Brukerdiskusjon:Pérez

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hei og velkommen! Legg gjerne igjen en beskjed her om du skulle ha en kommentar å komme med eller om det er noe du lurer på :)

Interwiki[rediger kilde]

Hei. Når du oppretter artikler hadde det hjulpet mye om du også kan legge inn interwiki der det finnes. Dersom du legger inn en lenke til artikkel på et annet språk som er lenket videre, kan jeg automatisk legge lenker til nonn,da,sv,en,de,fr,nl,pt og it wikipedia. Det tjener alle parter på. —Helland 8. jul 2007 kl. 17:57 (CEST)

Torrevieja - befolkning mv.[rediger kilde]

Jeg er usikker på hvilket tall som er naturlig å legge til grunn (gjelder også artikler for Rojales, Benijofar, Orihuela og Guardamar), ettersom jeg tror også deltidsinnbyggere/personer som eier eiendom, er inkludert i 'Padron' tallet som de lokale myndighetene opererer med.

I tillegg eksisterer det en stor særlig britisk, men også skandinavisk befolkning som ikke er registrert i Padron. Endel har nemlig organisert eiendommene sine som selskaper, og leier ut, og er dermed ikke registrert som fastboende.

Tidligere ville kanskje tallet på beboere med Residencia være det naturlige å legge til grunn; til tross for at de aller fleste utlendinger registrert i 'Padron', ikke engang har søkt Residencia (oppholdstillatelse for personer som er bosatt i mer enn 6 mnd, avskaffet i mars 2007).

---

Det som er helt klart, er at myndighetene i Torrevieja forsøker å 'overdrive' problemene i 'storbyen' for å få flere nasjonale og europeiske midler. Når deg gjelder referansen til El Pais, er det bare å kjøre artikkelen gjennom bablefish så ser man hva problemet er, det refereres til 'innskrevne i byens eiendoms- og boligregisgter' og ikke befolkning.

Forvirrende? Ja, i høyeste grad.

Jrv73 15. jul 2007 kl. 16:39 (CEST)

Flytting av språkartikler[rediger kilde]

Flytting av språkartikler som Komorisk språk til Komorisk introduserer en tvetydighet. Dette har tidligere vært diskutert i forbindelse med engelsk språk. Helt tilsvarende så er en norsk oljeplattform en oljeplattform med norsk eierskap, ikke en oljeplattform som omtales på norsk. — Jeblad 19. jul 2007 kl. 00:44 (CEST)

Den siste skjønte jeg ikke helt. Men når det gjelder komorisk, gjorde jeg bare det samme som jeg har sett er blitt gjort på blant annet baskisk. Så jeg antok at det var OK. Komorisk slik den står idag, medfører det et problem? Alexanderkg 19. jul 2007 kl. 00:48 (CEST)
Flyttingen av baskisk er etter min mening feil. Denne og ligende artikler er feilaktig plassert på begreper som tilhører omtale av egenskaper ved en folkegruppe og ikke språket. Språkartikkelen er en av mange egenskaper som på denne måten blir plassert som en hovedoppføring. Det er baskisk språk, baskisk kultur, baskisk musikk, baskisk mat, osv. — Jeblad 19. jul 2007 kl. 00:52 (CEST)
Jeg mener ikke det medfører noe problem sånn sett. Av den årsak at en bruker som skriver inn f.eks. "spansk" i søkerboksen, er på jakt etter informasjon om akkurat "spansk". Ikke noe annet. Hadde han/hun vært interessert i f.eks. spansk musikk eller spansk mat, ja, så hadde han/hun skrevet det. Kort sagt mener jeg brukervennligheten i dette tilfellet bør gå foran logikken. Alexanderkg 19. jul 2007 kl. 00:56 (CEST)
Skriver noen inn spansk så er det fordi personen søker etter spanske forhold i sin allminnelighet. — Jeblad 19. jul 2007 kl. 01:10 (CEST)
Nei, jeg tror de er på jakt etter spansk, det spanske språket. Ville jeg hatt informasjon om spanske forhold, ville jeg søkt på Spania, ikke bare skrevet inn spansk. Og om jeg nå hadde skrevet inn spansk, så ville det ligget en liten merknad øverst i artikkelen som viste meg videre til spanske forhold. Alexanderkg 19. jul 2007 kl. 01:15 (CEST)
Spansk bør være en pekerside til likeverdige artikler, på lik linje med baskisk og komorisk. Det er ikke opplagt at det er språk på en slik oppføring. — Jeblad 19. jul 2007 kl. 01:18 (CEST)
Jeg synes det er like bra å ha språkartikler under «spansk», «italiensk» o.l. og har en notis på toppen, som å ha en pekerside. Vi må ikke være så korrekte hele tiden. Alexanderkg 19. jul 2007 kl. 01:25 (CEST)
Vi bør være konsekvente og konsistente. Ikke ha en kurs som en søtvannsmatros... Noorse 19. jul 2007 kl. 01:27 (CEST)

