Oslofeltet er viktig, men jeg har ikke hatt tid foreløpig. Hvis du kan gjøre noe er det veldig bra. mvh SOA 21. aug 2009 kl. 16:54 (CEST)
Kan du enten ta fatt på denne igjen, eller be om sletting. Du lager altfor mange anslag uten innhold. MHaugen 27. feb 2010 kl. 13:58 (CET)
Er det ikke bare å lage en liste av bergartene istedenfor overskrifter? Keanu 27. feb 2010 kl. 15:55 (CET)

Fremskrittspartiet (1957)[rediger kilde]

Hei, ser at du for en stund siden skrev artikkelen Fremskrittspartiet (1957). Dessverre er det ingen kildereferanser, og jeg kan heller ikke finne noe om dette partiet andre steder på internett enn nettopp her på norsk Wikipedia. Hvis du har kilder vedrørende dette partiet vil det vært nyttig slik at det kan bli bekreftet at partiet i det hele tatt faktisk har eksistert, og eventuelt noe mer(?). Gabagool 15. okt 2009 kl. 02:10 (CEST)

Eg berre laga ei oversetjing frå nynorsk wikipedia og har ikkje nokon aning om nett den her framstegssamanslutninga. Eg har kan hende berre funne fråsegnane på rødlista for å vinna ei tevling på den tida. SOA 15. okt 2009 kl. 19:36 (CEST)


Hurtigruten[rediger kilde]

Hei. Ser at du kategoriserer i artiklene som omhandler hurtigruten, og det er bra. Jeg endret imidlertid et par av oppføringene, og tenkte jeg skyldte deg en forklaring: Saltens dampskibsselskab har aldri vært hurtigruterederi, siden MS «Salten» kun var utleid til NFDS (Saltens hadde ikke konsesjon, og sto heller ikke for driften). FFR var imidlertid hurtigruterederi. MS «Fram» kan ikke kategoriseres som hurtigruteskip, siden hun aldri har seilt i hurtigruten (selv om hun er eid av Hurtigruten ASA). Mvh Aldebaran 22. okt 2009 kl. 12:14 (CEST)

Takk for det. Jeg opprettet noen kategorier under turisme og flyttet en del artikler nedover i kategorisystemet for å rydde. Fremdeles kan også Hurtigruten kategoriseres bedre siden dette er et stort norsk område innen flere kategorier. mvh SOA 22. okt 2009 kl. 12:19 (CEST)

Hundekjøring[rediger kilde]

VM i hundekjøring 2011 vil bli arrangert i februar og mars 2009 på Røros (3. - 10. februar), Hamar (18. - 20. mars) og Holmenkollen (10. - 13. mars). Jeg går ut fra at datoen vil bli litt bedre spesifisert før reprisen i 2011 ;-) .TorSch 22. okt 2009 kl. 16:47 (CEST)

Det skal stå 2011. Jeg skal rette det. SOA 22. okt 2009 kl. 16:49 (CEST)

Aktuelt[rediger kilde]

Hei, fint om du husker at man skal fjerne nederste nyhet når man legger inn nye, ikke de i midten. I siste tilfelle var det riktig å ta ut nyheten om Geir Heljesen (11.nov), og ikke nygeten om KrF (13.nov). Mvh, Bjoertvedt 16. nov 2009 kl. 16:32 (CET)

Ja, men det står også at det kan gjøres unntak, noe jeg mente var riktig i dette tilfellet. SOA 16. nov 2009 kl. 17:29 (CET)
Da er du kanskje snill og gjør rede for hvorfor nyheten om datalagringsdirektivet fra 13.november skulle fjernes, mens nyheten om Geir Helljesen fra 11.november skulle bestå? Hvis det kan unntak, så må det jo være en begrunnelse for å gjøre unntaket? Mvh, Bjoertvedt 17. nov 2009 kl. 10:06 (CET)
I utgangspunktet må jeg innrømme at jeg vurderte de to nyhetene ganske likt som innenriks stoff, men at den siste hadde bilde. Jeg er ikke flink med redigering og klarer ikke å håndtere materiale fra commons. Nå ser jeg poenget ditt. Datalagringsdirektivet er svært viktig for Wikipedia. SOA 17. nov 2009 kl. 10:11 (CET)

Gruveulykken[rediger kilde]

Det er ikke så smart å legge inn foreløpige tall for omkomne ved ulykker i mer enn den artikkelen som handler om ulykken. Det blir mer for deg å oppdatere etterhvert som tallene kommer inn. En bedre kilde enn Aftenposten er forresten http://www.chinadaily.com.cn/china/2009-11/21/content_9017050.htm Ctande 21. nov 2009 kl. 17:51 (CET)

ok - og takk for at du rettet opp byer, kommuner osv. i de kinesiske gruveartiklene. SOA 21. nov 2009 kl. 18:02 (CET)

Espen Haavardsholm[rediger kilde]

Hei, jeg har fjernet kanskje 50 lenker til Aftenposten Alex siden tjenesten ikke virker, og ikke har gjort det på 3 år. Nå vil jeg gjerne vite hvorfor du har plukket ut EN av disse fjerningene og tilbakestilt den, uten forklaring, i artikkelen om Espen Haavardsholm? Nbo-HS 27. nov 2009 kl. 12:23 (CET)

Jeg klikket på lenken og fikk opp en detaljert biografi. SOA 27. nov 2009 kl. 14:23 (CET)
La meg korrigere deg: Du klikket på lenken og fikk opp et bilde og en meget, meget kort biografi i stikkordsform. I tillegg fikk du ca. 45-50 lenker til anmeldelser og artikler som har stått i Aftenposten. INGEN av disse fungerer, og de har ikke gjort det på ca. 3 år. Jeg anser derfor ikke lenken til Alex for å tilføre artikkelen merverdi i det hele tatt, og du er den første som har protestert på det. Tydeligvis uten å betenke deg noe særlig godt om. Nbo-HS 27. nov 2009 kl. 21:33 (CET)
ok - beklager. SOA 28. nov 2009 kl. 14:38 (CET)

Kategori av interesse[rediger kilde]

commons:Category:Victor Ronander vil sannsynligvis være av interesse for deg. I alt er det 28 skisser, tegninger og malerier (med motiver fra Skatval) av multikunstneren Ronander som skal lastes opp i kategorien. Erik 22. des 2009 kl. 01:50 (CET)

Takk for tipset, jeg skal ta en titt. SOA 22. des 2009 kl. 12:15 (CET)

Jeg ser at du har oppgitt her at Per Arne Dahl skrev sine første bøker i 2007 og 2008. Oss syndere i mellom utkom første gang i 1979, og Dahl skrev en rekke bøker på 1980-tallet. Jeg anbefaler at du heller bruker http://www.nb.no/baser/sambok/ som kilde når du lager litteraturlister. Tar du ryddejobben hos Dahl selv? Feilene har forresten smittet over til den nynorske versjonen av wp også. Mvh MHaugen 5. jan 2010 kl. 01:58 (CET)

Min hensikt var ikke å lage en fullstendig bibliografi. Jeg har ikke tilgang på pc men jeg har bestilt ny. SOA 5. jan 2010 kl. 14:02 (CET)
OK at du ikke var ute etter fullstendighet, men like fullt inneholdt lista faktiske feil som første utgave 2007. Mvh MHaugen 5. jan 2010 kl. 15:33 (CET)
Beklager - bra vi har bibliotekarer til å hjelpe oss. SOA 6. jan 2010 kl. 13:41 (CET)

Tilbakestilling[rediger kilde]

Hei, jeg tror jeg var litt for kjapp på å tilbakestille denne [5]. Tenkte du fra Oslo kanskje vet? :) Rart 19. jan 2010 kl. 22:31 (CET)

Hei, det var nok riktig slik det sto. Asker prosti og Bærum prosti tilhører begge Oslo bispedømme. mvh SOA 20. jan 2010 kl. 11:27 (CET)

Skriveleif[rediger kilde]

Hei, det snek seg inn en skriveleif i Kategori:Personer_tilknytet_Orkla_ASA. «Personer tilknyttet», siste ord er vel med 2 t'er. Keanu 11. feb 2010 kl. 13:14 (CET)

Takk for tipset. Det ser ut til at jeg må gå over alle artiklene i kategorien en gang til? SOA 11. feb 2010 kl. 17:39 (CET)
Jepp, ser slik ut. Keanu 12. feb 2010 kl. 23:38 (CET)
Greit,jeg tror begge skrivemåter brukes, men vi må holde oss til den ene. SOA 13. feb 2010 kl. 08:04 (CET)
Jeg finner ingen bekreftelse til at tilknyte er korrekt. ordbokoppføring På google får jeg 49 individuelle treff på tilknyte, 266000 på tilknytte, tyder mer på at det er skriveleif, men mulig jeg tar feil. Keanu 13. feb 2010 kl. 08:45 (CET)
Jeg tar det nå. mvh SOA 13. feb 2010 kl. 08:48 (CET)
Knyte er på nynorsk (og i mange dialekter) ordet for knytte, men der fins også et bokmålsverb knyte, som er synonymt med én av betydningene til knytte. Det blir feil her, for det er betydningen «trekke seg sammen» (og ikke «binde, feste, &c»), men jeg skjønner godt at det kan gå litt i surr akkurat her. :) — the Sidhekin (d) 13. feb 2010 kl. 13:45 (CET)
Hva vi ikke lærer på Wikipedia :) SOA 13. feb 2010 kl. 14:25 (CET)

Hei. Fant samme problemstilling med Kategori:Personer tilknytet DnB NOR, det er problematisk at vi har slike når man skal hurtiginnlegge kategorier, da denne alltid kommer opp først (må derfor slettes). Finnes det flere slike? Jeg har opprettet kategori med den korrekte benevnelsen Kategori:Personer tilknyttet DnB NOR og flyttet over de aktuelle artikler, det var ikke så mange, vi trenger fremdeles finne hvilke andre personartikler som er om folk tilknyttet DnB NOR og kategorisere disse, feks i google med søkestreng: «DnB NOR han site:no.wikipedia.org» og DnB NOR hun site:no.wikipedia.org». Jeg kommer til å prioritere andre enn DnB NOR så det er fritt frem å ta denne. Keanu 5. mar 2010 kl. 07:13 (CET)

