Brukerdiskusjon:Bubblemaker

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hei, Bubblemaker, og velkommen til Wikipediabokmål og riksmål. Her er noen lenker du kan få bruk for:

Velkommen
Velkommen

Vi håper du vil like ditt opphold på Wikipedia. Ikke vær redd for å gjøre noe feil, det blir sannsynligvis rettet opp raskt.


English: If you do not understand or you cannot write in Norwegian, and you want to tell us something, please, visit the Embassy.
Deutsch: Wenn Sie Norwegisch nicht verstehen oder nicht schreiben können und Sie bei uns mitreden möchten, dann besuchen Sie bitte die Botschaft.
Español: Si no comprende o no sabe escribir en noruego y desea comunicarse con nosotros, por favor, acuda a la Embajada.

Nøl ikke med å ta kontakt med meg dersom det er noe du lurer på, og lykke til på Wikipedia :) Laaknor 28. apr 2008 kl. 19:57 (CEST)

Okay og takk :P Dette usignerte innlegget ble skrevet av Bubblemaker (diskusjon · bidrag) 28. apr 2008 kl. 19:58 (Husk å signere dine innlegg!)
Bare hyggelig ;) Laaknor 28. apr 2008 kl. 19:59 (CEST)

LEGO-jernbanen[rediger kilde]

Har nå knatrer ivei min første wiki-artikkel, som sikkert ikke er mye å skryte av. Men noen bilder kunne hjulpet den oppover. Men jeg leste noe om lisenser på retningslinjene, men er det fritt frem for at jeg selv kan ta bilder av ulike typer lego-skinner og laste de opp? Eller kommer lego-firmaet og hyler og klubber meg ned for copyrightbrudd e.l. da :P  ? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Bubblemaker (diskusjon · bidrag) 29. apr 2008 kl. 16:09 (Husk å signere dine innlegg!)

Jeg er ikke noen ekspert på området, men jeg mener at så lenge du tar bilder av dine egne eiendeler, så skal du få lov til å gjøre hva du vil. Det er ikke hva som blir tatt bilde av (med mulig unntak av personer), men hvem som tar bilde som avgjør hvem som kan sette rettigheter på det. Når du da laster opp et bilde så velger du lisens for bilde, altså hvordan andre skal få kunne brukt det. Der må du nok lese deg opp litt selv hva du selv ønsker at dine bilder blir brukt til (jeg ville valgt at det som har med "attribution" å gjøre, altså at hvem som helst kan bruke bildet, men at de må si at det er du som har tatt det). Laaknor 29. apr 2008 kl. 17:12 (CEST)
Tja. Riktig så fritt er det ikke: Du har ikke alene opphavsrett til bilder av beskyttede åndsverk. Tatt et bilde av forsiden på seneste nummer av Pondus? Du kan nok ikke gjøre hva du vil med det. (Ta et bilde av katten din mens den «leser» samme forsiden, derimot ...)
Men legoskinner er vel neppe for åndsverk å regne? :) (Skjønt, IANAL ...) — the Sidhekin (d) 29. apr 2008 kl. 21:28 (CEST)
Mulig at å bruke bilder av legoskinner er godtatt eller forbudt avhengig av situasjonen, slik som med pondus-bladet... Det er rart om ikke "dette er togskinner fra lego" er godtatt. Om jeg derimot skriver "disse togskinnene har jeg designet selv" blir det muligens bråk. Om det var slik du mente? Og for Lego tm sin del, er vel omtale på wikipedia god reklame selv om den ikke er ment slik i utgangspkt? --Bubblemaker 29. apr 2008 kl. 22:33 (CEST)
Regner med at disse legoskinnene går som en drøm. Vi har jo bilder av pc'er, biler, klokker etc. "Kunstverkene" på framsidene av bøker, skaper derimot problemer. Knips i vei, last dem opp på Commons og sleng dem inn i artiklene. — Kagee 29. apr 2008 kl. 22:41 (CEST)
Det finnes allerede en del bilder på engelsk wiki en:Lego trains, så det tyder vel på at det er greit å ta lignende bilder. Eventuelt kan du jo bruke de som er der. Candyman777 29. apr 2008 kl. 22:50 (CEST)
Alle bildene der er på commons, så ja, det er greit.  :) — the Sidhekin (d) 29. apr 2008 kl. 23:04 (CEST)
Jeg har vært freidig og opprettet commons:category:lego train. Du kan gjerne legge dine egne bilder der, eller du kan bruke av dem som allerede er der. :) — the Sidhekin (d) 29. apr 2008 kl. 23:22 (CEST)
Hvordan gjør jeg det? --Bubblemaker 1. mai 2008 kl. 16:14 (CEST)[svar]