¡España![rediger kilde]

¡Hola! ¿Estarás en España? ¡He estado en españa también! Hace muy buen tiempo. Og mer gidder jeg ikke å skrive på spansk. Fint vær, litt overskyet i morges, men ellers fint. Varmt om natten, ikke så mye mygg. Man må løpe på stranden hvis man er barbent for å ikke brenne av deg føttene. Skal du være en måned? Jeg var bare en uke!! Du får ha en god ferie! — H92 (d/t · b/c · @) 4. aug 2007 kl. 23:08 (CEST)

¡Sí que estoy en España! Llegué el domingo, fuimos en avion por la madrugada y ya estamos :) Vale, ¿dónde estábais vosotros? Vi er i Torrevieja :) Det var ganske mye mygg i fjor, har ikke merka saa mye til det ennaa. Har 35 grader. Vi var paa stranda idag, varmt :) Faar praktisert litt spansk ogsaa. Fortsatt god ferie til deg ogsaa ;p Alexanderkg, 07. august 2007. (Hvor ble det av tildene paa tastaturet?)
Tildene er på Ctrl+Alt+4 tror jeg. (Gidder ikke snakke mer spansk, men du er flink!) Vi var i Fuengirola, like ved Málaga. Veeeldig deilig! Men nå er det ok vær her hjemme og da! — H92 (d/t · b/c · @) 7. aug 2007 kl. 01:37 (CEST)

Hei, du lenket til Turisme i Bulgaria under Mal:Nye. Jeg synes at det er (litt for) mange røde lenker i artikkelen nå, men siden du lenket den opp, så regner jeg med at du arbeider med hurtigtogsfart for å blå'e de røde lenkene!? Ha en trivelig kveld! Mvh --MHaugen 9. sep 2007 kl. 19:04 (CEST)

Det skal jeg fikse, vet du! Ha en fortsatt god søndagskveld Alexanderkg 9. sep 2007 kl. 19:05 (CEST)

... Esperanto som morsmål.......???? Med undrende hilsen --MHaugen 15. sep 2007 kl. 13:16 (CEST)

Jepp, man regner med at omlag 2000-3000 mennesker idag har esperanto som morsmål. Disse har som regel foreldre som er esperantister og bor i et hjem hvor esperanto brukes :) Alexanderkg 15. sep 2007 kl. 17:12 (CEST)
Ja, du store verden - da lærte jeg noe i dag også. Det må i tilfelle skrives mer utdypende inn i artikkelen, og ikke minst dokumenteres på sedvanlig vis. Mvh --MHaugen 15. sep 2007 kl. 19:13 (CEST)
Det er allerde fastsatt i definisjon av esperantobrukere. Alexanderkg 15. sep 2007 kl. 20:57 (CEST)
Hei, igjen. Sorry, men det kreves nok mer: For det første må esperanto være primærspråk/dagligspråk i hjemmet for at det skal kunne betegnes som morsmål (det er slett ikke nok at begge foreldrene kan språket); og for det andre trenger vi referanser.
En annen sak: kan du se på om de to artiklene kan flettes sammen? Mvh --MHaugen 15. sep 2007 kl. 21:08 (CEST)
"For det første må esperanto være primærspråk/dagligspråk i hjemmet for at det skal kunne betegnes som morsmål". Hva mener du? Har jeg hevda noe annet? Eller er du som nettopp lurte på om noe som morsmålbrukere av esperanto i det hele tatt finnes, egentlig en ekspert på emnet? :) Alexanderkg 15. sep 2007 kl. 21:43 (CEST)
Det (jeg oppfattet at) du skrev, var at noen «har det som morsmål, da begge foreldrene kan språket». Det jeg reagerte på var at ordet «da» fremsto som et synonym for fordi/ettersom, altså at det siste leddet i setningen framstilles som et bevis for det første. Nei, jeg er ikke ekspert på esperanto - eller på definisjoner av morsmål - eller hva det var du lurte på om jeg var ekspert i; faget mitt er å lese tekster på norsk (og andre språk) og forsøke å formidle en mening ut av dem. Og det at to foreldre behersker et språk, er ikke det samme som at det er et morsmål. Derfor ba jeg om dokumentasjon, og jeg ser at du har lagt den ut i artikkelen Esperanto som morsmål, og at du har justert anslaget ned fra omlag 2000 til mellom 200 og 2000. Fin innsats. Du fortjener honnør for ryddig redigering, god dokumentasjon og stigende presisjon. Mvh --MHaugen 15. sep 2007 kl. 23:05 (CEST)
Takk Alexanderkg 16. sep 2007 kl. 00:08 (CEST)

Takk Alexanderkg![rediger kilde]

Takk for velkomsthilsen, Alexanderkg!

Nei da, jeg skal ikke nøle med å spørre. Takk igjen!