Det var visst bare disse - de andre har fått riktig navn. Denne typen kategorier skulle en tro går an å hurtiginnlegge. SOA 5. mar 2010 kl. 08:26 (CET)
Ja, det går an å hurtiginnlegge, mente at når man taster inn "tilkny.." så kommer tilknyte opp før tilknytte. Har merket den for hurtigslett. Keanu 5. mar 2010 kl. 08:31 (CET)

Europeisk utdanningshistorie nominert for sletting[rediger kilde]

Hei SOA! Jeg har nominert Europeisk utdanningshistorie, en artikkel du opprettet, for sletting. Jeg ser ikke av artikkelen at det fremgår at den passer inn i Wikipedia, og ønsker derfor en diskusjon rundt artikkelen (se for øvrig Wikipedia:Relevanskriterier). Jeg har gitt min forklaring på Wikipedia:Sletting: Europeisk utdanningshistorie. På den siden er du velkommen til å ytre din mening, og husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – dine argumenter ~~~~ på slettesiden og erstatt «dine argumenter» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}. For mer informasjon, kontakt meg på min brukerdiskusjon eller les på Wikipedia:Sletting. MHaugen 27. feb 2010 kl. 13:49 (CET)

As I wrote the article for de i just checked yours ;) .... There is a ref name="hist" but its not defined. Please check. Thx a lot and greetings ...Sicherlich 14. mar 2010 kl. 07:35 (CET)

I deleted it, usually our administrators are clever and fix these things, but this reference seemed unnecessary. Thanks for bothering. SOA 14. mar 2010 kl. 08:51 (CET)

Hans Egede[rediger kilde]

Jeg fjernet noe fra den siden som var kopiert inn fra en side som ikke har lisens slik at vi kan bruke det. Dette opphavsrettsbruddet er en gammel synd, fra en tid hvor du var rimelig fersk. Det jeg lurer på er om du husker annet du måtte ha kopiert inn og som vi bør fjerne. Haros 15. mar 2010 kl. 20:53 (CET)

Here, anyone can help? I'm a foreigner.[rediger kilde]

I'm a foreigner. Help, please me! There's good people? I beg you, help me please. I unfortunately do not understand your language. I wrote an article (in English) about the famous Ukrainian sculptor, but it removed.

Here's the article. Mykola Shmatko

Best regards, Rerter 16. mar 2010 kl. 08:33 (CET)

Please go to enlish version. SOA 16. mar 2010 kl. 09:28 (CET)

Tilbakestil eller stryk[rediger kilde]

Du skriver på Toregt at «der også Jeblad ville få egen lekegrind.» [6]. Det er helt uakseptabelt og jeg anbefaler deg sterkt i å stryke den delen i ditt innlegg på Torget. nsaa (disk) 16. jul 2010 kl. 00:23 (CEST)

Objektivitet[rediger kilde]

Keanu og jeg har hatt en diskusjon om artikkelen formuesskatt. Diskusjonen og redigeringene går i retning av en redigeringskrig. Det hadde derfor vært fint om erfarne bruker med økonomikompetanse kunne ta en titt på artikkelen og diskusjonssiden. Sjekk også revisjonshistorikken. Carpalim 7. sep 2010 kl. 23:06 (CEST)

Debatt-delen utgjør mer enn selve artikkelen. Siste setning i ingressen bør flyttes til debatt-delen. Kanskje hele debatten bør flyttes til egen underside? Flere av Norges rikeste er skatte-flyktninger og samme tendens ser vi i andre land. Litt flere referanser og eksempler kunne antagelig gjøre uenigheten omkring redigering av artikkelen overflødig. --SOA 8. sep 2010 kl. 07:27 (CEST)

Bornholmstrafikken --> BornholmerFærgen[rediger kilde]

Fra 1. 1. 2010 hedder rederiet sådan. Måske kan du skrive lidt om det på Norsk?

Se for mere information: www.bornholmerfaergen.dk

Venlig Hilsen --{{SUBST:Bruker:Rodejong/Signatur2}} 1. okt 2010 kl. 02:57 (CEST)

Takk for tipset - det er gjort. mvh --SOA 1. okt 2010 kl. 10:34 (CEST)

Konkurransen om Gulen[rediger kilde]

Artikler som skal meldes på til konkurransen om Gulen, må skrives inn på liste på konkurransesiden. Ellers teller de ikke med. Om de er på nynorsk, må man først sette nn:, se på hvordan andre gjør det. Du må selv telle poeng. --Harald Haugland 1. nov 2010 kl. 20:45 (CET)

Jeg har laget meg ei liste for å telle over poengene, men lista er lang. Jeg har vært inne på snart alle artiklene i Kategori Gulen og ryddet en del. Lista blir også oppdatert hver gang jeg redigerer men jeg tror poeng-beregningen er riktig. Jeg skal legge inn lista senere. --SOA 1. nov 2010 kl. 20:50 (CET)
Da foreslår jeg at fjerner det som nå ligger der og venter med å legge inn artiklerne til du er klar. Navnet på artikkelen må med, samt hvor stor utvidelsen er. Og den som vil kontrollere må ha mulighet til å gjøre det uten plunder, ellers kan artikkelen ikke være med i konkurransen. --Harald Haugland 1. nov 2010 kl. 21:17 (CET)
Jeg har lagt inn nynorsk-artiklene nå. Men lista må nok ryddes. --SOA 1. nov 2010 kl. 21:21 (CET)

Kommunekonkurransen[rediger kilde]

Hei, du må oppgi hvilken artikler du vil ha poeng for. Du kan vente og oppgi dette siden, men senest ved utløpet av konkurransen må det på plass. — Jeblad 1. nov 2010 kl. 21:35 (CET)

Hei, jeg har lagt inn nn-artiklene, men lista er lang så jeg sliter litt. Skal jobbe litt mer så det blir bedre. Til senere konkurranser ville det vært fint med enklere summering av bytes f. eks. ved at det ligger en funksjon på kategori-nivå. Da kunne vi også følge oppdateringer lettere. mvh --SOA 1. nov 2010 kl. 21:38 (CET)
Vi bruker den modellen vi nå har brukt i et år. Den forutsetter at hver enkelt regner ut egen poengsum, men at hele oppsettet er så åpent at enhver kan kontrollere det. --Harald Haugland 1. nov 2010 kl. 21:59 (CET)

Omtale av politikere[rediger kilde]

Hei SOA, du må gjerne ha sterke meninger om politikere men unngå å karakterisere dem. Oki? — Jeblad 4. nov 2010 kl. 12:26 (CET)

Greit, men jeg synes dette går på sak og ikke person. --SOA 4. nov 2010 kl. 12:57 (CET)

Grov copyvio[rediger kilde]

Hei! Dette her er en ganske grov copyvio, må jeg si. man kan ikke bare kopiere et helt avsnitt fra SNL og sette det inn i Wikipedia. I tillegg til at det er forbudt, så må jeg si jeg er litt overrasket over at du gjør dette etter så lang fartstid. Du får rydde opp i dette ved å endre teksten gjennomgående. Mvh, Bjoertvedt 7. nov 2010 kl. 21:35 (CET)

Jeg slettet likegodt hele bidraget og slettet det fra konkurranseloggen, så kan du heller begynne dette avsnittet på nytt. Helst med mer enn ett ord per setning... Mvh, Bjoertvedt 7. nov 2010 kl. 21:52 (CET)
Takk - bra du ordnet dette. Jeg har trukket meg fra konkurransen; det går litt for kjapt i den måten å jobbe på.--SOA 8. nov 2010 kl. 11:44 (CET)
Hei, sjekket litt rundt SNL og ble litt overrasket i og med at «Redaksjonen» vanligvis impliserer «fri» lisens. I dette tilfellet mangler lisensieringen, noe som får meg til å tro at artikkelen er omlisensiert. Den er nå «kvalitetssikret», det vil si at de har satt på en forfatter, samtidig fremgår dette ikke av historikken til artikkelen. I sum mener jeg dette taler i SOA sin favør. Forøvrig mener jeg det vanskelig å omskrive slike komprimerte og faktapregede setninger, jeg mener det må være en betydelig tekst før det er en copyvio. Merk at jo mer komprimert teksten er desto mer vil to tekster ligne på hverandre, det har med at ordvalg påvirker hverandre og jo mer komprimert teksten er jo færre frihetsgrader får den. Etter å ha skrevet noen analyseverktøy for slikt mener jeg den aktuelle teksten er innenfor det en kan forvente. Et verktøy jeg skrev brukte tre komplette setninger som kriterium, men da sier også verktøyet at det må vurderes om det faktisk representerer en copyvio. Slettinger i konkurranseloggen er jeg imot, det mener jeg bør overlates til konkurransedommeren. — Jeblad 8. nov 2010 kl. 12:25 (CET)
Takk igjen for fair behandling. Igjen kan det ofte være litt for lett å hente informasjon på nettet. Tekst som dette blir lett liggende med og det er fort gjort å glemme redigeringen. Her var det altså tekst som egentlig ikke var ment å være med i første omgang. --SOA 8. nov 2010 kl. 12:37 (CET)
Synes du igrunnen kan fortsette på konken, men det er nå meg! ;) — Jeblad 8. nov 2010 kl. 14:07 (CET)

Eg kikka som snarast på nokre av artiklane i Kategori:Næringsliv i Gulen. Det er fare for at Wikipedia vert skulda for opphavsrettsbrot ved avskrifter frå S&F Fylkesleksikon. Eg skal ikkje seie at det er opphavsrettsbrot, men på nnwp sletta vi ein del tvilstilfelle, og eg ser at nokre av dei står att her. Eg har ikkje analysert artiklane, men dei er vel omtrent like formlike som nokre av dei omtalte Allkunne-artiklane. --Knut 6. jan 2011 kl. 08:52 (CET)