(undent) Du bruker bildene på vanlig måte f eks: [[Bilde:LegoTrack.jpg|250px|right]] (se til høyre her). Du legger egne bilder i den kategorien ved å redigere bildesidene på commons og legge til riktig kategori (eller ved å legge dem i riktig kategori ved opplasting). Se eksempel. En siste idé i den sammenheng kan være å lenke til kategorien, hvis den skulle inneholde gode bilder som du ikke bruker i selve artikkelen: (en) Lego train – kategori av bilder, video eller lyd på Commons (Legg den i så fall under ==Eksterne lenker==.) — the Sidhekin (d) 1. mai 2008 kl. 17:20 (CEST)[svar]

Signering av innlegg[rediger kilde]

Hei! Jeg så du glemte å signere på sidene Brukerdiskusjon:Laaknor og Wikipedia:Tinget. For å signere et innlegg holder det å skrive fire tilder eller trykke på etter innlegget. Du kan altså skrive:

  • Hei, dette er en melding. Hilsen ~~~~

… og meldingen vil da automatisk få brukernavn og dato, slik som dette:

  • Hei, dette er en melding. Hilsen Bubblemaker 29. apr 2008 kl. 22:38 (CEST)

Mvh.

Okei, den er grei! da lærte jeg det ;) --Bubblemaker 29. apr 2008 kl. 22:26 (CEST) — Kagee 29. apr 2008 kl. 22:09 (CEST) (ps: brukerspørsmål tilhører Wikipedia:Torget)

Opplasting av bilder[rediger kilde]

Opprett en konto på Commons og logg deg inn der, da kan du laste opp bilder som umiddelbart kan benyttes på denne wikipediaen og alle andre wikimediaprosjekter på alle språk. Det burde ikke være noen grunn til å laste opp bildene dine lokalt. mvh Finn Rindahl 29. apr 2008 kl. 23:10 (CEST)

Husk på at når du skal bruke bilde må du skrive eksakt rett navn, case-sensitiv! Du skrev .jpg i artikkelen mens navnet på fila på commons slutter med .JPG :) Candyman777 1. mai 2008 kl. 14:34 (CEST)[svar]
Fikset! --Bubblemaker 1. mai 2008 kl. 15:48 (CEST)[svar]

Bubblemaker are go![rediger kilde]

Jeg har nå laget meg en konto på commons slik dere anbefalte ;) den heter "bubblemaker at no" [1]. er det et bra brukernavn? --Bubblemaker 1. mai 2008 kl. 14:07 (CEST)[svar]

Det er jo greit nok. :-) Nå kan du bare laste opp bilder dit, og så legge billedlenke i artikkelen. --Harald Haugland 1. mai 2008 kl. 14:16 (CEST)[svar]

Forhåndsvisning[rediger kilde]

Da du la inn bilder i artikkelen om LEGO-jernbane, førte det til 12 redigeringer. Flere av dem var bare at du flyttet på bildene. Det er lurt om du bruker forhåndsvisningsknappen ved siden av lagre-knappen, den kan du bruke hundre ganger og se hvordan det blir før du lagrer. Når du lagrer, må en patroller inn og sjekke hver enkelt redigering du gjør, og om du bruker forhåndsvisningsknappen, sparer du oss for arbeid. Mvh --Harald Haugland 1. mai 2008 kl. 16:10 (CEST)[svar]

Jepp, det fant jeg ut og gjorde etterhvert, brukte forhåndsvisning altså--Bubblemaker 1. mai 2008 kl. 16:15 (CEST)[svar]

Bra initiativ[rediger kilde]

Hei, utrolig at vi ikke hadde noen artikkel om skytebane fra før av! Jeg tillot meg å fylle ut litt utifra den grunnstammen og strukturen du lagde. Mvh Bjoertvedt 5. mai 2008 kl. 21:08 (CEST), pensjonert løytnant og erfaren standplasskommandør.[svar]

bidragsteller[rediger kilde]