--CAD 17. sep 2007 kl. 17:03 (CEST)

Bare hyggelig, vet du! Alexanderkg 21. sep 2007 kl. 14:05 (CEST)
Jeg slenger meg på her og takker for velkomsten. Jeg prøver å finne kategorier til de to artiklene jeg har skrevet så langt, men det er en fryktelig lang liste.Clutterbuck

Har du glemt denne, eller vil forandringene inntreffe snart Finn Rindahl 5. okt 2007 kl. 10:47 (CEST)

Jeg har begynt på og skrevet ganske mye av en ny artikkel om Spania, men da artikkelkonkurransen ble lansert gikk jeg over til et annet prosjekt i og med at Spania-artikkelen fra før var for lang til å være med. Jeg skal begynne på en ny stor artikkel etter artikkelkonkurransen, men ikke helt sikker på om det blir om Spania ;) Alexanderkg 5. okt 2007 kl. 13:31 (CEST)
Godt godt, jeg surrer litt med Spanias geografi for tiden, om jeg kommer noen vil jo den og Kjetils Spanias historie være til litt hjelp. Finn Rindahl 5. okt 2007 kl. 14:24 (CEST)

La stå i et døgn[rediger kilde]

La avgjorte slettediskusjoner stå i ett døgn, ref. [1]. det skal være mulig for andre å få med seg det som er avgjort på slettesiden. nsaa 6. nov 2007 kl. 22:04 (CET)

Artikkelkonkurranse og Portugisisk[rediger kilde]

Gratulerer! Portugisisk-artikkelen har blitt meget bra og utfyllende med ca. 5735 ord (skreiv feil)! Hilsen Bruker:Jannizz.

Dæven, du har virkelig lagt deg i selen med denne. Snoddy 30. nov 2007 kl. 18:42 (CET)
Hehe, takk Alexanderkg 30. nov 2007 kl. 21:22 (CET)

Mattetentamen[rediger kilde]

Hva er Tetra? Marcus 15. des 2007 kl. 12:27 (CET)

Ok. Du kan svare her altså. Fjerner overskriften på siden min, du kan fjerne denne også, bare ville spørre deg og du har ikke lagt inn mailen din. Why not? Marcus 16. des 2007 kl. 17:37 (CET)
Mailen er lagt inn den. Se under "kontakt". Alexanderkg 16. des 2007 kl. 18:48 (CET)

Hei! Jeg ser i den siden at du har laget 386 sider. Der hadde du nok feil! ;) For med Skugga-Baldur nå nettopp har du nådd 400 artikler! Gratulerer ;) — H92 OOOO (d/t · b/c · @) 21. des 2007 kl. 22:39 (CET)

Heisann! Snublet over denne og lurte på om den står under feil navn. I hele artikkelen står det at albumet heter An Ånswer Can Be Found, ser samtidig at den svwiki skriver med Å mens enwiki skriver med A. Antar at du vet hva som er riktig. mvh Reinhard Heydt 26. des 2007 kl. 11:46 (CET)

Portugisisk som anbefalt artikkel?[rediger kilde]

Hei! Jeg tror portugisisk er klar for å nomineres som anbefalt, hva synes du om det? Jon Harald Søby 30. des 2007 kl. 17:09 (CET)

Oi, så gøy Det hadde jo vært kjempefint :D Alexanderkg 30. des 2007 kl. 18:26 (CET)
Hmm, hvorfor denne? Hadde tenkt til å nominere den nå, men nå må vi vel vente litt for å se på respons der først... Jon Harald Søby 30. des 2007 kl. 19:17 (CET)
Fordi jeg ikke var sikker på om den var god nok :) Hvis den er så god at den kan nomineres, er det ikke bare til å fjerne den fra Artikkelsamarbeid? Alexanderkg 30. des 2007 kl. 20:17 (CET)
Juryens vurdering tatt i betraktning, så bør dne kanskje nomineres som utmerket. Men kanskje vi skal vente et par uker, slik at viraken har lagt seg. Mgh --MHaugen 22. jan 2008 kl. 09:08 (CET)

Jeg har nå foreslått artikkelen som utmerka. Jon Harald Søby 4. feb 2008 kl. 18:40 (CET)

XUs hovedkvarter[rediger kilde]

Hei, du har skrevet følgende på artikkelen om XU:

«XU hadde sitt hovedkvarter i Tøihusgaten 45 i Gamlebyen i Fredrikstad.»

Kan imidlertid ikke se noen referanse for det og det er ukjent for meg - selv om jeg overhodet ikke er noen ekspert på XU. Fint om du ser på det og finner noe som underbygger det. mvh - Ulf Larsen 13. jan 2008 kl. 19:02 (CET)

Hei! Ta en titt på Tøihusgaten 45. Alexanderkg 13. jan 2008 kl. 21:48 (CET)
Jeg tror ikke selve XUs hovedkvarter var der, dels var det, såvidt jeg vet i Oslo og dels var det desentralisert og/eller i Sverige. Men at deler av XUs virksomhet har blitt drevet derfra kan godt være tilfelle. mvh - Ulf Larsen 14. jan 2008 kl. 06:27 (CET)

Gratulerer![rediger kilde]

Gratulerer med ungdomsseieren i artikkelkonkurransen! En fullt fortjent æresbevisning etter grundig og utmerket arbeid! Guaca 22. jan 2008 kl. 08:19 (CET)

Gratulerer fra meg også, dette er et storverk fra en som er 14 år! Johannes Kaasa 22. jan 2008 kl. 09:00 (CET)
Gratulerer! Jannizz (d) 22. jan 2008 kl. 10:13 (CET).