Disse korte stubbene ble først slettet og deretter omskrevet og flettet inn i andre artikler. --SOA 6. jan 2011 kl. 09:00 (CET)

Slik andre avsnitt i denne artikkelen er skrevet, oppgir den at 90 % av Oslomarkavassdragene allerede var utnyttet før vernevedtaket. Dette krever i det minste en referanse. Men jeg mener dette er/må være feil, og det riktige må (i beste fall) være at 90 % av Skjærsjøelvas potensiale (der Hammeren kraftverk ligger) var utnyttet før vernevedtaket. Dette er etter min oppfatning en meget stor forskjell. Hebue 29. des 2010 kl. 01:29 (CET)

Jeg kan finne referanse men har ikke tid før nyttår. Osloområdet var fra de tidligste tider i industrihistorien sterkt utbygget. Selv bekker og småelver ble utnyttet til småkraftverk og vannforsyning. Kraftbehovet var et problem i tillegg til at skog, malm og andre råvarer gikk tomt i perioder. Men for all del, du er velkommen til å skrive og nyansere bildet. Virksomheten omkring Oslo har vært omfattende. --SOA 29. des 2010 kl. 12:41 (CET)
Det er vel igrunnen en sjeldenhet at vassdrag ikke er utnyttet i Norge. Her jeg bor, langt ute på bygda, var alle større vassdrag utnyttet. Noen av vassdragene som ikke var fløtbare, eller var utbygd med kraftverk, ble utnyttet som vannmagasin for fløtning lengre ut i vassdraget eller som vannkilde for tømmerrenner. I rurale områder hvor det også var kraftkrevende industri var nok utnyttelsesgraden enda større. Husk på at å utnytte et vassdrag ikke bare innbefatter kraftproduksjon i fall, men også regulering av større og mindre vann og innsjøer. — Jeblad 29. des 2010 kl. 19:27 (CET)
Ja, jeg ser at begrepet utnytting kan ha et videre innhold enn jeg umiddelbart tenkte. Og i en sånn forstand kan nok 90 % av Oslomarkavassdragene være utnyttet. Oppfølgingsspørsmålet blir da om en rekke fløtingsdammer etc. innebærer at potensialet allerede er utnyttet i relasjon til et vernevedtak? Hebue 29. des 2010 kl. 20:46 (CET)
Og forresten: Det er begrepet kraftpotensialet som er brukt i artikkelen. Så en referanse bør på plass, gjerne etter nyttår. Hebue 29. des 2010 kl. 20:51 (CET)
Kraftpotensalet er et alt for komplekst begrep for Wikipedia. Noe slikt vil for eksempel bety at magasiner i Aurland har 40% kraftpotensiale, selv om det både pumpes vann opp og tas ut fallenergi på vei ned igjen. Jeg tror ikke det er lurt å gjøre det her for komplekst. — Jeblad 30. des 2010 kl. 05:49 (CET)
Da skriver vi 13. januar. Jeg påstår altså at opplysningen om "90 % av ..." i artikkelen er feil. Opplysningen må derfor enten fjernes, eller dokumenteres (referanse). Hebue 13. jan 2011 kl. 23:49 (CET)
Jeg har ikke funnet referansen. Mest sannsynlig er det Trygve Christensen som har skrevet det. Tallet er ikke viktig for annet enn at Bærum er sterkt utbygget og at elvene i flere hundre år er utnyttet maksimalt.--SOA 14. jan 2011 kl. 00:31 (CET)
Hvis du ønsker å skrive om utbyggingen i Bærum, så ikke trekk inn Hammeren kraftverk som ligger (geografisk) midt i Oslo og ikke har fnugg av tilsig fra Bærum. Videre utnytter Hammern kraftverk langt fra 90 % av kraftpotensialet (som er det begrepet du bruker) til Oslomarkavassdragene (som omfatter langt mer enn den elva er dette kraftverket ligger). Og at "elvene i flere hundre år er utnyttet maksimalt" er enten feil eller i beste fall upresist og derfor villedende i den sammenheng det omtales her, nemlig "verneplan for vassdrag". Det som er viktig for et leksikon, er at det som står der er riktig, og ikke at "det jeg mente var omtrent noe litt annet". Derfor er opplysningen om "90 % av kraftpotensialet" viktig. Og hvis dette er for komplekst, så er konklusjonen den samme: Fjern opplysningen. Ikke skriv artikler med dette presisjonsnivå når du ikke er helt "på hjemmebane" uten holdbare referanser. Og det navnet du oppgir, er så vidt jeg kan se ingen referanse som kan ettergås. Ikke skyld på andre, det er du som har opprettet artikkelen. Ikke overlat til andre å rydde opp. Hebue 15. jan 2011 kl. 11:13 (CET)

Jeg har endret formuleringen ifølge din kritikk. Vassdraget omfatter mange elver hvorav flere har egen artikkel. Artikkelen om Oslomarkavassdraget er kort og dermed mangelfull. Mye informasjon finnes i artiklene om de enkelte elvene, men mye kan legges til. Jeg har skrevet mest om Sandviksvassdraget og Lysakerelva.--SOA 15. jan 2011 kl. 11:37 (CET)

Nei, du har ikke endret formuleringen ifølge min kritikk. Påstanden om at «over 90 % av kraftpotensialet var allerede bygget ut før vernevedtaket» står fremdeles, over tre år etter at jeg utfordret deg til å belegge påstanden. Hebue (diskusjon) 10. apr. 2014 kl. 00:07 (CEST)[svar]

Spenning[rediger kilde]

Hei. Jeg er blitt obs på at artikkelen mageplask i si tid blei skrevet som en morosak. Innholdet ser imidlertid greitt nok ut, bortsett fra at jeg ikke har kompetanse til å vurdere det som står om overflatespenningas størrelse. Hva sier kjemikeren? Hilsen GAD 9. jan 2011 kl. 22:55 (CET)

Hei, det ser greit ut for meg, selv om jeg aldri har hørt at spenningen kunne bestemmes slik. Tilsetning av salter vil redusere spenningen, og badebassenger inneholder jo klor.--SOA 9. jan 2011 kl. 23:04 (CET)
Ok. Jeg setter på en referansetag. GAD 12. jan 2011 kl. 14:01 (CET)

Jordskjelv i 2010 nominert for sletting[rediger kilde]

Hei SOA! Jeg har nominert Jordskjelv i 2010, en artikkel du opprettet, for sletting. Jeg ser ikke av artikkelen at det fremgår at den passer inn i Wikipedia, og ønsker derfor en diskusjon rundt artikkelen (se for øvrig Wikipedia:Relevanskriterier). Jeg har gitt min forklaring på Wikipedia:Sletting: Jordskjelv i 2010. På den siden er du velkommen til å ytre din mening, og husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – dine argumenter ~~~~ på slettesiden og erstatt «dine argumenter» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}. For mer informasjon, kontakt meg på min brukerdiskusjon eller les på Wikipedia:Sletting. TommyG (d^b) 11. jan 2011 kl. 16:46 (CET)

Artikkelen om Norge under Sommer-OL 2008, som du har bidratt aktivt til, er blitt anerkjent som en anbefalt artikkel. På vegne av alle oss som liker en god leksikalsk behandling av interessant stoff: Takk for innsatsen, og gratulerer med utmerkelsen. Vi håper at vi kan vente oss flere gode bidrag fra deg!? Mvh MHaugen 15. jan 2011 kl. 16:35 (CET)

Takk for det, Morten, og takk for din innsats med å kvalitetssikre artikler. Jeg har også bidratt til Middelalderens mat og drikke, men ellers har jeg nok forlatt mange halvfabrikata. Kanskje jeg med dette og et lite smiletryne på hjemmesida får inspirasjon til å være mer trofast mot alle mine oppstartsprosjekter.--SOA 16. jan 2011 kl. 12:02 (CET)

Prosjektdeltakelse[rediger kilde]

Hei SOA! Jeg tenker å starte et underprosjekt om valg og tenkte du kanskje kunne være interessert. Prosjektet ønsker å lage gode artikler om valg, valgsystemer og folkeavstemninger og vi kunne trenge din kompetanse og interesse for å gjøre at prosjektet skal få et utvidet antall artikler om valg. Jeg tenker å starte opp prosjektet om ikke lenge og hvis du ønsker å delta kan du svare under. Bli også gjerne med i utformingen av prosjektsiden som er påbegynt her. – Kristian Vangen (d) 10. mai 2011 kl. 19:20 (CEST)[svar]

Så bra! Veldig bra prosjektside - ser ut til å bli svært omfattende. Jeg kommer nok til å følge med, men nå har jeg mange prosjekter og sommeren står for døren. Det har ikke blitt så mye tid for Wikipedia de siste årene. mvh --SOA 11. mai 2011 kl. 10:44 (CEST)[svar]
Supert! Det er selvfølgelig ingen krav til aktivitet og bidragsyting, men det er hyggelig at du melder interesse. Prosjektsiden koser jeg meg med ja og jeg liker å gjøre det skikkelig. Ser frem til å samarbeide med deg når den tid kommer! – Kristian Vangen (d) 11. mai 2011 kl. 11:18 (CEST)[svar]

Hei. Jeg driver og studerer begrepet billioner i våre artikler. Det er vanskelig å holde styr på nullene. Du oppretta denne artikkelen med opplysning om reserver på 1500 milliarder kubikkmeter. Det er seinere endra til 2450 billioner. Ingen av opplysningene har referanser. Jeg prøver å finne kilder. Det opereres med litt ulike tall, men 85 Tcf (trillion cubic feet) finnes flere steder. (Kilde f.eks http://www.arabianoilandgas.com/article-4718-algeria-upturn/1/print/.) Om jeg ikke regner feil, er dette 2407 milliarder kubikkmeter, men dette er størrelser som ikke er lett å forholde seg til. Noen synspunkter? Hilsen GAD 5. jun 2011 kl. 15:14 (CEST)

Sjekk forresten om ikke iw burde går til http://en.wikipedia.org/wiki/Hassi_R%27Mel_gas_field. Går i dag til byen. GAD 5. jun 2011 kl. 15:16 (CEST)
De bruker billioner på engelsk, som på norsk betyr milliarder. Dette er anslått mengde olje i bakken og tallene vil derfor variere. Jeg bruker snl/Norsk Oljemuseum som kilde som vi kan være ganske trygge på. Takk for dine undersøkelser og betraktninger. mvh --SOA 6. jun 2011 kl. 08:25 (CEST)

Valgprosjektet har oppstart![rediger kilde]

Underprosjektets logo
Underprosjektets logo

Etter en lengre oppholdsperiode etter at prosjektet ble utformet er det meg nå en glede å invitere deg til underprosjektet om valg! Prosjektet søker å utforme og forbedre artikler som vedrører valg på både lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt nivå samt deres organisering og system. Da prosjektet er nyoppstartet er bidrag til selve prosjektet (legge inn {{Underprosjekt Valg}} på relevante diskusjonssider, diskutere utforming og bruk av prosjektet, lage stilmanualer og lignende) godt velkomne. Også tillegg til ressurser, kilder og nettsteder som brukere kan benytte for å lære om valg er også viktig å få på plass da temaet valg ofte kan bli noe omfattende og detaljert der det hjelper lite med helhetskunnskap.