Hei, hvordan finner jeg bidragstelleren min for å se statistikken? --Bubblemaker 15. mai 2008 kl. 14:55 (CEST)[svar]

Du finner en lenke dit på m:Edit counting. - Soulkeeper 15. mai 2008 kl. 14:56 (CEST)[svar]
Bra! Jeg hadde passert 100-jubileet og havnet på 112--Bubblemaker 15. mai 2008 kl. 15:03 (CEST)[svar]
Gratulerer :-) Btd 30. mai 2008 kl. 21:06 (CEST)[svar]

spørsmål om bilder fra commons[rediger kilde]

Hallo, jeg trenger litt hjelp her ;)

Jeg ønsker å bruke samme bilde av og til, som i samme artikkel på et annet språk enn norsk jeg jobber med. Jeg klikker på bildet og kopierer navnet over til denne wikien, og skriver "bilde:..." og limer inn, med [ klammer foran og bak selvfølgelig. Men jeg får bare en rød link. Jeg trodde at om bildet lå på commons skulle det komme automatisk, hva gjør jeg? --Bubblemaker 5. jun 2008 kl. 00:36 (CEST)

Det er en feil vi alle har gjort. Du må sjekke om det ligger på Commons, det er ikke alle bilder i artikler på andre språk som ligger der. Spesielt gjelder det bilder på engelsk, for de har andre regler enn commons for hva man kan bruke. På commons kan man ikke bruke platecovere, f.eks. de blir slettet, mens på engelsk kaller de det fair use og bruker det uten skrupler. Mvh --Harald Haugland 5. jun 2008 kl. 00:44 (CEST)
takk, den er grei ;) når vi først er inne på det, kan man altså ikke bruke screenshots fra dataspill? på spillforumene til de respektive spillene, florerer det av slike bilder. Men det er kanskje andre regler for det? --Bubblemaker 5. jun 2008 kl. 00:54 (CEST)
Du kan trygt bruke screenshots fra Freeciv.  :) Men det er ikke alle dataspill som har slike lisenser. Kanskje er det fair use når spillforumene bruker slike bilder. Eller kanskje har de lisenser som tillater bruk på egne fora eller for ikke-kommersiell bruk eller noe. Uansett duger neppe lisensen for oss. — the Sidhekin (d) 5. jun 2008 kl. 01:00 (CEST)

Svenskevits[rediger kilde]

Den var ganske dårlig ja , vil du slette noe raskt, setter du {{hurtigslett}} på --KEN 12. jun 2008 kl. 23:19 (CEST)

Artikkelen, vitsene elelr begge deler? :P --Bubblemaker 12. jun 2008 kl. 23:20 (CEST)
Vitsene var OK. Når du gikk inn og endret den nå, ble den slettet i mellomtiden, så da du endret den, ble den lagt ut på ny, så den måtte slettes igjen --KEN 12. jun 2008 kl. 23:23 (CEST)
wuops... og så går vi rundt om en enebærbusk? :) --Bubblemaker 12. jun 2008 kl. 23:26 (CEST)

Jeg tror Jeblad har en grunn for ikke å bruke malen på avstemminger, og da får vi respektere det. :-) Harald Haugland 14. jun 2008 kl. 15:47 (CEST)

Hawker Vandal[rediger kilde]

Er Hawker Vandal et virkelig fly, eller bare noe som finnes i et dataspill? Det finnes ikke på en:wp, som er ganske uttømmende når det gjelder fly, ingen treff på Google og er i tillegg umulig å finne på IWMs websider. Du bør komme opp med noen referanser, i motsatt fall vil artikkelen bli slettet som tulleartikkel. mvh, Apple farmer 18. jun 2008 kl. 22:48 (CEST)

Referansene må inn i artikkelen, det holder ikke å forklare det på diskusjonssider. Btd 19. jun 2008 kl. 17:29 (CEST)