Har lest artikkelen din i ro og fred, og kost meg skikkelig. Gratulerer med ungdoms-seieren! Datt av noen faguttrykk, men det gjør ikke noe når stoffet er så interessant og språket så lesevennlig. Hilsen Helge Høifødt 22. jan 2008 kl. 17:50 (CET)

Gratulerer! ;) — H92 OOOO (d/t · b/c · @) 22. jan 2008 kl. 18:00 (CET)
Gratulerer fra meg også. Vennlig hilsen --Jarvin 22. jan 2008 kl. 18:25 (CET)
Gratulerer! Godt jobbet, hilsen tidligere Unge Høyre og Europeisk ungdommsmann fra Sola! --129.177.45.59 23. jan 2008 kl. 00:56 (CET)
Oisann, så nettopp at konkurranse resultatet var kjent. Gratulerer som verdig vinner. --Halvard 23. jan 2008 kl. 01:40 (CET)
En forsenket gratulasjon fra et annet Unge Høyre-medlem her også :) Men, si meg, hvor i all verden fikk du alle de faktaene fra, mye lesing? :) — Erik (d · b · @) 24. jan 2008 kl. 23:24 (CET)
Litteratur og oversettelse :)
Tusen takk forresten alle sammen !! Alexanderkg 25. jan 2008 kl. 15:01 (CET)

Canem, germanum og rationem[rediger kilde]

Hei Alexanderkg. Aller først vil jeg tilslutte meg til ovenstående gratulasjonsliste: Artikkelen din er overbevisende, og førsteplassen velfortjent! Jeg lurte bare på én liten ting, som du kanskje kunne endre for å gjøre artikkelen enda bedre. Jeg stusset på de følgende setningene i avsnittet «Latin og andre romanske språk»:

«Latinske endelser som -anem, -anum og -onem ble til -ão i det fleste tilfeller. Eksempelvis ser vi latins canem, germanum og rationem som på moderne portugisisk heter cão, irmão og razão, med cães, irmãos og razões som flertallsformer.»

Her bruker du litt merkelige former av de latinske ordene; hund og fornuft står i akkusativ, mens germansk står i nøytrum. Det siste gjør ikke så mye, men jeg skjønner ikke hvorfor du bruker akkusativ istedenfor nominativ. Jeg hadde opprinnelig tenkt simpelthen å endre på dette. Men det funker ikke siden ordene brukes som eksempler på latinske ord som slutter på «-anem», «-anum» eller «-onem». Hvis man erstatter dem med canis, germanus og ratio, så stemmer jo ikke det mer. Jeg kan ingenting om portugisisk, så jeg vet ikke hvordan man best løser dette. Jeg kommer i farta ikke på et eneste latinsk substantiv som slutter på «-em» i nominativ overhode. Så kanskje det var en grunn til at du brukte akkusativ? I så fall lurer jeg på om den bør forklares. Men i grunnen er det bare et spørsmål. Det er ikke sikkert konklusjonen blir at noe må endres i det hele tatt. Hilsen, Hanno 27. jan 2008 kl. 13:54 (CET)

Først og fremst tusen takk for ros :) Som det framgår av teksten ble endelsene -anem, -anum og -onem til -ão på portugisisk. -ão er altså akkusativsendelse. Denne sammenfaller idag med nominativsendelsen, i og med at portugisiske substanstiv ikke bøyes etter kasus. Grunnen til at de latinske ordene står i akkusativ er nettopp at eksempelet ikke ville stemmet overens med faktasetningen om ordene hadde stått i nominativ. Håper det var litt oppklarende. Alexanderkg 27. jan 2008 kl. 14:29 (CET)

Ok, takk for svaret. Høres unektelig rart ut at et språk danner sine nominativformer fra de opprinnelige akkusativene. Men nå handler ikke språk om logikk heller... I hvert fall virker det som om avsnittet kan stå som det er. Hilsen, Hanno 29. jan 2008 kl. 20:38 (CET)

Tipping[rediger kilde]

Vet ikke om du husker det, men den 27. august i fjor tippa du på hvilken dato Wikipedia ville runde 150 000 artikler. Du tippa at vi ville nå målet den 5. februar, noe som nesten viste seg å stemme. Du var i alle tilfeller den som var nærmest korrekt tipping (se her). Sånn rent utover min lille kommentar, ligger det vel ikke an til noen premie, men du kan jo få lov å hovere litt? MVH OPus- (mld, film) 30. jan 2008 kl. 10:35 (CET)

Aha, så gøy Alexanderkg 30. jan 2008 kl. 17:51 (CET)

Språkprosjektets nyhetsbrev[rediger kilde]

språkprosjektets nyhetsbrev
Første utgave, 18. februar 2008
D
D
a jeg starta underprosjektet for språk 26. november 2006 var det totalt fem anbefalte artikler relatert til språk. Siden den tid er det tilkommet fem nye anbefalte språkrelaterte artikler, og tre utmerkede, og det er over 280 artikler om enkeltspråk som er dekket av underprosjektet, samt flere andre.

