Brukerdiskusjon:Nbo-HS

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Nbo-HS arkiv 2009-09-18

Søk i NB digitals bøker[rediger kilde]

Jeg har laget et grensesnitt for å søke i alle bøkene Nasjonalbiblioteket har digitalisert. For øyeblikket er det ca. 25.000 som kan leses på skjerm overalt i Norge, 7.500 som kan lastes ned som PDF og litt over 50.000 som kan leses på skjerm i Nasjonalbibliotekets lokaler. Lenke til søk: http://www.sundaune.no/nb Nbo-HS 17. mar 2010 kl. 10:46 (CET)

Bedre lenker til fulltekstversjoner[rediger kilde]

Det er nå klart at alle verk utgitt før 1880 automatisk regnes som falt i det fri (det vil si at man regner med at opphavsmannen har vært død i mer enn 70 år). Jeg er i gang med å forbedre søkene i forfatterartikler, og har oppdaget at man får til dels dramatisk flere treff hos våre eldste forfattere som utgav en del før 1880. Nbo-HS 18. sep 2009 kl. 09:56 (CEST)

Dugnaden du foreslo[rediger kilde]

Hei, du foreslo en dugnad for lenge siden, Wikipedia:Dugnadskontor/Lenker til fulltekstbøker fra 1890- og 1990-tallet, jeg driver å rydder på dugnadssiden og lurte på om den kunne arkiveres, siden det har skjedd ganske lite på den. mvh Profoss 8. nov 2009 kl. 01:55 (CET)

Ikke noe problem - det var uansett et prosjekt som er vanskelig å måle fremdriften i, så selv om det nok har blitt lenket en hel del (blant annet har jeg gjort mye selv) så kan den godt arkiveres, ja. Takk skal du ha! Nbo-HS 9. nov 2009 kl. 09:49 (CET)

Redigeringsforklaringer[rediger kilde]

En redigeringsforklaring er alltid å foretrekke fremfor høye rop etter å ha blitt tilbakestilt ;-) - 4ing 3. des 2009 kl. 14:07 (CET)

Greit nok. Men jeg har altså forklart hvorfor jeg fjerner lenker til Alex ca. 60 ganger før, og i mine øyne er det tilbakestillingen som er destruktiv. Derfor bør den som ev. skal tilbakestille i hvert fall gidde å klikke på lenken som er fjernet og se om den fungerer. Nbo-HS 4. des 2009 kl. 09:11 (CET)

Eksterne lenker til Aftenposten Alex[rediger kilde]

Hei Nbo-HS. Ser du fjernet en død lenke til denne nå ikke lengre tilgjengelige basen på forfatteren Jan Erik Vold. Men jeg la til en arkivert lenke til samme. Du kan finne flere slike arkiverte lenker her om du allikevel vil legge til slike. Forøvrig så la jeg til den samme hos J.E. Vold her. PS. Så din kommentar om automatisk å slette alle lenkene til Aftenposten Alex, synes jeg var noe drastisk, når flere av disse ligger i lagrede versjoner på Internet Archive/Wayback Machine. Mvh Migrant (diskusjon) 10. okt. 2013 kl. 18:21 (CEST)[svar]

Hei du - jeg synes dette er en dårlig erstatning. For det første kan man vel si det om alle råtne lenker på Wikipedia (at man kan søke det opp i The Wayback Machine), for det andre er det, når du klikker deg inn på den arkiverte versjonen, ingen av lenkene derfra som fungerer. Hilsen Nbo-HS.
Åh, det var lenkene på sida du skulle ha tak i og ikke selve sida, jaja da så... Mvh Migrant (diskusjon) 11. okt. 2013 kl. 01:06 (CEST)[svar]
Jepp. Lenkeoversikter er ikke så mye verdt hvis ingen av lenkene virker... Nbo-HS