Og da hadde det vært fint å ta denne debatten på Wikipedia:Sletting#Hawker_Vandal, i stedenfor på diverse brukerdiskusjonssider. Laaknor 19. jun 2008 kl. 17:57 (CEST)
Det er sikkert lurt å ta den på slettediskusjonssiden, men jeg velger likevel å svare her på de spørsmål du stilte på min brukerdiskusjon. Joda, jeg er litt interessert i fly. Ja, jeg sjekket ihvertfall den ene linken, den tok meg til en side på IWMs server som ikke sa noe om Hawker Vandal, og det var heller ikke mulig å finne noe om det på museets sider selv om jeg søkte på forskjellige varianter. Den andre linken din så ut til å være en link til en værside, men den sjekket jeg ikke spesielt. Hvis du har bøker som beskriver dette flyet så er det jo ikke noe problem, da oppgir du bare boken med tittel, forfatter, forlag, side, ISBN-nr osv. som referanse. mvh, Apple farmer 19. jun 2008 kl. 18:04 (CEST)

Hva skjedde?[rediger kilde]

GranittRock ser ikke helt bra ut for deg... Hva skjedde? Ser du retta på den ene tingen i neste redigering, men to av endringene måtte KEN ta... (Forøvrig, dersom du ser på diff'en på historikken kan du ta "Fjern denne redigeringen", så fjerner du hele greia du har gjort). Laaknor 19. jun 2008 kl. 17:28 (CEST)

Nei, det var visst bare en bagatell, jeg slo til tastaturet i frustrasjon over agressiv pop-up (som irriterer meg til stadighet) og 0-en hang seg opp samtidig som jeg lagret. Det er ikke første gangen jeg roter teknisk sent på kvelden med å rette opp feil :P så ingen skumle planer ute og går.. hadde forresten helt glemt det, hvordan kom du på det et døgn etter da? --Bubblemaker 19. jun 2008 kl. 20:41 (CEST)

Hawker Vandal[rediger kilde]

Slettediskusjonen går på Wikipedia:Sletting#Hawker Vandal; ikke fjern malen før slettediskusjonen er over. Ta heller del i diskusjonen. — the Sidhekin (d) 19. jun 2008 kl. 21:04 (CEST)

det gjør jeg, se artikkelens diskusjonsside. Hvis det navnet virkelig ikke finnes, må det offisielle flynavnet være et annet.--Bubblemaker 19. jun 2008 kl. 21:06 (CEST)
Du har ikke tatt del i slettediskusjonen: Den foregår som sagt på Wikipedia:Sletting#Hawker Vandal. Malen er der bare for å gjøre folk oppmerksomme på at der foregår en slettediskusjon. Det er den diskusjonen, ikke malen, som avgjør om artikkelen slettes eller beholdes. — the Sidhekin (d) 19. jun 2008 kl. 21:08 (CEST)
Hvis du fortsetter å fjerne malen kommer bare en eller annen til å blokkere deg. Hilsen --Kjetil_r 19. jun 2008 kl. 21:12 (CEST)

Se om du kan finne den på denne listen: EN:List_of_World_War_II_military_aircraft_of_Germany. Her er også prototyper. KEN 19. jun 2008 kl. 22:07 (CEST)

Som jeg sa på slettediskusjonen har jeg sendt en mail til IWM med en forespørsel om dette flyet. — Kagee 19. jun 2008 kl. 22:52 (CEST)
Imperial War Museum 
Collections Enquiry Service

The following question has been 
received by our service and will be 
addressed by the next available 
member of staff. 

...

Kagee 23. jun 2008 kl. 16:43 (CEST)

Da har jeg fått svar fra IWM ang. det at de skal ha dette flyet. Dette slår vel et stort hull i siden på båten som holder boken du referer fra, flytende.

Dear Anders

The only Second World War jet fighter the Imperial War Museum has is
the Heinkel He 162 Salamander, which is suspended in the atrium at IWM
London. This aircraft has a single shaft turbojet engine.


Kind regards

*
Collections Officer
Imperial War Museum
Duxford

Kagee 27. jun 2008 kl. 12:40 (CEST)

Blokkering[rediger kilde]

Din IP-adresse er idag, 14. juli 2008, blitt blokkert på grunn av vandalisme, personangrep, trolling eller annen uakseptabel oppførsel. Hvis du mener blokkeringen er urettmessig kan du kontakte en administrator. Hvis du bestemmer deg for å bidra konstruktivt, anbefales det at du registrerer deg og tar en titt på stilmanualen vår for å se hvordan artikler bør settes opp og hvordan du enkelt kan formatere tekst. Du kan finne en grei innføring til hvordan Wikipedia fungerer her. Finn Rindahl 14. jul 2008 kl. 10:51 (CEST)