Den første utmerkede språkartikkelen var Svensk, oversatt fra nettopp svensk av undertegnede (Jon Harald Søby), og kom så sent som i desember 2007. Tett etter, i januar 2008, kom Akkadisk, som var oversatt fra svensk og tysk – med det beste fra begge utgaver, selvsagt – av Haakon K, som er lingvistikkstudent ved Universidad Veracruzana i Xalapa, Mexico. Den siste, Portugisisk, ble skrevet av fjorten år gamle Alexanderkg fra Stavanger. Den artikkelen ble utmerka 17. februar 2008, men ikke før den hadde vunnet ungdomskategorien i Wikipedias store artikkelkonkurranse for 2007. Fra juryens omtale heter det: «Artikkelen er velskrevet og omfattende, og dekker alle vesentlige aspekter ved dette viktige språket, som utbredelse, dialekter, historie, ordforråd, fonologi og grammatikk. Artikkelforfatteren viser ikke bare en imponerende formidlingsevne, men har også strukturert artikkelen godt, integrert tabeller og kart og utstyrt den med en grundig referanse- og pekerliste. Det taler til artikkelens fordel at enkelte viktige aspekter er utdypet i egne artikler, som er skrevet av samme bidragsyter.» Et formidabelt arbeid, med andre ord.

Det langsiktige målet for språkprosjektet er å gjøre hver eneste språkrelaterte artikkel til en utmerka artikkel. Dette er et meget idealistisk mål, i likhet med og i tråd med Wikipedias mål – å gi alle verdens mennesker all verdens informasjon på sitt eget språk. Dette målet er ikke noe vi kan sette en tidsramme for, så det er derfor en del delmål i prosjektet. Det første delmålet var for desember 2006, og gikk ut på å få opp en god infoboks for språk (den vi hadde før var meget dårlig), noe som ble oppnådd. Et annet mål var å rydde opp i artiklene som ble laga av Agtbot, som hadde oppretta mange knøttsmå språkartikler. Alle disse artiklene ble også fiksa, og redda fra substubbdøden – dog mange fortsatt kunne trenge en god del utvidelse.

Det var to hovedmål for 2007: Det ene var å opprette artikler for alle offisielle språk, noe som er nesten fullstendig oppnådd. Det mangler to artikler for språk i selvstendige nasjoner, nemlig nordlig sotho, offisielt i Sør-Afrika, og tok pisin, offisielt på Papua Ny-Guinea. Det andre målet var å ha tjue ekstra anbefalte eller utmerkede språkartikler. Dette målet ble ikke oppnådd, siden det bare tilkom åtte artikler til sammen i løpet av året. Men jeg føler likevel at det har vært relativt suksessfylt.

I februar 2007 ble Tysk den første samarbeidsartikkelen for prosjektet. Målet var at den skulle bli anbefalt, og at vi så skulle velge en ny artikkel som skulle få samme behandling. Artikkelen er blitt endret tildels kraftig siden den ble samarbeidsartikkel; den er meget god på det historiske og samfunnsmessige, men heller svak på det språkvitenskapelige. Om vi skal fortsette å ha en samarbeidsartikkel gjenstår å se.

Det er ikke satt opp noen delmål for 2008 enda. Men et hett tips er at det hittil i år er tilkommet én utmerka artikkel per måned (én i januar, én i februar), i tillegg til en anbefalt artikkel i januar. Et mål kan derfor være å få minst én anbefalt eller utmerka artikkel per måned i hele år – ikke helt uoverkommelig. Andre forslag til delmål kan skrives inn på Wikipedia-diskusjon:Underprosjekter/Språk.

Jeg vil til slutt gjerne takke alle prosjektets medlemmer med innsatsen de har lagt inn hittil – det er ingen tvil om at Wikipedias dekning av språk hadde vært mange ganger dårligere uten den innsatsen. Tusen takk!



