Bruker:Degress

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Babel-brukerinformasjon
no-N Denne brukeren behersker norsk (bokmål)morsmålsnivå.
en-2 This user has intermediate knowledge of English.
de-1 Dieser Benutzer beherrscht Deutsch auf grundlegendem Niveau.
nn-2 Denne brukaren meistrar nynorsk på eit middels nivå.
da-1 Denne bruger har grundlæggende kendskab til dansk.
Brukere etter språk

Norske byer[rediger | rediger kilde]

Norske byer og fylkessentra jeg har besøkt:

Noen andre norske byer og distrikter jeg har besøkt:


Våpen jeg ikke fant: Sandnes, Hønefoss og Lillestrøm

Det verbale Babylon[rediger | rediger kilde]

Språkutviklingen er et viktig historisk tema. Norsk skriftspåk har røtter i bestemte geografiske steder i Norge, og mye tyder på at det temaet har vært en viktig prosess i det norske samfunnet de siste tusen årene. Iflg. boka Norsk språkhistorie av Eskil Hanssen var det trønderske språket retningsgivende i en tidlig periode mens språkreferansene senere ble hentet fra Bergen.

  • En ekstern lenke: [1]


Reiser[rediger | rediger kilde]

Fokker 50 i Reykjavík

Fokker 50 propellfly var den første flytypen jeg reiste med fra Baton Rouge til New Orleans en gang i 1968. Fra New Orleans til Kennedy Airport i New York reiste jeg mest sannsynlig med et Boeing 737 (Delta Airlines) og fra New York til Bergen med et Douglas DC 8 (SAS).

London har verdens eldste tunellbanesystem

Jeg reiste med undergrunnsbanen i New York en gang i 1968 (The Subway) og med The Underground i London en del ganger i 1974. I 1977 var jeg første gang i Hannover i Tyskland mens omlegging fra trikk til undergrunnsbane skjedde i bysentrum. Togsettene ble byttet fra gammel til ny versjon og de nye tunnellene tatt i bruk. I Oslo har jeg brukt T-banen av og til fra rundt 1960 til 2000.

Til sjøs har jeg reist som passasjer en del ganger, både som reisende, turist og på konferansereiser. Fra forskjellige havner i Norge har jeg reist til Harwich i England, til Hanstholm, Hirtshals og København i Danmark og til Kiel i Tyskland. Jeg har også brukt bilferger fra Horten til Moss, fra Sandefjord til Strømstad, fra Helsingborg til Helsingør og fra Kalundborg til Århus. Bilferge på korte strekninger har jeg brukt både i Danmark, Sverige og Norge.

Utenlandske byer[rediger | rediger kilde]

   

Videre:[rediger | rediger kilde]