Som et oppstartsprosjekt på siden av videre utforming av selve prosjektet foreslås en artikkel om Valg i Norge. Wikipedia på norsk har mange artikler om de forskjellige valgene i Norge, men et lite forklarende materiale som legger til grunn for organisering, system, typer og forhold. Det er begynt på en stilmanual for valg i område> der Norge er brukt som eksempel. Jeg (Kristian Vangen) kommer til å begynne artikkelen, og håper at flere vil bidra med sin kunnskap, for min er helt klart ikke tilstrekkelig.


Besøk gjerne også underprosjektets tilhørende sider, som fremtidig presentasjon av prosjektet, nyheter, ting du kan gjøre, vurdering, medlemssiden, diskusjonssiden, støtte og verktøy. Prosjektet ser frem til å samarbeide med deg og andre. Velkommen!

Du mottok denne meldingen fordi du står på listen over «Medlemmer» eller «Brukere som har meldt interesse». Hvis du ikke ønsker videre meldinger kan du fjerne ditt brukernavn fra listen.

Kristian Vangen (d) 22. jun 2011 kl. 16:37 (CEST)

Wright Challenge map - Norway[rediger kilde]

Do add yourself here if there are two Bokmal Derby Museum articles. Where are you?...approximately - "bokmal" has a few articles. Well done. We now have 45 editors and some recent additions in Estonian. I am hoping to present this work at Wikimania so your place on the map is particularly valued Victuallers 29. jun 2011 kl. 23:59 (CEST)

Hei! Jeg har nominert denne artikkelen for sletting. Jeg må innrømme at jeg har problemer med å forstå artikkelen - hvorfor eksisterer den og hva skal den bidra til? Jeg ser at du er en av hovedbidragsyterne og håper du kan opplyse meg om noe jeg ikke forstår her. Mvh, Bjoertvedt 17. sep 2011 kl. 11:40 (CEST)

Ingeniørgeologiske prosjekter[rediger kilde]

Jeg ser at det er noen uker siden sist du redigerte på wikipedia. Hva er tanken bak din tekst om Ingeniørgeologiske prosjekter i Norge? Kanskje jeg kan hjelpe med Ingeniørgeologi? Din tekst:

"Oljeplattformer
Se også Oljeplattform og Kategori:Oljeplattformer

Frigg CDP1, Beryl A Condeep, Brent B Condeep, Brent D Condeep, Frigg TCP2 Condeep, Statfjord A Condeep, Statfjord B Condeep, Statfjord C Condeep, Gullfaks A Condeep, Gullfaks B Condeep, Oseberg A Condeep, Gullfaks C Condeep, Draugen Condeep, Sleipner A Condeep, Troll Condeep, Heidrun TLP

Broer==
Se også Bro og Kategori:Broer i Norge

Bruingeniører er ute og vurderer situasjonen når det er flom. Ni bruer har kollapset siden 2000 som følge av flom eller ras. En person omkom da Arnevikbrua i Sør-Trøndelag kollapset under en storflom. Grunnen til at bruene kollapser, er enten at fundamentet blir ødelagt, eller at det kommer vann mot brukonstruksjonen som gjør at den faller sammen av kreftene i vannmassene.

Svinesundbrua

Tunneler==
Se også Tunnel og Veitunneler i Norge

Norge har cirka 1 500 kilometer med vei- og jernbanetunneler. Utrasninger forekommer svært sjelden, men i den ti år gamle Hanekleivtunnelen ga en sikringskonstruksjon etter den 25. desember 2006.

Rørledninger==

Rørledninger utgjør verdens største konstruksjoner når det gjelder utstrekning: Statpipe, Zeepipe, Europipe I, Norpipe, Haltenpipe, Oseberg Transport System OTS

    • Verdens lengste gassrørledning på havbunnen Franpipe
Mottageranlegg for olje og gass==

Oljeterminaler: Mongstad, Kårstø, Tjeldbergodden

Vann og sanitæranlegg==
Se også Vann-, avløp- og renovasjonsanlegg i Norge

Omfatter vannrensing til drikkevann, rensing av avløpsvann fra industri, landbruk og husholdning, rensing av kloakk. Anlegg og rørledninger ligger ofte i fjell.

Dammer==
  • I Norge finnes 330 større damanlegg i tilknytning til kraftstasjoner.
    • Storglomvassdammen demmer opp et magasin på 3,5 milliarder m3 og er verdens største steinfyllingsdam.

Kategori:Norges geologi|Ingeniørgeologiske prosjekter i Norge|Geoteknikk",Sutkas 18. sep 2011 kl. 22:05 (CEST)

Ja takk, jeg tar gjerne imot innspill og hjelp. Rediger i vei. Dere skjønner sikkert at min artikkel var ment for å samle mange tråder, men den ble for omfattende og tynn. Uansett er det høyst merkverdig hvor lite dette er omtalt i leksika og læreverk. mvh --SOA 19. sep 2011 kl. 08:01 (CEST)

Jon Vidar Bergan[rediger kilde]

Hei SOA! Du som skriver både her og på Store Norske, husk stilmanualen - at vi skriver oppføringene på en annen måte her. Vi skriver: Jon Vidar Bergan (født 19xx) er en norsk bla bla, osv. I motsetning til Store Norske, hvor de skriver: Jon Vidar Bergan (født 19xx), norsk bla bla, osv.

Mvh, Bjoertvedt 22. okt 2011 kl. 18:06 (CEST)

Dalen kapell[rediger kilde]

Viser til Wikipedia:Sletting/Dalen kapell (Hurdal). Det ser ut til at du har opprettet artikkel om dette ikke-eksisterende kapellet på SNL. Kanskje greit for SNL at det fjernes derifra også... - mvh 4ing 29. jan 2012 kl. 21:05 (CET)

Takk for det arbeidet dere har gjort med å sjekke opp dette; artikkelen er slettet. mvh --SOA 30. jan 2012 kl. 11:28 (CET)
Se også Wikipedia:Sletting/Franz Josef Weern.--Ankara 23. feb 2012 kl. 09:37 (CET)

Bitten Eriksen nominert for sletting[rediger kilde]

Hei SOA! Jeg har nominert Bitten Eriksen, en artikkel du opprettet, for sletting. Jeg ser ikke av artikkelen at det fremgår at den passer inn i Wikipedia, og ønsker derfor en diskusjon rundt artikkelen (se for øvrig Wikipedia:Relevanskriterier). Jeg har gitt min forklaring på Wikipedia:Sletting: Bitten Eriksen. På den siden er du velkommen til å ytre din mening, og husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – dine argumenter ~~~~ på slettesiden og erstatt «dine argumenter» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}. For mer informasjon, kontakt meg på min brukerdiskusjon eller les Wikipedia:Sletting. Grrahnbahr (diskusjon) 28. apr 2012 kl. 11:20 (CEST)

Jeg tok en titt etter interwikier til denne artikkelen. Er det riktig å legge til en:Kite skiing, eller er det en annen idrett? Haakon K (diskusjon) 18. mai 2012 kl. 08:51 (CEST)[svar]

Takk, jeg kom ikke på den og fant den ikke når jeg lette, kalles også bare kiting. --SOA (diskusjon) 18. mai 2012 kl. 09:41 (CEST)[svar]

Omstrukturering av artikler som mange har arbeidet med[rediger kilde]

Hei, ser at du har gjort en del arbeid på artikler relatert til terrorsaken, her er en tråd der din tilbakemelding er etterspurt: http://no.wikipedia.org/wiki/Diskusjon:Anders_Behring_Breivik#Hva_skjer.3F. Keanu (diskusjon) 10. jun 2012 kl. 23:32 (CEST)

Rettspsykiatri?[rediger kilde]

Jeg ser du har opprettet kategorien rettspsykiatri. Dette ville jeg for en måned siden synes var fine greier (dersom vi hadde et knippe artikler til kategorien), men så har jeg hørt på radio og TV sent og tidlig at det egentlig ikke finnes noen slik fagdisiplin. Jeg ser frem til en hovedartikkel til kategorien som eventuelt rydder opp i hva det er eller ikke er.Ctande (diskusjon) 13. jun 2012 kl. 18:11 (CEST)

Jeg har oversatt en artikkel fra svensk; se rettspsykiatri. Oftest omtales dette som rettsmedisin men mer presist også rettspsykiatri. Dette ser vi også nå at Den rettsmedisinske kommisjon (DRK) har en egen komite for rettspsykiatri. mvh --SOA (diskusjon) 13. jun 2012 kl. 18:14 (CEST)
OK -- ser bra ut. Unnaskyld. Ctande (diskusjon) 13. jun 2012 kl. 18:27 (CEST)
Takk. Jeg kvier meg imidlertid for å flytte mer. Det snakkes om rettsmedisinsk undersøkelse av Breivik. De siste dagene har vi imidlertid lært så mye rettspsykiatri at vi må kunne lage mange artikler. Mange begrep kan lenkes og artikleres. mvh --SOA (diskusjon) 13. jun 2012 kl. 18:31 (CEST)

etappeartikler for tour de france 2012[rediger kilde]