Stjerne i margen![rediger kilde]

Stjerne i margen for utfyldende arbeid, særlig innen språk! — Erik, 21. mai 2008

Imponert over ditt arbeid, så jeg tenkte jeg like så godt kunne gi deg en stjerne i margen (du har jo ikke fått noen allerede, pussig nok)! Når jeg sier arbeidet ditt refererer jeg særlig til språkrelaterte artikler, f. eks. portugisisk Erik, 21. mai 2008 kl. 20:23 (CEST)[svar]

Takk, det varmet skikkelig Alexanderkg 22. mai 2008 kl. 18:58 (CEST)[svar]
Det er bra Erik,
Siden Alternativ rock er Alternativ musikk-prosjektets dugnad og er det gjennom sommerferien. Hvis du er i imot dette diskuter dette på diskusjonssiden. For mer info, besøk prosjektsiden.

Superunknown 19. jun 2008 kl. 12:58 (CEST)

Hvorfor skal man ikke synligjøre at streiken, i alle fall delvis (streik i Oslo fortsatt), er over i denne artikkelen? Mvh. Marius2 4. jun 2008 kl. 18:51 (CEST)

Så ikke at du hadde gjort det før nå.... Marius2 4. jun 2008 kl. 18:57 (CEST)
Det er helt i orden :) Du forstår, jeg trykket på omgjør-knappen for å endre på oppbygningen, ikke for å fjerne helt det du allerede hadde lagt inn ;) Alexanderkg 4. jun 2008 kl. 22:02 (CEST)

Kunne du ha oppdatert denne artikkelen? Den er noe utdatert ser det ut til. Se også gjerne diskusjonen på Tinget Wikipedia:Tinget#Fotnotes.C3.B8let_igjen. Se der hvordan man kan legge inn fotnoter som gjør teksten litt lettere å oppdatere for folk som ikke er så kjent med wikisyntaks. nsaa 24. jun 2008 kl. 00:18 (CEST)

Det skal jeg gjøre. Jeg tar også en titt på diskusjonen på Tinget. Mvh Alexanderkg 24. jun 2008 kl. 01:30 (CEST)

Til din orientering, så kan ikke svømmere legges både i Kategori:Spanske svømmere og Kategori:Katalanske svømmere, da det vil være dobbeltkategorisering, noe som er uønsket. Såvidt meg bekjent er det ingen andre som er kategorisert etter geografiske områder i et land, og det er da ikke nødvendig å gjøre det med Spania heller. Spanske svømmere holder lenger, og så får det heller stå geografisk område i artiklene om personene. Laaknor 17. aug 2008 kl. 16:26 (CEST)

Jeg er ikke enig. For det første er katalanerne en egen nasjon. For det andre er det langt fra alle katalanere som er spanske. Jeg kan dessverre ikke se noe problem i å ha en kategori:katalanere og ha kategori:katalanske svømmere som en underkategori. Alexanderkg 17. aug 2008 kl. 16:29 (CEST)
Vel som du selv sier: Ikke alle katalanere er spanske - likevel har du satt opp kategorien som en underkategori til spanske svømmere - noe som da blir feil. Og jeg er uenig i deg når det gjelder at Catalonia er en egen nasjon, den er en av mange regioner i Spania, på samme måte som Tyskland og USA er delt opp i mange delstater. Det gjør dem ikke til en egen nasjon. Laaknor 17. aug 2008 kl. 17:15 (CEST)
Hva du mener eller ikke mener - etter loven er katalanerne en egen nasjon (og jeg har bodd der så tro meg :-) ). Men da foreslår jeg følgende løsning, vi sletter kategorien katalanske svømmere og greier oss med en kategori katalanere. Alexanderkg 17. aug 2008 kl. 17:23 (CEST)
Den har jeg ingenting i mot, for det gjør vi allerede (Kategori:Personer fra Vestfold). Laaknor 17. aug 2008 kl. 17:35 (CEST)

Kategorirekkefølge[rediger kilde]

Hei! Når du skriver biografier, kan du huske på å legge fødsels- og dødskategorier (f.eks: Kategori:Fødsler i 1950) sist, og ikke først? Da slipper andre å rette det etterpå. Orjanlothe 19. aug 2008 kl. 03:37 (CEST)

Jeg kan godt gjøre det hvis det er praksis, men jeg har aldri sett at det har stått noen plass at det skal være sånn? Alexanderkg 19. aug 2008 kl. 17:07 (CEST)
Hei!, ikke jeg heller, kan bare referere til Guaca, som stadig vekk påpeker dette.
Orjanlothe 19. aug 2008 kl. 18:22 (CEST)
Se Hjelp:Kategorier#Rekkefølge på kategoriene. — Jóna Þórunn 20. aug 2008 kl. 20:58 (CEST)

Flaggmaler[rediger kilde]

Hei. Holder på å legge inn en del informasjon og resultater i fra OL i Beijing. I den forbindelse så er det noen flagg som ikke kommer frem når jeg angir nasjonalitet. Hvordan får jeg laget de malene? Gjelder blant annet for Malaysia (mal:MAS). cocu 20. aug 2008 kl. 20:08 (CEST)

Hei!, de riktige flaggmalene finner du her: Wikipedia:Maler/Flagg Malaysia (mal:MYS) Orjanlothe 20. aug 2008 kl. 20:55 (CEST)


