Bruker:Wolfmann

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Alt du leser på Wikipedia, kan være feil! Så vær kritisk og sjekk om kildene er pålitelige. Les «Generelle forbehold» og «Kan du stole på wikipedia?».

Viktig påminnelse fra meg til deg.

Hvis du finner feil eller mangler på Wikipedia, må du gjerne bidra sjøl! Dette er en dugnad som trenger alle gode krefter. Følg disse rådene for artikkelskriving og les «Regler og retningslinjer». Det er gøy å dele kunnskap og lære noe nytt!

Oppfordring fra meg til deg.

Jeg har skrevet artikler, rettelser og tillegg på norsk wikipedia siden august 2005. Selv om det vanligvis bare blir korte stubber, prøver jeg å lage et ordentlig grunnlag med presise forklaringer som andre kan bygge videre på.

Jeg bidrar av mange grunner. Det er for det første dumt med så mange feil og mangler i et nettleksikon som så mange bruker. Dernest liker jeg å lage, formidle, pirke og lære noe nytt. Jeg aner vanligvis ikke hva jeg kommer til å skrive om, men ender ofte opp med å skrive om tegnere, bilder, bøker, kulturhistorie, populærkultur og drakter, og gjerne noe litt smått og sært.

Egne bidrag til Wikipedia[rediger | rediger kilde]

I juni 2011 passerte jeg 1500 nyskrevne artikler på norsk wikipedia, altså i gjennomsnitt over 20 per måned. Under har jeg forsøkt å ordne dem tematisk (en kronologisk oversikt ligger her). Ifølge denne bidragsstatistikken hadde jeg i det samme tidsrommet lagt til små og store rettelser, tillegg og bilder (fra det fantastiske arkivet i Wikimedia Commons) i bortimot 14 000 forskjellige artikler, altså over seks hver eneste dag i knappe seks år. Hjelpe seg! Halvannet år seinere, i januar 2013, hadde jeg vært bortpå enda nesten 4000 artikler, altså fortsatt over seks per dag.

Nye artikler[rediger | rediger kilde]

Jeg har oppretta og skrevet viktige deler av disse artiklene:


Nye biografier[rediger | rediger kilde]

Jeg har også oppretta en rekke korte biografier, særlig over tegnere:

Utvidelser og opprydding[rediger | rediger kilde]

Jeg har bidratt til tusenvis av artikler som andre har oppretta, blant annet ved å utstyre artiklene med bilder som jeg har funnet i det fantastisk rike bildebiblioteket på wikimedia commons. Oversikten under viser et ørlite utvalg av de artiklene jeg har arbeidet mest med, og i noen tilfeller skrevet helt om.

I den norske versjonen av Wikipedia er det nå ialt 627 206 korte og lange, mer eller mindre tilfeldige artikler.

NB! Alt du leser på Wikipedia, er mangelfullt og kan være feil, så vær kritisk! (Les Kan du stole på wikipedia? på forskning.no.)

Bilder på Wikimedia Commons[rediger | rediger kilde]

Fordi jeg elsker bilder, har jeg bidratt flere tusen timer på Wikimedia commons også. Det er en enorm database med fotografier, billedkunst, illustrasjoner og annet som alle kan bruke fritt. Der har jeg ordna andres bilder i kategorier og lasta opp egne fra mobilen. Galleriet under viser et lite utvalg av mine fordreide iPhoto-panoramaer. De er både sammenpressa og utdradd, hakkete og rare, men har brei informasjonsverdi. Ja, folkeopplysning er gøy!

Nyttige sider[rediger | rediger kilde]

Babel-brukerinformasjon
no-N Denne brukeren behersker norsk (bokmål)morsmålsnivå.
nn-3 Denne brukaren meistrar nynorsk på eit høgt nivå.
sv-2 Den här användaren har medelgoda kunskaper i svenska.
da-2 Denne bruger har et godt kendskab til dansk.
en-2 This user has intermediate knowledge of English.
de-1 Dieser Benutzer beherrscht Deutsch auf grundlegendem Niveau.
Brukere etter språk
Denne brukeren har vært på Wikipedia i
18 år, 8 måneder og 5 dager.