Hei ser du oppretter etappeartikler for Tour de France 2012. Jeg synes det er kjempeflott. Jeg legger likevell merke til at du bruker de samme tabellene for poengspurtene og fjellspurtene som dansk wp. Vil derfor gjøre deg oppmerksom på at vi her på nowp har egne maler for disse. De heter {{TourSpurt2011}} og {{TourKlatre2011}}. Disse er brukt på de øvrige etappe-artiklene til tdf2012. Det hadde derfor vært fint om du kunne gå over til å bruke disse istedenfor å bare kopiere rett fra dawp. De er dessuten mye lettere å bruke enn de manuelle tabellene dawp bruker ;) --Howie! (diskusjon) 7. jul 2012 kl. 02:20 (CEST)

Takk for disse opplysningene. Jeg har alltid hatt problemer med maler. Finnes det forresten ingen oversettelse slik at innholdet i tabeller kan overføres fra andre språkversjoner? --SOA (diskusjon) 7. jul 2012 kl. 07:38 (CEST)
Ikke hva jeg vet iallefall, og jeg har jobbet med Tour de France-artiklene siden 2010. Det er dessuten ofte ikke smart å kopiere østeuropeiske navn med andre skriftspråk enn det latinske alfabet fra andre wikier da navn kan oversettes ulikt til ulike språk. f.eks. oversettes ofte russiske navn til tider ganske ulikt til engelsk enn til norsk osv. --Howie! (diskusjon) 7. jul 2012 kl. 14:55 (CEST)

Forveksling av Larsen'er?[rediger kilde]

Det ser ut som om du for leeenge siden la inn en opplysning på siden Henry Larsen: «Han emigrerte til Canada der han var polarforsker.» Kan det være en forveksling med Henry Asbjørn Larsen [7]? Eller emigrerte begge som polarforskere til Canada...? Kimsaka (diskusjon) 23. jul 2012 kl. 14:58 (CEST)

Jeg husker ikke hvor jeg hentet den opplysningen fra, så det var greit å slette den setningen. Takk for bryderiet. --SOA (diskusjon) 25. jul 2012 kl. 15:34 (CEST)

Læringsplakaten[rediger kilde]

Hei. Jeg kom over artikkelen Læringsplakaten som du opprettet i 2008 og som ser veldig rotete ut. Kunne du tenkt deg å sett litt på den og eventuelt utvidet eller ryddet den? MVH Lillingen (diskusjon) 10. nov 2012 kl. 10:58 (CET)

Hei igjen; jeg fjernet en overskrift. mvh --SOA (diskusjon) 26. nov 2012 kl. 12:14 (CET)

Norske ekspedisjoner nominert for sletting[rediger kilde]

Hei SOA! Jeg har nominert Norske ekspedisjoner, en artikkel du opprettet, for sletting. Jeg ser ikke av artikkelen at det fremgår at den passer inn i Wikipedia, og ønsker derfor en diskusjon rundt artikkelen (se for øvrig Wikipedia:Relevanskriterier). Jeg har gitt min forklaring på Wikipedia:Sletting: Norske ekspedisjoner. På den siden er du velkommen til å ytre din mening, og husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – dine argumenter ~~~~ på slettesiden og erstatt «dine argumenter» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}. For mer informasjon, kontakt meg på min brukerdiskusjon eller les Wikipedia:Sletting. M O Haugen (diskusjon) 23. des 2012 kl. 16:20 (CET)

Liste over polfarere nominert for sletting[rediger kilde]

Hei SOA! Jeg har nominert Liste over polfarere, en artikkel du opprettet, for sletting. Jeg ser ikke av artikkelen at det fremgår at den passer inn i Wikipedia, og ønsker derfor en diskusjon rundt artikkelen (se for øvrig Wikipedia:Relevanskriterier). Jeg har gitt min forklaring på Wikipedia:Sletting: Liste over polfarere. På den siden er du velkommen til å ytre din mening, og husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – dine argumenter ~~~~ på slettesiden og erstatt «dine argumenter» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}. For mer informasjon, kontakt meg på min brukerdiskusjon eller les Wikipedia:Sletting. M O Haugen (diskusjon) 27. des 2012 kl. 12:06 (CET)

Hei. Basert på tysk og engelsk wp kan det virke som om olefiner og Alkener er det samme. Gjelder det også norsk, og bør i så fall Olefin flettes inn i Alkener? Eller burde man kanskje endre Olefin så den svarer til sv:Olefin (textilfiber)? Mvh. --Wikijens (diskusjon) 30. apr 2013 kl. 17:13 (CEST)

Nei, det er riktig som det står på nb:wp. --SOA (diskusjon) 30. apr 2013 kl. 21:19 (CEST)

Morn,

nå er det litt oppmerksomhet rundt noen formuleringer i artikkelen. Og de er dine. http://no.wikipedia.org/w/index.php?title=Ludwig_Wittgenstein&oldid=2400826 og setningen -

"I enkelte kretser er han tilnærmet helgenerklært[trenger referanse], og wittgensteinstudier og -utgivelser er i dag en egen filosofisk genre. Andre har vært mer likegyldige eller kritiske til hans idéer og personlighet[trenger referanse]."

- er gjenstand for undring på diskusjonsiden. Bli gjerne med.--Andrez1 (diskusjon) 1. mai 2013 kl. 21:55 (CEST)[svar]

Morn,

takk for meldingen. Jeg ser at artikkelen er kort og at enkelte formuleringer er uheldige. De beste ville være å fylle på mer om hans filosofi. mvh --SOA (diskusjon) 2. mai 2013 kl. 08:55 (CEST)[svar]

Kan du være snill å se på Reactive attachment disorder som du har laget. Det har kommet flere reaksjoner fra publikum på at den er uoversatt. Jeg klarer ikke å gjøre noe med den for jeg fant ikke ut hvor teksten kom fra og den var en blanding av engelsk og norsk. Egentlig tenkte jeg først at den burde slettes, men håper inderlig at du klarer å gjøre noe med den siden dette faktisk er en diagnose om enn veldig sjelden. --Stallo (diskusjon) 11. mai 2013 kl. 23:01 (CEST)[svar]

Takk for din henvendelse. Artikkelen er oversatt fra engelsk wikipedia. Det sto igjen litt helt på slutten som nå er oversatt. --SOA (diskusjon) 12. mai 2013 kl. 17:48 (CEST)[svar]

Askers historie nominert for sletting[rediger kilde]

Hei SOA! Jeg har nominert Askers historie, en artikkel du opprettet, for sletting. Siden har stått som en nær innholdsløs artikkeldisposisjon i 5 år, og jeg ønsker derfor en diskusjon rundt artikkelen og en eventuell fletting. Jeg har gitt min forklaring på Wikipedia:Sletting: Askers historie. Mvh Ooo86 (diskusjon) 25. aug 2013 kl. 22:56 (CEST)

Kategori:Gode artikler[rediger kilde]

Hei SOA. Det foregår for tiden en diskusjon på Tinget om Kategori:Gode artikler og som bidragsyterAntarktis-prosjektet ville jeg bare informere om det i tilfelle du har noen synspunkter som ikke er kommet godt nok frem i diskusjonen. Ps. Denne melding er også sendt til andre i samme prosjekt. Mvh Migrant (diskusjon) 7. okt. 2013 kl. 17:23 (CEST)[svar]

Wikipedia Academy 2013[rediger kilde]

Hei ! Jeg håper å se deg på årets wikipedia Academy som arrangeres lørdag 14. desember på Arkitekturmuseet i Oslo. Styret har forespurt mange enkeltpersoner om programønsker, og forespurt hele nettsamfunnet gjennom innlegg på ting og torg. Vi har utfra dette lagt opp til et variert program med mange tema som forhåpentlig treffer wikipedianere. Vi skal se nærmere på, og diskutere, Wikidata, Visual Editor, botproduksjon, bruk av frie kartdata, kultursamarbeidet, wikipedianere som er utplassert i institusjoner, og vi skal få en presentasjon av den mye omtalte artikkelen om The decline of Wikipedia. Blant mange spennende foredragsholdere har vi hentet flere fra interne Wikipedia-rekker, men også eksterne foredragsholdere som vil rette sine blikk på Wikipedia utenfra. Det blir premiering av Årets wikipedianer og av vinnerne i Wiki Loves Monuments 2013. Etter akademiet går vi rett videre til årets Julebord, på Gamle Rådhus. Se det varierte programmet her. Lørdag 14. desember kan du treffe dine kolleger på Norges største kunnskapsdugnad! Vennlig hilsen, Bjoertvedt (diskusjon) 16. nov. 2013 kl. 01:31 (CET)[svar]

Hei. Denne artikkelen oprettet du i 2007, men vi har også artikkelen Yrkesskolenes og lærlingenes interesseorganisasjon. Jeg tror ditt artikkelnavn er det riktige, men den andre artikkelen er eldst, lengst og har mest komplisert historikk. Den enkleste måten å flette dem, tror jeg er at du fletter over eventuelle opplysinger som mangler i den andre artikkelen, og deretter får vi en administrator til å slette "din" artikkel og flytte den andre dit. Slik skulle riktige bidragsytere bli kreditert i historikken (for å være helt nøyaktig måtte vel også Bruker:Efloean flette inn sitt bidrag i den andre artikkelen). Hva tror du? --Wikijens (diskusjon) 27. mar. 2014 kl. 23:10 (CET)[svar]

Harald Kværner nominert for sletting[rediger kilde]

Hei SOA! Jeg har nominert Harald Kværner, en artikkel du opprettet, for sletting. Jeg ser ikke av artikkelen at det fremgår at den passer inn i Wikipedia, og ønsker derfor en diskusjon rundt artikkelen (se for øvrig Wikipedia:Relevanskriterier). Jeg har gitt min forklaring på Wikipedia:Sletting: Harald Kværner. På den siden er du velkommen til å ytre din mening, og husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – Sett inn dine argumenter her ~~~~ på slettesiden og erstatt «Sett inn dine argumenter her» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}. For mer informasjon, kontakt meg på min brukerdiskusjon eller les Wikipedia:Sletting. Asav (diskusjon) 14. nov. 2014 kl. 15:32 (CET)[svar]


Wikimedia Norges julebord[rediger kilde]

Tradisjonen tro blir Wikimedia Norges julebord også i år avholdt i andre etasje på Gamle Rådhus i Oslo, og det skjer 8. desember kl 18.00. Det blir premiering av vinnerne av Wiki Loves Monuments, og styret vil i tillegg markere valget av Årets Wikipedianer.

