Brukerdiskusjon:KolbjornA

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Velkommen![rediger kilde]

Hei, KolbjornA, og velkommen til Wikipedia. Takk for dine bidrag. Her er noen lenker du kan få bruk for:

Vi håper du vil like ditt opphold på Wikipedia. Ikke vær redd for å gjøre noe feil, det blir sannsynligvis rettet opp raskt. --PaulVIF 21. jan 2007 kl. 14:39 (CET)

Hei, artig artikkel! Rettet litt på noen av lenkene og endret de to eksterne lenkene til Projekt Runeberg slik at de ble liggende utenfor teksten som referanser isteden. En regel vi har er at eksterne lenker i løpende tekst skal unngås ;). Om du ser, håper jeg at du er enig i at dette er en grei måte å gjøre det på. En av lenkene skjønte jeg ikke helt hvordan var knyttet til teksten, forresten. Du hadde lenket til Villum Lange i forbindelse med lidelseshistorien uten at navnet hans var nevnt i artikkelen - hva gikk jeg glipp av? :) Om jeg kan hjelpe, så si ifra? God helg! Noorse 23. feb 2008 kl. 03:09 (CET)

---

Takk Noorse for din hjelp og interesse. Artikkelen om Hans Wandal er fra dansk Wikipedia. Når det gjelder skriftet om lidelseshistorien, var det et polemisk innlegg, rettet mot Villum Lange (derfor henvisningen til Runebergprosjektet hvor man finner hans biografi!) Jeg retter opp litt i artikkelen, du får se om du syns det er ok. OK? KolbjornA 23. feb 2008 kl. 12:07 (CET)

Glad jeg snublet over deg i natt :) dette var artig å lese - så selv takk! Det du har gjort, forklarte lenken og gjorde ting tydeligere. Mht Calixtus lurer jeg på om du ikke har galt navn, ta en titt på Liste over paver, der er det minst tre Callistus'er. Det er ikke umulig at vi i vår reformerte stahet har døpt dem om til norske istedenfor latinske navn :) Har du mer jeg kan titte på? Noorse 23. feb 2008 kl. 14:32 (CET)

---

Jeg trodde også først det var en av pavene som hette Calixtus, men det er nok ikke det. Vår mann i denne forbindelse heter Georg Calixt (1586 - 1656), en tysk evangelisk teolog. Det er ennå ikke skrevet noe om ham på norsk Wikipedia. Familienavnet hans var Callisen, og siden de drev med latinisering av navnene på den tiden, ble det Calixt eller Calixtus. Holder på med å forberede en artikkel om ham som kommer snart. (Håper du kan hjelpe meg med den!) Du kan jo f. eks. se på tysk wikipedia under Georg Calixt.

Vil du se noen av de andre artiklene mine, er det bare å titte på brukersiden min :-) KolbjornA 23. feb 2008 kl. 21:20 (CET)

Da bør du legge fullt navn på Callixtus i lenken, slik at slik tvil kan unngås ;) Når du skriver artikkelen, så legg også inn en omdirigering (REDIRECT) fra det ulatiniserte navnet hans, slik er han enkel å finne uansett form...
Har begynt på toppen :) med Brødremenigheten. Der pirket jeg bittelitt på språket, la til en omdirigering fra Herrnhutene og endret lenken til greven: [[Nikolaus Ludwig von Zinzendorf|grev Zinzendorf]] Artikkelen om ham bør ligge under fullt navn uten tittel ;) Noorse 23. feb 2008 kl. 22:45 (CET)

Hei, så at du rettet årstallet for når Konkordieboken kom på norsk på siden om Carl Paul Caspari. I flg. Bibsys kom første utgave i 1862 med et nytt opplag med noen rettelser i 1866. Tok meg den frihet å endre det. OK? --Rambukk 24. mar 2008 kl. 18:07 (CET)

Helt ok. Jeg hold meg til Hans Olav Mælands utgave av Konkordieboken (Lunde, 2000). Der skriver han: "Den første norske oversettelsen ble gjort av professorene Carl Paul Caspari og Gisle Johnson i 1866". Men jeg foreslå at ditt årstall blir stående til noe annet er bevist.
En annen ting, Rambukk: Kan ikke du opprette en brukerprofil, så jeg og andre kan nå deg? Det ville vært fint:-)
KolbjornA 24. mar 2008 kl. 19:44 (CET)
Skjønner ikke helt den nest siste setningen. Jeg har brukerprofil. Bare å trykke på nicket mitt. Velg fanen "diskusjon" øverst eller "E-post til brukeren" i kolonnen til venstre... --Rambukk 25. mar 2008 kl. 19:59 (CET)
Sikkert lett å overse siden lenken er rød. Hvis du lagrer noe på brukersiden din (om så bare et punktum) blir den blå. Dette vil også gjøre deg mer «strømlinjeformet» her på WP, da røde lenker vanligvis indikerer artikler som ikke eksisterer eller nye brukere som kan finne på hva som helst. ;) - Soulkeeper 25. mar 2008 kl. 20:45 (CET)


DEFAULTSORT[rediger kilde]

DEFAULTSORT må skrives med store bokstaver om det skal fungere, ellers legger det seg bare nederst i artikkelen, slik som på Knud Spødervold. Rambukk 27. jun 2008 kl. 12:32 (CEST)

Den var ikke så dum, den.[rediger kilde]