Egenreklame[rediger kilde]

Gratulerer med dagen! Harry Wad 4. sep 2008 kl. 21:12 (CEST)

Sant, det: Gratulerer! H92 (d · b · @) 4. sep 2008 kl. 21:26 (CEST)
Tusen takk:D Det var ikke meningen å reklamere sånn for meg selv, men jeg tenkte at det kunne være litt gøy å få dele litt wikikake, istedenfor å holde den for meg selv Perez del Toro 4. sep 2008 kl. 21:53 (CEST)
¡Feliz cumple! Y gracias por el pastelito :) Haakon K 4. sep 2008 kl. 23:51 (CEST)

Underprosjekt rock[rediger kilde]

Først, ja du kan ta over prosjekte hvis du vil. Jeg har gjort alt jeg kan for prosjekte. Jeg har hatt nok med og ta vare på den engelske versjonen av prosjekte, så bare gjør ditt. Superunknown 6. sep 2008 kl. 13:08 (CEST)

Lyst på tilgang til flere verktøy?[rediger kilde]

Ser du har masse redigeringer og er aktiv litt overalt. Lyst på mer tilganger? Laaknor 6. sep 2008 kl. 23:03 (CEST)

Ja, jeg har lyst på tilgangen. Perez del Toro 6. sep 2008 kl. 23:33 (CEST)
Done. Good luck, og husk å spørre om du er usikker ;) Laaknor 6. sep 2008 kl. 23:36 (CEST)
Takk, jeg skal ikke nøle med å spørre om det blir nødvendig :) Perez del Toro 6. sep 2008 kl. 23:47 (CEST)

Depresjoner[rediger kilde]

Hei. Ville bare gjøre oppmerksom på at "depression" på engelsk i forbindelse med meteorologi oversettes til "lavtrykk" på norsk. Har rettet i endel artikler i det siste, særlig i Hanna, Ike og oversikt over stormer. Broboman 8. sep 2008 kl. 10:18 (CEST)

Bare så at du satte den meldingen på RHCP siden "Jeg har nå begynt å oversette den engelske artikkelen til norsk. Dagens artikkel vil bli erstattet med en ny noen uker fram i tid. " i 2007 og senere added du Mal:Forandringer vil inntreffe, men du har ikke redigert på siden det, Spørsmålet er, kan jeg ta den bort? Superunknown 8. sep 2008 kl. 22:27 (CEST)

Nei, artikkelen er fortsatt under oversetting. Jeg innser nå at jeg kanskje heller burde skrevet «måneder» enn «uker», men den vil bli erstattet senere:) Perez del Toro 9. sep 2008 kl. 16:15 (CEST)
Det går bra. Superunknown 9. sep 2008 kl. 21:19 (CEST)

Heisann, et par småting om artikkelen «din»: 1) jeg la inn {{Wiktionary2|Kategori:Portugisisk}} ved eksterne lenker, i ordbokseksjonen. Blir det riktig plassering, tror du? Og 2) Det er veldig mange eksterne lenker, kanskje det hadde vært bedre å organisere dem i to spalter? Mvh. Mewasul (d) 29. okt 2008 kl. 21:40 (CET)

Ja, den er helt riktig plassert. Spalter kan fungere, jeg vet ikke om det vil se mer ryddig ut, men gjør gjerne et forsøk. Perez del Toro 30. okt 2008 kl. 22:06 (CET)

Apeldoorn[rediger kilde]

Hei, ser at du opprettet artikkelen - har du flere referanser? Jeg har bare tekst-tv her, og nyheter på de nederlandske kanalene. Ville egentlig lagt {{trenger referanse}} på sjåførens navn, har ikke hørt det i media her. Har du referanser? Dronningens tale burde også vært nevnt, men jeg synes at fjernsyn er en for dårlig referanse. noorse 1. mai 2009 kl. 00:19 (CEST)[svar]

Fint du fikset det, jeg oppdaterte den nettopp. Trist, det her. noorse 1. mai 2009 kl. 15:32 (CEST)[svar]
Ingen årsak, det. Flott at du oppdaterer den. Virkelig en tragisk sak. Perez 1. mai 2009 kl. 21:00 (CEST)[svar]

Krystallkule[rediger kilde]

WP er ikke en krystallkule, derfor skriver vi heller ikke om hva mulig/kanskje kommer til å skje i fremtiden (jfr. Eurovision Song Contest 2010 - Land som har varslet mulig tilbaketrekking). KEN 22. mai 2009 kl. 15:19 (CEST)[svar]