Det er valg mellom pinnekjøtt og lutefisk på Gamle Rådhus, og prisen for juletallerken per person er kr 400 for ikke-medlemmer, og kroner 200 for medlemmer. Drikke betales av hver enkelt. Påmelding kan skje innen 23. november enten ved å bruke skjemaet her (innlogget), eller ved å sende en mail til erlend@wikimedia.no.

Husk å oppgi navn og ønsket meny. Betaling skjer enten på forhånd (konto 1503 08 00866) eller kontant ved ankomst på Gamle Rådhus.

Med vennlig hilsen, Bjoertvedt (diskusjon) 14. nov. 2014 kl. 16:19 (CET)[svar]

Jan Holm nominert for sletting[rediger kilde]

Hei SOA! Jeg har nominert Jan Holm, en artikkel du opprettet, for sletting. Jeg ser ikke av artikkelen at det fremgår at den passer inn i Wikipedia, og ønsker derfor en diskusjon rundt artikkelen (se for øvrig Wikipedia:Relevanskriterier). Jeg har gitt min forklaring på Wikipedia:Sletting: Jan Holm. På den siden er du velkommen til å ytre din mening, og husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – Sett inn dine argumenter her ~~~~ på slettesiden og erstatt «Sett inn dine argumenter her» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}. For mer informasjon, kontakt meg på min brukerdiskusjon eller les Wikipedia:Sletting. Asav (diskusjon) 31. jan. 2015 kl. 10:42 (CET)[svar]

Bussruter i Bærum nominert for sletting[rediger kilde]

Hei SOA! Jeg har nominert Bussruter i Bærum, en artikkel du opprettet, for sletting. Jeg ser ikke av artikkelen at det fremgår at den passer inn i Wikipedia, og ønsker derfor en diskusjon rundt artikkelen (se for øvrig Wikipedia:Relevanskriterier). Jeg har gitt min forklaring på Wikipedia:Sletting: Bussruter i Bærum. På den siden er du velkommen til å ytre din mening, og husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – Sett inn dine argumenter her ~~~~ på slettesiden og erstatt «Sett inn dine argumenter her» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}. For mer informasjon, kontakt meg på min brukerdiskusjon eller les Wikipedia:Sletting. Bare informerer om at Bruker:Bergenga / Brukerdiskusjon:Bergenga har slettenominert en artikkel som du opprettet 13. januar 2008. Mvh Migrant (diskusjon) 23. feb. 2015 kl. 22:21 (CET)[svar]

Liv Rosmer Fisknes nominert for sletting[rediger kilde]

Hei SOA! Jeg har nominert Liv Rosmer Fisknes, en artikkel du opprettet, for sletting. Jeg ser ikke av artikkelen at det fremgår at den passer inn i Wikipedia, og ønsker derfor en diskusjon rundt artikkelen (se for øvrig Wikipedia:Relevanskriterier). Jeg har gitt min forklaring på Wikipedia:Sletting: Liv Rosmer Fisknes. På den siden er du velkommen til å ytre din mening, og husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – Sett inn dine argumenter her ~~~~ på slettesiden og erstatt «Sett inn dine argumenter her» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}. For mer informasjon, kontakt meg på min brukerdiskusjon eller les Wikipedia:Sletting. Ooo86 (diskusjon) 25. mar. 2015 kl. 12:22 (CET)[svar]

Sakkyndig psykolog[rediger kilde]

Hei. Hva tror du om å flette opplysningene inn i avsnittet Sakkyndig#Sakkyndig psykolog eller psykiater og deretter omgjøre Sakkyndig psykolog til omdirigering? --Wikijens (diskusjon) 6. jan. 2016 kl. 13:20 (CET)[svar]

Ja det er nok fornuftig. Takk for henvendelse. --SOA (diskusjon) 6. jan. 2016 kl. 21:14 (CET)[svar]

Hei! Aasapaaske har et prosjekt i samarbeid med Vitenparken i Ås. De har kontakta Wikimedia Norge for å få i gang et prosjekt om å skrive om planter o.l. som mangler artikkel eller har mangelfull dekning på Wikipedia. Siden du er medlem i underprosjektet for organismer lurte jeg på om du også kunne være interessert i å være med på dette prosjektet, siden det er en del overlapp mellom dem. I forbindelse med dette vil folk fra Vitenparken skrive artikler, så de vil muligens trenge litt snill veiledning for å få ting til å få riktig wikiformat og lignende. Om du er interessert kan du gjerne skrive deg på lista. Jon Harald Søby (diskusjon) 9. feb. 2016 kl. 15:02 (CET)[svar]

Hei. Går dette løpet fremdeles? Tenkte å prøve en kort oppdatering av artikkelen, men spør heller deg som kanskje vet mer om temaet. --Wikijens (diskusjon) 19. mar. 2016 kl. 00:05 (CET)[svar]

Hei! Ja, Amundsen race lever i beste velgående :-)

Tom Bache-Wiig nominert for sletting[rediger kilde]

Hei SOA! Jeg har nominert Tom Bache-Wiig, en artikkel du opprettet, for sletting. Jeg ser ikke av artikkelen at det fremgår at den passer inn i Wikipedia, og ønsker derfor en diskusjon rundt artikkelen (se for øvrig Wikipedia:Relevanskriterier). Jeg har gitt min forklaring på Wikipedia:Sletting: Tom Bache-Wiig. På den siden er du velkommen til å ytre din mening, og husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – Sett inn dine argumenter her ~~~~ på slettesiden og erstatt «Sett inn dine argumenter her» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}. For mer informasjon, kontakt meg på min brukerdiskusjon eller les Wikipedia:Sletting. Telaneo (Diskusjonsside) 23. mai 2016 kl. 14:12 (CEST)[svar]

En stjerne til deg![rediger kilde]

Den overgrodde stjerna
Litt sent men, takk for mange flotte bidrag! — Jeblad 14. nov. 2016 kl. 13:00 (CET)[svar]

Tusen takk! Det har vært interessant å arbeide med alle de ulike og for meg både nye og kjente temaer i det raskt voksende leksinoet. Dette usignerte innlegget ble skrevet av SOA (diskusjon · bidrag) 14. nov. 2016 kl. 13:51‎ (Husk å signere dine innlegg!)

Hei. Dette er en artikkel du opprettet for mange år siden. Jeg lette raskt etter noen referanser til denne, og så i den forbindelse at f.eks. Alkunne har en artikkel Teaterslaget om et annet teaterslag. Jeg lurte derfor på om det ikke var like greit at vi omdirigerer Teaterslaget til Teaterslag, hvor slaget fra 1856 er nevnt sammen med flere andre. Det var jo uansett en veldig kort artikkel som dekkes helt av det som står i Teaterslag samt i avsnittet Christiania Theater#Teaterslaget i 1856. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 6. feb. 2017 kl. 11:36 (CET)[svar]

Enig. Dette usignerte innlegget ble skrevet av SOA (diskusjon · bidrag) 6. feb. 2017 kl. 13:48 (Husk å signere dine innlegg!)
Fint, da har jeg omdirigert Teaterslaget og også laget en omdirigering fra Teaterslaget i 1856. --Wikijens (diskusjon) 6. feb. 2017 kl. 13:55 (CET)[svar]

Elektrisk innretning nominert for sletting[rediger kilde]

Hei SOA! Jeg har nominert Elektrisk innretning, en artikkel du opprettet, for sletting. Jeg ser ikke av artikkelen at det fremgår at den passer inn i Wikipedia, og ønsker derfor en diskusjon rundt artikkelen (se for øvrig Wikipedia:Relevanskriterier). Jeg har gitt min forklaring på Wikipedia:Sletting: Elektrisk innretning. På den siden er du velkommen til å ytre din mening, og husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – Sett inn dine argumenter her ~~~~ på slettesiden og erstatt «Sett inn dine argumenter her» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}. For mer informasjon, kontakt meg på min brukerdiskusjon eller les Wikipedia:Sletting. BjørnN (diskusjon) 13. mar. 2017 kl. 18:35 (CET)[svar]

Ytterelektron og valenselektron[rediger kilde]

Hei. Er ytterelektron og valenselektron ulike ting, eller beskriver de det samme og bør slås sammen? Mvh. --Wikijens (diskusjon) 30. mar. 2017 kl. 12:55 (CEST)[svar]

Det er nok det samme, ja. --SOA (diskusjon) 31. mar. 2017 kl. 09:16 (CEST)[svar]
Takk. Da har jeg omdirigert ytterelektron til valenselektron. Vet ikke om det er noe av stoffet som burde ha vært med over, men det ligger i det minste i historikken. --Wikijens (diskusjon) 31. mar. 2017 kl. 16:41 (CEST)[svar]

Cyanamid[rediger kilde]

Hei. Er det som beskrives i vår artikkel Hydrogencyanamid det samme som en:Cyanamide? Jeg ser at den engelske artikkelen er lenket til fr:Cyanamide hydrogène, så tenkte kanskje forleddet hydrogen- var underforstått. Det finnes også en en:Calcium cyanamide. Vår Kalsiumcyanamid og også Cyanamid omdirigeres imidlertid til Frank-Caro-prosessen. Virker det fornuftig? Håper du kan hjelpe med litt oppklaring. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 1. apr. 2017 kl. 21:43 (CEST)[svar]