Så nettopp på denne lenkingen. Den var fiffig. Fikset lenking til tekst samtidig som det ikke ble den fæle «kapittel/vers»-greia mi. Bra andre tenker bedre enn meg! 3s 13. des 2008 kl. 18:13 (CET)

Jeg rettet opp referansen du la inn til å bruke <ref>...</ref> og malen {kilde www ...}}. Dubidub 4. jan 2009 kl. 23:50 (CET)

Noen ekstra funksjoner?[rediger kilde]

Kunne du tenke deg å bli patruljør/patroller? Se Wikipedia:Patruljering for mer detaljert informasjon. Det er ikke noe krav om at du skal gjøre noe mer enn det du allerede gjør. Forskjellen nå er at når noen endrer noe på en artikkel, kan du «bekrefte» at det er riktig, slik at ikke andre trenger å gjøre det. Du kan også raskere tilbakestille vandalisme. Dårlig forklart, kanskje, men i grove trekk er det slik. Ingen arbeodskrav, bare muligheter, altså. Hva sier du? MVH 3s 2. feb 2009 kl. 09:36 (CET)

Ja, takk! KolbjornA 2. feb 2009 kl. 21:03 (CET)
Da skal det være i orden. Lykke til med knappene, og ikke vær redd for å spørre om det er noe du lurer på. Om du ikke er sikker på en redigering, så bare la den være, så kommer noen andre og ser på den. MVH 3s 2. feb 2009 kl. 21:36 (CET)
Det kan kanskje være noen som setter pris på om du legger deg inn i Kategori:Patrollere. Og så er det jo den stygge politimannen som kan limes inn om du vil det... Tror det er denne {{Bruker patroller|ikon}}. MVH 3s 3. feb 2009 kl. 23:55 (CET)

Arild Huitfeldt[rediger kilde]

Det bildet oppfører seg ikke pent fordi det ikke ligger tilgjengelig for oss. Det er lastet opp lokalt på den danske wikien ;) Noorse 7. feb 2009 kl. 20:09 (CET)

ok. Ikke noe å gjøre med det, da?KolbjornA 7. feb 2009 kl. 20:11 (CET)
Det er det nok, men jeg er ikke godt inne i det - bildet kan antagelig legges inn på commons. Lurer på om ikke f.eks. Jeblad er bedre i slikt. Kanskje det kan løse seg via et spørsmål hos ham? :) Noorse 7. feb 2009 kl. 20:21 (CET)
Fikset :) Noorse 7. feb 2009 kl. 22:57 (CET)

Hei! Ble glad da jeg så du hadde opprettet denne artikkelen. :-) Jeg synes forresten at den også bør hete Sankt Nikolaj Kirke, slik at man kommer til Kunsthallen Nikolaj når man søker på kirkenavnet. Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 27. jan 2010 kl. 14:00 (CET)

Jeg la inn en pekerside til Sankt Nikolaj Kirke. Håper det virker ok.. KolbjornA 27. jan 2010 kl. 20:07 (CET)
Jada! :-) Jeg kunne ha gjort det selv, men jeg er fremdeles litt usikker på dette med pekere. Takk skal du ha. Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 27. jan 2010 kl. 20:16 (CET)

Hei. Jeg ville bare fortelle deg at «din» artikkel Engelen (karavell) har blitt nevnt i Mal:Nye, hvor vi viser fram eksempler på våre løpende produksjon av nye artikler. Denne seksjonen på vår forside er et utstillingsvindu for nye artikler; noen ganger om kuriøse emner, men oftest med vekt på å vise fram gode eksempler på hva no:wp er opptatt av å skrive om for tiden. Du gjør en fin jobb med artikkelproduksjon! Fortsett sånn! Med vennlig hilsen M O Haugen (diskusjon) 20. aug. 2014 kl. 11:05 (CEST)[svar]

Takk, takk! mvh KolbjornA (diskusjon) 20. aug. 2014 kl. 23:26 (CEST)[svar]

Slaget om Malmø[rediger kilde]

Bra forbedring av artikkelen Slaget om Malmö, men jeg savner fremdeles referanser/fotnoter på sentrale påstander i selve teksten. Slik det fremstår nå er det umulig å vite hvem som kommer med påstandene i teksten, dvs. om det er forfatteren av en tung fagbok eller den som har skrevet Wikipedia-artikkelen. Jeg kan gjerne sette inn noen [trenger referanse] på noe av det viktigste jeg mener bør referansebelegges. Om du har bøkene som er brukt som kilder tilgjengelig burde det vel være en grei sak å finne fram til sidetall slik at artikkelen kan heves enda noen hakk. mvh, --Apple farmer (diskusjon) 7. sep. 2014 kl. 13:52 (CEST)[svar]

Artikkelen «Kronan» er utmerket[rediger kilde]

Artikkelen om «Kronan», som du har bidratt aktivt til, har nå gått gjennom kandidatvurderingsprosessen vår, og er nå ansett som en Utmerket artikkel. På vegne av alle oss som liker en grundig leksikalsk behandling av interessant stoff: Takk for innsatsen! Du kan med god rett motta denne stjerna som et synlig tegn på godt arbeid. Vi håper at vi kan vente oss flere vektige bidrag fra deg!? Mvh M O Haugen (diskusjon) 2. okt. 2014 kl. 23:59 (CEST)[svar]

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[rediger kilde]

  1. ^ This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. ^ Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[rediger kilde]

(Sorry to write in English)