Makedonia har varslet at det vurderer å trekke seg tilbake fra konkurransen og det er fakta. Perez 22. mai 2009 kl. 15:27 (CEST)[svar]
Ja, men vi vet ikke om de gjør det eller ei. KEN 22. mai 2009 kl. 15:39 (CEST)[svar]
Nei, men artikkelen hevder heller ikke at det kommer til å gjøre det, bare at Makedonia vurderer å boikotte konkurransen som følge av stemmesystemet. Jeg kan ikke forstå at det ikke skulle være relevant? Det er med i så si alle de andre språkversjonene av artikkelen. Perez 22. mai 2009 kl. 23:34 (CEST)[svar]
Vel, kapitteloverskriften sier det meste: «Land som har varslet mulig tilbaketrekking». Det er en spekualsjon. Vi spekulerer ikke. Når de bestemmer seg at de trekker seg så kan det skrives. Se ellers lenken som jeg postet som refererer til reglene på WP på norsk and dette. KEN 23. mai 2009 kl. 00:15 (CEST)[svar]

Hei. Jeg ser du oppretter en del artikler av denne typen. Hva tror du om å lage en mal, f. eks Mal:ESCFlagg som inneholder noe sånt som {{Flagg|{{{1}}}}} [[{{{1}}} i Eurovision Song Contest|{{{1}}}]]? Hvis man da i alle artiklene om Eurovision bytter ut flaggmalene med denne malen, skulle man få lenker av typen Belarus’ flagg Hviterussland i stedet for lenker til selve landet (lenke til selve landet vil uansett fortsatt eksistere ved direkte trykk på flaggikonet). Et lignende system bør man vel også kunne få til f. eks. for fotballandslag. Hva tror du? Wikijens 28. mai 2009 kl. 14:35 (CEST)[svar]

Det høres ut som en veldig god idé. Jeg så at det hadde noe av det på enwiki. Jeg er dessverre ikke så god på maler, mens hvis du vet hvordan man gjør det, så er det bare å gå igang Perez 28. mai 2009 kl. 14:53 (CEST)[svar]
Ok. Er heller ingen malekspert, men prøver den varianten jeg har skissert og deretter å bytte lenker på en av de gamle utgavene, f. eks Eurovision Song Contest 1958. Hvis det ser ut til å fungere greit, fortsetter jeg med å bytte ut. Wikijens 28. mai 2009 kl. 14:57 (CEST)[svar]
Jeg har nå opprettet malen og skiftet ut i de to artiklene Hviterussland i Eurovision Song Contest og Eurovision Song Contest 1958. (Sistnevnte har kun røde lenker). Hvis det virker ok, skifter jeg etterhvert ut også i de andre artiklene. Wikijens 28. mai 2009 kl. 15:05 (CEST)[svar]

Språkprosjektets nyhetsbrev[rediger kilde]

språkprosjektets nyhetsbrev
Andre utgave, 18. november 2009
D
D
et har gått godt over ett år siden det første nyhetsbrevet, så det er på tide med en oppdatering. Det er nå seks språkrelaterte utmerka artikler, tretten anbefalte artikler, samt ei god liste og én god portal. Portal:Språk er den første – og hittil eneste – gode portalen på bokmåls-Wikipedia.

Jeg har gjort noen mindre endringer på underprosjektsida – jeg har fjerna samarbeidsartikkelen, som det ikke har skjedd noe spesielt med siden den blei valgt i 2007. Det er imidlertid mulig at vi valgte feil framgangsmåte der – når man har ett tema som samarbeidsprosjekt fram til det temaet er «godt nok» er det nok fort gjort å bli lei, så kanskje vi heller burde ha én samarbeidsartikkel per måned, og bytte uavhengig av hvor bra den er dekka. Kommenter gjerne.

I tillegg til dette har jeg oppretta en seksjon kalt «Pågående prosjekter», hvor man kan skrive om man jobber med en språkartikkel (eller en artikkelsuite). Det er selvsagt ingen tvang – tanken bak er at man skal kunne få tilbakemeldinger fra andre prosjektdeltakere, og flagge artikler slik at man slipper eventuelt dobbeltarbeid, selv om det er usannsynlig.

Dersom noen har noen ideer eller forslag til hva vi kan gjøre for å bedre kvaliteten på språkartikler ytterligere, er det bare å diskutere i vei.



Thats the official name - please make this one to the official lemma. Its useless to translate names like this.

I am writing to you as i cannot do it myself and you seem to be involved in this topic. --Eingangskontrolle 13. mar 2011 kl. 14:19 (CET)

Hei. Flyttet nettopp denne til aksentuert form, men ser i ettertid at det er blandet praksis blant iw-lenkene og at spansk wp ikke har aksent. Har du noen formening? Har jo intrykk av at de er mere restriktive med aksenter i Sør-Amerika, men har ikke helt oversikt over hvordan reglene/praksis er. Mvh. --Wikijens (diskusjon) 29. apr. 2014 kl. 12:42 (CEST)[svar]

Kan du hjelpa med å oppdatera kommune-lista på sida for Hordaland? ...eller skal den stå sånn for historisk verdi? https://no.wikipedia.org/w/index.php?title=Hordaland&veaction=edit&section=11 PS! Eg er ikkje flink nok til å få inn rette detaljar, rett grafikk, etc. i tabellen, der.