Organiske forbindelser er så tallrike at forenklede navn er vanlig. Den enkleste cyanamid har hydrogen, som kan erstattes av andre anioner som f.eks. kalsium. Disse forbindelsene utgjør en gruppe, men de er ikke like. --SOA (diskusjon) 3. apr. 2017 kl. 07:46 (CEST)[svar]

Hei. Har du noen innspill til Wikipedia:Sletting/322 (tall)? Jeg prøver å finne noen hensiktsmessige kriterier for hvilke tall som skal ha egen artikkel. Jeg regner med at det ikke holder at noe bare er et tall. Det vil i prinsippet åpne for teoretisk uendelig antall artikler, bare begrenset av hvor mange noen «gidder» å lage. Skulle noen slippe løs en bot for å lage standard tallartikler, kan det jo strengt tatt bli millioner. Jeg heller derfor mot en litt streng begrensning. Det må være noe med tallet utover det helt banale, partall/oddetall og hva som kommer før og etter. Jeg kunne tenke meg at slikt som 0–9 bør ha artikkel, som egne sifre i vårt tallsystem. Også kanskje 12, 16, 20 og diverse andre som kan fungere som grunnenhet i ulike systemer eller som av annen grunn har interesse. Og kanskje 10, 50, 100, 500, 1000 som enheter for romernes tallsystem. Dessuten enkelte tall som har spesielle matematiske egenskaper. Og sikkert noen andre ting jeg ikke har tenkt på. Men altså at det ikke holder at 322 er et partall og kommer etter 321. Hva mener du om saken? Kom gjerne med innspill i slettediskusjonen. Selvom den kun gjelder den ene konkrete artikkelen, kan et praktisk eksempel ofte føre til at noen prinsipielle tanker kommer frem. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 16. apr. 2017 kl. 19:16 (CEST)[svar]

Fotballiga[rediger kilde]

Hei. Hva tror du om å flytte Fotballiga til det mere generelle liga (sport) og omskrive litt, og så lenke den sammen med andre språk i d:Q623109? Mvh. --Wikijens (diskusjon) 4. jul. 2017 kl. 12:56 (CEST)[svar]

Ja det høres fornuftig ut :-) --SOA (diskusjon) 4. jul. 2017 kl. 15:16 (CEST)[svar]
Da har jeg flyttet, omarbeidet litt og iw-lenket. Den er jo veldig kort. Har du kanskje noe du kan tilføye? Mvh. --Wikijens (diskusjon) 4. jul. 2017 kl. 15:36 (CEST)[svar]

Fletting[rediger kilde]

Hei. Hva sier du til å flette inn artikkelen Forvaring av Anders Behring Breivik i Rettssaken mot Anders Behring Breivik, slik Bruker:Orland foreslår? Kan ikke det hele bare klippes og limes inn som et eget avsnitt etter Rettssaken mot Anders Behring Breivik#Dom? Mvh. --Wikijens (diskusjon) 7. jul. 2017 kl. 14:25 (CEST)[svar]

Klart det går helt fint :-) det er lurt å redigere artikler etter en stund da mange detaljer etterhvert får mindre interesse. --SOA (diskusjon) 8. jul. 2017 kl. 07:39 (CEST)[svar]
Supert. Vil du gjøre det, så blir du kreditert i historikken? Tror det bare er å klippe og lime inn dette, eventuell pussing kan jo gjøres etterpå hvis noen ønsker. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 8. jul. 2017 kl. 10:39 (CEST)[svar]
Da har jeg kopiert over slik at Forvaring-artikkelen kan slettes. Jeg synes det blir bra. Takk for tipset. --SOA (diskusjon) 8. jul. 2017 kl. 14:09 (CEST)[svar]
Supert. Det ser veldig bra ut! Kanskje Bruker:Orland kan slette den overflødige artikkelen? --Wikijens (diskusjon) 8. jul. 2017 kl. 15:35 (CEST)[svar]

Acetalplast[rediger kilde]

Hei. Vet du om Acetalplast er det samme som en:Polyoxymethylene, og de dermed kan iw-kobles? Mvh. --Wikijens (diskusjon) 15. sep. 2017 kl. 09:08 (CEST)[svar]

Hei igjen! Det er nok det samme, ja. --SOA (diskusjon) 15. sep. 2017 kl. 11:35 (CEST)[svar]
Takk for svar. Da har jeg iw-koblet dem. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 25. sep. 2017 kl. 14:26 (CEST)[svar]

Grunnvannsreservoar nominert for sletting[rediger kilde]

Hei SOA! Jeg har nominert Grunnvannsreservoar, en artikkel du opprettet, for sletting. Jeg ser ikke av artikkelen at det fremgår at den passer inn i Wikipedia, og ønsker derfor en diskusjon rundt artikkelen (se for øvrig Wikipedia:Relevanskriterier). Jeg har gitt min forklaring på Wikipedia:Sletting: Grunnvannsreservoar. På den siden er du velkommen til å ytre din mening, og husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – Sett inn dine argumenter her ~~~~ på slettesiden og erstatt «Sett inn dine argumenter her» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}. For mer informasjon, kontakt meg på min brukerdiskusjon eller les Wikipedia:Sletting. TorbjørnS (ʦ) 18. nov. 2017 kl. 06:00 (CET)[svar]

Liste over ledere ved universiteter og høyskoler i USA nominert for sletting[rediger kilde]

Hei SOA! Jeg har nominert Liste over ledere ved universiteter og høyskoler i USA, en artikkel du opprettet, for sletting. Jeg ser ikke av artikkelen at det fremgår at den passer inn i Wikipedia, og ønsker derfor en diskusjon rundt artikkelen (se for øvrig Wikipedia:Relevanskriterier). Jeg har gitt min forklaring på Wikipedia:Sletting: Liste over ledere ved universiteter og høyskoler i USA. På den siden er du velkommen til å ytre din mening, og husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – Sett inn dine argumenter her ~~~~ på slettesiden og erstatt «Sett inn dine argumenter her» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}. For mer informasjon, kontakt meg på min brukerdiskusjon eller les Wikipedia:Sletting. 4ing (diskusjon) 23. apr. 2018 kl. 10:51 (CEST)[svar]

Trenger hjelp med å få den Norske Wikivoyage godkjent og åpnet på no.wikivoyage.org[rediger kilde]

Hei. Jeg har begynt å lagge en norsk versjon av Wikivoyage i Wikimedia Incubator (jeg synes dette er en god ide fordi vi nordmenn elsker å reise). Vennligst hjelp meg å få den Norske Wikivoyage godkjent og lansert på no.wikivoyage.org ved å skrive en artikle eller to på norsk om de reisedestinasjoner du er mest interessert i (Wikimedia vil godkjenne og åpne den Norske Wikivoyage på no.wikivoyage.org bare hvis flere personer er involvert i å skrive artikler). Jeg bestemte meg for å sende deg denne meldingen fordi jeg så at du er en av de mest produktive wikipedianere på den norske Wikipedia (jeg forstår om du foretrekker å skrive Wikipedia-artikler ... men hvis det er mulig, vennligst hjelp med å skriv en artikkel eller to på den norske Wikivoyage). WikiJunkie (diskusjon) 10. jun. 2018 kl. 20:02 (CEST)[svar]

Rådgivning nominert for sletting[rediger kilde]

Hei SOA! Jeg har nominert Rådgivning, en artikkel du opprettet, for sletting. Jeg ser ikke av artikkelen at det fremgår at den passer inn i Wikipedia, og ønsker derfor en diskusjon rundt artikkelen (se for øvrig Wikipedia:Relevanskriterier). Jeg har gitt min forklaring på Wikipedia:Sletting: Rådgivning. På den siden er du velkommen til å ytre din mening, og husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – Sett inn dine argumenter her ~~~~ på slettesiden og erstatt «Sett inn dine argumenter her» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}. For mer informasjon, kontakt meg på min brukerdiskusjon eller les Wikipedia:Sletting. Vennlig hilsen Erik d.y. 28. jan. 2019 kl. 17:54 (CET)[svar]

Ole P. Røkke[rediger kilde]

Hei! Et spørsmål som er off-wiki, men som kan ha relevans for dine arbeider med slektshistorie, og som jeg håper du kan hjelpe meg med: Jeg sitter med et lokalhistorisk prosjekt som angår partipolitikken på Skatval i gamle dager – med vekt på tiden rundt forfatningsstriden i 1880-årene og frem til den første verdenskrig. På Skatval var Høyre og Venstre nokså jevnbyrdige, noe en stor del av prosjektet handler om å finne årsakene til, ettersom det skiller Skatval fra mange andre bygder i Nord-Trøndelag, hvor Venstre var enerådende. Generelt så har jeg kunnet påvise en sterk sammenheng med legmannsbevegelsen. I mitt materiale har jeg en Ole P. Røkke som satt i Nedre Stjørdalen herredsstyre 1899–1901, deretter Skatval herredsstyre 1902–1904, for Høyre. Jeg har så langt ikke lyktes å verifisere sikkert hvem dette er. Min antagelse er at det er Ole Petersen Røkke i Utistun. Han har jo også flere sønner som er politisk engasjerte, dog som venstremenn. Vet du noe om hans eventuelle politiske eller religiøse aktiviteter som kan bidra til å bekrefte eller avkrefte at dette er den Ole P. Røkke som jeg leter etter? Erik F. 29. apr. 2019 kl. 00:14 (CEST)[svar]

Hei!

Det står ingenting om politisk tilhørighet i slektsboka. Jeg antar at person var viktigere enn parti den gang. I den gamle slektsboka Folket Mitt står det dog at denne familien var skoleflinke. Dessuten vet vi at de var driftige folk som ble selveiere på denne tiden. Mange av etterkommerne tok videre utdannelse til lærere eller prester. SOA (diskusjon) 29. apr. 2019 kl. 13:53 (CEST)[svar]

Ingen tvil om at person og de nære tingene var viktigst. Da, som nå, får en kanskje si. Jeg tenkte kanskje mer på en henvisning til at også far i huset hadde vært med i styre og stell. Men det er helt riktig som du sier, så da legger jeg til grunn at det er den samme Ole P. Røkke og henviser til Folket mitt. Erik F. 29. apr. 2019 kl. 14:48 (CEST)[svar]

Norsk skisport nominert for sletting[rediger kilde]

Hei SOA! Jeg har nominert Norsk skisport, en artikkel du opprettet, for sletting. Jeg ser ikke av artikkelen at det fremgår at den passer inn i Wikipedia, og ønsker derfor en diskusjon rundt artikkelen (se for øvrig Wikipedia:Relevanskriterier). Jeg har gitt min forklaring på Wikipedia:Sletting: Norsk skisport. På den siden er du velkommen til å ytre din mening, og husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – Sett inn dine argumenter her ~~~~ på slettesiden og erstatt «Sett inn dine argumenter her» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}. For mer informasjon, kontakt meg på min brukerdiskusjon eller les Wikipedia:Sletting. Vennlig hilsen Erik d.y. 6. jun. 2019 kl. 22:04 (CEST)[svar]

Verdens orgasmedag nominert for sletting[rediger kilde]

Hei SOA! Ezzex har nominert Verdens orgasmedag, en artikkel du opprettet, for sletting. Ezzex ser ikke av artikkelen at det fremgår at den passer inn i Wikipedia, og ønsker derfor en diskusjon rundt artikkelen (se for øvrig Wikipedia:Relevanskriterier). Ezzex har gitt sin forklaring på Wikipedia:Sletting: Verdens orgasmedag. På den siden er du velkommen til å ytre din mening, og husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – Sett inn dine argumenter her ~~~~ på slettesiden og erstatt «Sett inn dine argumenter her» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}. For mer informasjon, kontakt Ezzex på dennes brukerdiskusjon eller les Wikipedia:Sletting. Vennlig hilsen --193.157.183.3 8. okt. 2019 kl. 16:30 (CEST)[svar]

Global Boundary Stratotype Section and Point[rediger kilde]

Hei SOA, ser at du har vært aktiv med forskjellige artikler innenfor realfag, og har fått inntrykk at geologi kanskje er ditt sterkeste felt? Kunne du tenkt deg å sett over artikkelen Global Boundary Stratotype Section and Point som jeg nettopp har oversatt? Det er flere ord og begreper jeg har dårlig greie på, f.eks. faunale stadier. Jeg er usikker på om jeg har brukt riktig ord, selv om jeg tror jeg forstår hva som menes. Vennlig hilsen --Frankemann (diskusjon) 5. jan. 2020 kl. 21:07 (CET)[svar]

Hei! Jeg har lest gjennom artikkelen og synes den ser grei ut. Bra jobba! Vanligvis kaller vi slike sjikt for merkelag eller -horisonter, men her beskrives dette formelt. --SOA (diskusjon) 6. jan. 2020 kl. 07:51 (CET)[svar]

Bernt Austgulen nominert for sletting[rediger kilde]

Hei SOA! Jeg har nominert Bernt Austgulen, en artikkel du opprettet, for sletting. Jeg ser ikke av artikkelen at det fremgår at den passer inn i Wikipedia, og ønsker derfor en diskusjon rundt artikkelen (se for øvrig Wikipedia:Relevanskriterier). Jeg har gitt min forklaring på Wikipedia:Sletting: Bernt Austgulen. På den siden er du velkommen til å ytre din mening, og husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – Sett inn dine argumenter her ~~~~ på slettesiden og erstatt «Sett inn dine argumenter her» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}. For mer informasjon, kontakt meg på min brukerdiskusjon eller les Wikipedia:Sletting. Vennlig hilsen Erik d.y. 22. apr. 2020 kl. 16:52 (CEST)[svar]

Liste over bankran og bankranere nominert for sletting[rediger kilde]

Hei SOA! Jeg har nominert Liste over bankran og bankranere, en artikkel du opprettet, for sletting. Jeg ser ikke av artikkelen at det fremgår at den passer inn i Wikipedia, og ønsker derfor en diskusjon rundt artikkelen (se for øvrig Wikipedia:Relevanskriterier). Jeg har gitt min forklaring på Wikipedia:Sletting: Liste over bankran og bankranere. På den siden er du velkommen til å ytre din mening, og husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – Sett inn dine argumenter her ~~~~ på slettesiden og erstatt «Sett inn dine argumenter her» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}. For mer informasjon, kontakt meg på min brukerdiskusjon eller les Wikipedia:Sletting. Vennlig hilsen Erik d.y. 13. aug. 2020 kl. 19:15 (CEST)[svar]

Liste over digitale bibliotek nominert for sletting[rediger kilde]

Hei SOA! Jeg har nominert Liste over digitale bibliotek, en artikkel du opprettet, for sletting. Jeg ser ikke av artikkelen at det fremgår at den passer inn i Wikipedia, og ønsker derfor en diskusjon rundt artikkelen (se for øvrig Wikipedia:Relevanskriterier). Jeg har gitt min forklaring på Wikipedia:Sletting: Liste over digitale bibliotek. På den siden er du velkommen til å ytre din mening, og husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – Sett inn dine argumenter her ~~~~ på slettesiden og erstatt «Sett inn dine argumenter her» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}. For mer informasjon, kontakt meg på min brukerdiskusjon eller les Wikipedia:Sletting. M O Haugen (diskusjon) 5. nov. 2020 kl. 15:58 (CET)[svar]

Liste over bedrifter i Bærum nominert for sletting[rediger kilde]

Hei SOA! Jeg har nominert Liste over bedrifter i Bærum, en artikkel du opprettet, for sletting. Jeg ser ikke av artikkelen at det fremgår at den passer inn i Wikipedia, og ønsker derfor en diskusjon rundt artikkelen (se for øvrig Wikipedia:Relevanskriterier). Jeg har gitt min forklaring på Wikipedia:Sletting: Liste over bedrifter i Bærum. På den siden er du velkommen til å ytre din mening, og husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – Sett inn dine argumenter her ~~~~ på slettesiden og erstatt «Sett inn dine argumenter her» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}. For mer informasjon, kontakt meg på min brukerdiskusjon eller les Wikipedia:Sletting. Avilena (diskusjon) 18. des. 2021 kl. 09:25 (CET)[svar]

Inger-Marie Haaland nominert for sletting[rediger kilde]

Hei, SOA! Jeg så du har opprettet artikkelen Inger-Marie Haaland. På Wikipedia er det en del krav en artikkel må oppfylle, blant de viktigste er WP:IKKE og WP:R. Jeg har lest gjennom artikkelen din og kommet til den konklusjon at den ikke er egnet for Wikipedia. Det er mulig jeg tar feil, så jeg har startet en diskusjon på Wikipedia:Sletting/Inger-Marie Haaland om hvorvidt artikkelen skal slettes. På den siden står min begrunnelse, og du og andre Wikipedia-brukere er velkommen til å ytre sin mening. Husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – Sett inn dine argumenter her ~~~~ på slettesiden og erstatt «Sett inn dine argumenter her» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}.

For mer informasjon, kontakt meg på min brukerdiskusjon eller les Wikipedia:Sletting. Asav (diskusjon) 27. mar. 2022 kl. 14:34 (CEST)[svar]

Liste over havnebyer ved Nordsjøen nominert for sletting[rediger kilde]

Hei, SOA! Jeg så du har opprettet artikkelen Liste over havnebyer ved Nordsjøen. På Wikipedia er det en del krav en artikkel må oppfylle, blant de viktigste er WP:IKKE og WP:R. Jeg har lest gjennom artikkelen din og kommet til den konklusjon at den ikke er egnet for Wikipedia. Det er mulig jeg tar feil, så jeg har startet en diskusjon på Wikipedia:Sletting/Liste over havnebyer ved Nordsjøen om hvorvidt artikkelen skal slettes. På den siden står min begrunnelse, og du og andre Wikipedia-brukere er velkommen til å ytre sin mening. Husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – Sett inn dine argumenter her ~~~~ på slettesiden og erstatt «Sett inn dine argumenter her» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}.

For mer informasjon, kontakt meg på min brukerdiskusjon eller les Wikipedia:Sletting. M O Haugen (diskusjon) 15. mai 2022 kl. 09:41 (CEST)[svar]

Highland[rediger kilde]

Hei, det er mulig du var bidragsyter til artikkelen Highland for lenge siden. Under emnet Geologi er det en referanse som ikke gir mye mening ved at det ikke er lagt ved en litteraturliste: "McKirdy et al (2007) op cit pages 124-31." Bruken av op cit er anbefalt ikke å bruke, mener jeg å ha lest på engelsk Wikipedia. Jeg har søkt på "McKirdy et al (2007)", men det kommer opp minst tre ulike publikasjoner... Kan du tenke det å forsøke å finne den korrekte publikasjonen, eventuelt å bytte referansen med en annen? Finn Bjørklid (diskusjon) 11. okt. 2022 kl. 13:00 (CEST)[svar]

Du kan glemme henvendelsen, jeg fant den under Skottlands geologi. --Finn Bjørklid (diskusjon) 11. okt. 2022 kl. 13:35 (CEST)[svar]

Cathrine Spigseth nominert for sletting[rediger kilde]

Hei, SOA! Jeg så du har opprettet artikkelen Cathrine Spigseth. På Wikipedia er det en del krav en artikkel må oppfylle, blant de viktigste er WP:IKKE og WP:R. Jeg har lest gjennom artikkelen din og kommet til den konklusjon at den ikke er egnet for Wikipedia. Det er mulig jeg tar feil, så jeg har startet en diskusjon på Wikipedia:Sletting/Cathrine Spigseth om hvorvidt artikkelen skal slettes. På den siden står min begrunnelse, og du og andre Wikipedia-brukere er velkommen til å ytre sin mening. Husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – Sett inn dine argumenter her ~~~~ på slettesiden og erstatt «Sett inn dine argumenter her» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}.

For mer informasjon, kontakt meg på min brukerdiskusjon eller les Wikipedia:Sletting. ///Mvh. 1000mm (diskusjon) 19. mar. 2023 kl. 21:06 (CET)[svar]